Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMK viestintä vahvistuu kansainvälisellä osaajalla

Jaa

Sirpa Rutanen on aloittanut Vaasan ammattikorkeakoulun markkinointi- ja viestintäpäällikkönä. Hän odottaa hedelmällistä yhteistyötä alueen yritysten, median ja muiden korkeakoulujen kanssa: ”Ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin tutustutaan.”

Sirpa Rutanen on Vaasan ammattikorkeakoulun uusi markkinointi- ja viestintäpäällikkö.
Sirpa Rutanen on Vaasan ammattikorkeakoulun uusi markkinointi- ja viestintäpäällikkö.

Kielten ja kulttuurien moninaisuus on aina kiehtonut Sirpa Rutasta

Hän itse on asunut Ranskassa ja Saksassa, ja hänen sukunsa on myös levittäytynyt iloisesti ympäri maailmaa. 

Siksi pesti Vaasan ammattikorkeakoulun uutena markkinointi- ja viestintäpäällikkönä sopii hänelle kuin nenä päähän. Vaasasta kun tulee hänelle päällimmäisenä mieleen juuri kansainvälisyys.

– Pohjoismaiden suurimman energiaklusterin ytimessä toimiva ammattikorkeakoulu on avainasemassa myös kansainvälisten osaajien houkuttelussa alueelle. Voi reilusti sanoa, että siitä yhteistyöstä hyötyvät kaikki.

Markkinointi- ja viestintäpäällikön tehtävä on uusi VAMKissaSirpa Rutanen aloitti työssään lokakuussa, ja ensimmäisenä hän aikoo verkostoitua ja tutustua alueen toimijoihin entistä tarkemmin.

–  Alueella on vahvan teollisuuden lisäksi monta korkeakoulua, joiden kanssa kannattaa yhdistää voimat esimerkiksi kansainvälisen opiskelijarekrytoinnin saralla. Meidän kannattaa näkyä ulkomaille entistä vahvemmin rannikkoseudun brändinä, ei vain erillisinä seutukuntina, Rutanen sanoo.

Viestintä tukee asiantuntijuutta 

VAMK saa joukkoonsa vahvan kansainvälisen markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisen.

Sirpa Rutanen tunnetaan ammattikorkeakoulumaailmassa seitsemän kieltä hallitsevana ja sujuvasti akateemista ja kaupallista kokemusta yhdistävänä tekijänä. Hänen työhistoriaansa mahtuu kymmenen vuoden kokemus sekä ammattikorkeakoulu Metropoliassa viestinnästä ja kansainvälisestä markkinoinnistaettä Air Francen kansainvälisestä myynti- ja markkinointitehtävistä.

– Kaupallisen puolen ymmärtämisestä on hyötyä myös korkeakoulumarkkinoinnissa. Uskon, että viestinnän asiantuntijoiden tehtävä on myös auttaa asiantuntijoita kertomaan omasta alastaan entistä selkeämmin myös muille kuin asiaa jo tunteville.

Tyytyväinen paluumuuttaja

Vaasa on Rutasen entinen koti- ja opiskelukaupunki, johon on ollut hyvä muuttaa takaisin. Mielikuva kokoonsa nähden todella kansainvälisenä kaupunkina ei ole ainakaan haalistunut niiden parinkymmenen vuoden aikana, jotka hän on asunut muualla.

– Ihan kotoisa olo minulla on. Mukana muuttava koirakin pääsee meren rannalle, ja mökkimme Vaasan saaristossa on nyt lähellä.

Seudulla on jo valmiiksi paljon tuttuja, joihin on helppoa olla yhteydessä myös työasioissa. Viesti menee kuitenkin sekä uusille että vanhoille yhteistyökumppaneille elinkeinoelämässä, mediassa ja korkeakoulusektorilla.

– Ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin tutustutaan ja verkostoidutaan!

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sirpa Rutanen on Vaasan ammattikorkeakoulun uusi markkinointi- ja viestintäpäällikkö.
Sirpa Rutanen on Vaasan ammattikorkeakoulun uusi markkinointi- ja viestintäpäällikkö.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme