Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Valtuustoseminaari käynnistää Helsingin kaupunginvaltuuston strategiatyön

Jaa

Helsingin uuden kaupunginvaltuuston ensimmäinen valtuustoseminaari järjestetään 12.-13.8.2021. Seminaari on valtuustokauden aloittava strategiaseminaari, jossa arvioidaan kaupungin toimintaympäristön nykytilaa ja muutoksia uuden kaupunkistrategian lähtökohdiksi.

Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki

Torstaina valtuustoseminaarissa kuullaan toimintaympäristön muutoksista ja niiden vaikutuksista, kaupungin taloudesta sekä kaupungin toimialajohtajien puheenvuorot. Torstaina ohjelmassa on myös strategia-workshop valtuutetuille.

Perjantaina ovat vuorossa kaupungin henkilöstöjohtajan ja kansliapäällikön puheenvuorot, joiden jälkeen on varattu aikaa valtuustoryhmien työskentelylle ja valtuustoryhmien ryhmäpuheenvuoroille.

Strategia-workshopia ja valtuustoryhmien työskentelyä lukuun ottamatta valtuustoseminaari lähetetään suorana Helsinki-kanavalla. Torstaina lähetys alkaa kello 10 ja perjantaina kello 8:30.

Seminaarin ohjelmaan, aineistoihin ja esityksiin voi tutustua kaupunginvaltuuston sivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
pormestarin erityisavustaja Teresa Salminen, p. 040 865 6961, teresa.salminen(at)hel.fi
strategiapäällikkö Marko Karvinen, p. 050 547 3737, marko.karvinen(at)hel.fi

Kuvat

Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Kuva: Paavo Jantunen / Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin väkiluku ylittää 700 000 asukasta vuonna 202824.9.2021 10:12:02 EEST | Tiedote

Helsingin kasvun ennustetaan jäävän tänä vuonna 2 000 asukkaaseen, kun 2010-luvulla kasvu on ollut keskimäärin 7 000 asukasta vuodessa. Ensi vuoden kasvuksi ennustetaan 4 400 ja kasvun oletetaan palautuvan lähelle tavanomaista vuodesta 2023 alkaen. Helsingin väkiluvun ennustetaan ylittävän 700 000 asukkaan rajan vuonna 2028. Tiedot selviävät Helsingin kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Helsingin ja Helsingin seudun väestöennuste 2020-2060 sekä Helsingin alueittainen väestöennuste vuoteen 2036.

THL:n uutta koronapassin lukusovellusta testattiin Helsingin kaupungin aamukahvitilaisuudessa24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto on jättänyt eduskunnalle esityksen, jonka perusteella koronapassin käyttöönotto Suomessa mahdollistettaisiin lokakuussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kehittää parhaillaan koronatodistuksen QR-koodin lukusovellusta, jolla Omakannasta saatavaa koronatodistusta voitaisiin käyttää koronapassina. Ennen lukusovelluksen julkaisemista THL on halunnut kokeilla sen toimivuutta ja käytettävyyttä. THL pyysi Helsingin kaupungilta apua kokeiluun, johon kaupunki suostui mielellään. Helsingin kaupunki järjesti jo elokuussa kaksi tilaisuutta, joissa koronapassin mahdollisia toimintamalleja pilotoitiin.

Ekologinen kompensaatio ei estä luontokatoa – luontoa hävittävien hankkeiden hyvitykset eivät ole kattaneet heikennyksiä22.9.2021 09:32:25 EEST | Tiedote

Tuoreet tutkimukset osoittavat, ettei ekologisesta kompensaatiosta, eli elinympäristöhotelleista tai luontoa hävittävien hankkeiden hyvitysjärjestelmistä ole uudeksi keinoksi luontokadon estämiseen. Epäonnistumiset johtuvat yhteisten pelisääntöjen, ohjeiden, velvoitteiden ja seurannan puutteesta sekä kohteiden biodiversiteetin virhearvioinneista. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Ekologinen kompensaatio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme