Alko Oy

Valviran päätös Alkon Etiketti-pruuveihin eli viinikursseihin

Jaa

Valvira on tehnyt päätöksen alkoholijuomien myyntiä koskeneessa valvonta-asiassa Alkon Etiketti-lehden pruuvi- eli viininmaistelutilaisuuksiin liittyen. Valvira asetti yhtiölle alkoholilain mukaisen seuraamismaksun enimmäismääräisenä, seuraamismaksu on 1000 euroa.

Valvira on tehnyt päätöksen alkoholijuomien myyntiä koskeneessa valvonta-asiassa Alkon Etiketti-lehden pruuvi- eli viininmaistelutilaisuuksiin liittyen. Valvira asetti yhtiölle alkoholilain mukaisen seuraamismaksun enimmäismääräisenä. Seuraamismaksu on 1000 euroa.

Erityisasema edellyttää yhtiöltä esimerkillistä alkoholilain noudattamista ja oman toiminnan tarkkaa seuraamista. Uuden alkoholilain tullessa voimaan olisi Alkon tullut tarkentaa Etiketti-pruuvien toimintatapoja yhdessä viranomaisten kanssa. Pruuvitoiminta perustui Alkon lakisääteiseen vähittäismyyntioikeuteen ja siihen, että kurssien osallistujilla oli oikeus ostaa maistettavat viinit tilaisuuteen yhteisostona. Uuden lain mukaan Alko ei voi kuljettaa tuotteita itse kurssitilaan kuluttajan asemassa oleville ostajille, vaan osallistujien olisi tullut noutaa ne myymälästä.

Alko ei enää syyskuun 2019 jälkeen ole järjestänyt Etiketti-pruuveja, eikä tule jatkamaan niitä toistaiseksi.

Yhteyshenkilöt

Alkon viestintä, mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8-17)
viestintäpäällikkö Varpu Göös
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Tarjoamme niin 360 myymälässämme kuin digitaalisissa kanavissamme erinomaista ja asiantuntevaa palvelua sekä kiinnostavia tuotteita Hangosta Nuorgamiin. Asiakkaitamme palvelee noin 2500 alkolaista. Vuosittain meillä asioi reilut 55 miljoonaa asiakasta. Vuonna 2018 Alkon liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme