Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMK palkitsi vuoden 2020 opetuksen huiput

Jaa

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK ja opiskelijakunta VAMOK ovat palkinneet opettajat, jotka ovat lukuvuoden aikana osoittaneet olevansa VAMKin opetuksen huippuja. Palkitut valittiin opiskelijaäänestyksessä annettujen äänien ja erityisesti sanallisen palautteen perusteella.

VAMKin vuoden 2020 opetuksen huiput ovat Marko Rantasalo, Ritva Alaniemi ja Thomas Sabel.
VAMKin vuoden 2020 opetuksen huiput ovat Marko Rantasalo, Ritva Alaniemi ja Thomas Sabel.

– Opetuksen huiput -äänestyksessä koulumme opiskelijat saivat antaa äänensä opettajille, jotka olivat heidän mielestään suoriutuneet erityisen hyvin. Etäopetukseen siirtyminen on varmasti ollut kova ja haastava paikka opettajille, niinkuin opiskelijoillekin, mutta silti olemme päässeet eteenpäin ja opiskelijat ovat saaneet opetusta, jota tarvitsemme työelämään. Valinnoissa arvioitiin opetusmenetelmien toimivuutta, innostavaa opetustyyliä, hyvää käytännön osaamista, työelämän tuntemusta sekä ajantasaista alan osaamista. Palautteista nousi esiin vahvasti opiskelijoista välittäminen, motivointi, innostuminen sekä asiantuntemus, kertoo VAMOKin puheenjohtaja Paavo Sormunen.

Yksi opettaja jokaiselta VAMKin koulutusalalta sai tunnustuksen erinomaisesta työstään.

- Tekniikka
: Lapualla syntynyt ja 4-vuotiaana vanhempien kainalossa Vaasaan tullut Marko Rantasalo opettaa energiaan ja automaatioon liittyviä kokonaisuuksia. Vaikka Rantasalo aloittikin työt jo lähes 30 vuotta sitten, aprillipäivänä 1992, hän ei näe, että opettajana voisi koskaan olla täysinoppinut. Alan parhaiksi puoliksi hän nostaakin monimuotoisuuden ja jatkuvan kehityksen.

- Liiketalous: Vaasasta kotoisin oleva Thomas Sabel on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien VAMKissa ja opettaa markkinointia, tutkimukseen liittyviä aiheita sekä Corporate Social Responsibility -kokonaisuutta. Tärkein opiskeluaikana opittava asia on Thomasin mielestä oppia tuntemaan itseään oppijana, eli oppia oppimaan. Lisäksi kaikki elämiseen liittyvät asiat, sosiaalinen elämä ja verkostojen rakentaminen. Liiketalouden opettamisessa parasta ovat erilaiset ihmiset ja innokkaat opiskelijat, sekä tietysti hyvät työkaverit.

- Sosiaali- ja terveysala: Ylitorniolainen Ritva Alaniemi aloitti VAMKissa opettajana 2007 ja opettaa seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyviä kursseja, vaikka suurimman osan ajasta tällä hetkellä viekin opinto-ohjaus. Alaniemen mielestä tärkein opiskeluaikana sisäistettävä asia on jatkuvan oppimisen tarve – aina voi kehittyä ammattilaisena ja ihmisenä. Hoitotyön oman osa-alueensa puolesta Alaniemi pitää parhaana asiana elämänmyönteisyyttä. Opettajana parasta on opiskelijoiden kanssa tehtävä yhteistyö.

VAMKin vuoden opetuksen huiput -valinnalla halutaan kannustaa opettajia työssään. Tunnustuksella tuodaan esille opetuksen tärkeyttä sekä edistetään opettajien motivaatiota itsensä kehittämiseen. VAMKissa työskentelee 100 opettajaa, joista ääniä keräsi kaikkiaan 45.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Paavo Sormunen, opiskelijakunta VAMOK
puh. 040 753 4759

Päätoiminen tuntiopettaja Marko Rantasalo, VAMK
puh. 040 357 5793

Lehtori Thomas Sabel, VAMK
puh. 040 557 6607

Lehtori ja opinto-ohjaaja Ritva Alaniemi, VAMK
puh. 040 011 3885

Avainsanat

Kuvat

VAMKin vuoden 2020 opetuksen huiput ovat Marko Rantasalo, Ritva Alaniemi ja Thomas Sabel.
VAMKin vuoden 2020 opetuksen huiput ovat Marko Rantasalo, Ritva Alaniemi ja Thomas Sabel.
Lataa
Marko Rantasalo
Marko Rantasalo
Lataa
Ritva Alaniemi
Ritva Alaniemi
Lataa
Thomas Sabel
Thomas Sabel
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme