Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMK tarjoaa henkilöstölleen koronatestauksen

Jaa

Vaasan ammattikorkeakoulu tarjoaa henkilöstölleen koronatestejä osana yksityistä työterveyshuoltoa

Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori Kati Komulainen.
Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori Kati Komulainen.

Rehtori, toimitusjohtaja Kati Komulaisen mukaan kyse on arvovalinnasta, jolla halutaan tarjota henkilöstölle nopea ja sujuva testiin pääsy. 

Nopea pääsy testiin lyhentää epätietoisuutta, ja työntekijä voi palata töihin sujuvasti, kun oireet ovat ohi ja koronavirustesti on negatiivinen. 

– Tällä hetkellä emme pysty järjestämään yhteisiä juhlia ja muita isompia kohtaamisia, joten tämä on tukemme henkilöstölle tässä haastavassa tilanteessa, Komulainen sanoo.

Hallituksen koronastrategia perustuu sujuvaan testauksen ja altistuneiden saavuttamiseen. Kun testeihin pääsemisessä on viivettä, on altistuneiden tavoittaminen ja tunnistaminen yhä vaikeampaa, toteaa rehtori Komulainen.

– Haluamme näin suojella myös yhteisöämme. Kun testaus tehdään viipymättä, pystymme toimimaan yhteistyössä viranomaisten kanssa, jos altistuksia tulee.

Vaasan ammattikorkeakoulun työterveyspalvelut tuottaa Terveystalo.

Syysflunssat edessä

Yksityisestä terveydenhuollosta on toivottu helpotusta testiruuhkiin. Syksyn flunssakausi voi pahimmillaan tuoda mukanaan pitkiä sairaslomia, kun ylähengitystieoireiden vuoksi jäädään varmuuden varalta pois töistä ja päivähoidosta. Silloin nopeasta testiin pääsystä on etua.

– Meillä on varauduttu syksyyn hybridimallilla, eli osa opetuksesta järjestetään kampuksella lähiopetuksena ja osa verkko- ja monimuoto-opiskeluna. Laaja testaaminen helpottaa tämän mallin toteusta, Komulainen sanoo.

– Toki töihin tullaan vain oireettomana. Hallituksen linjaus, että testeihin hakeudutaan matalalla kynnyksellä, on edelleen voimassa.

Yksityisten sosiaali- ja terveysalan yritysten järjestö Hyvinvointiala HALI otti viime viikolla kantaa koronatestaukseen. Järjestön mukaan kevään ja kesän aikana käytettiin vain noin 10 prosenttia yksityisten palveluntarjoajien testauskapasiteetista. Alan yritykset voisivat tehdä jopa 6000 testiä päivässä.

Lisätietoja: Kati Komulainen, tj ja rehtori, p. 046 856 7347

Avainsanat

Kuvat

Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori Kati Komulainen.
Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori Kati Komulainen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme