Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMKin kansainvälisiin koulutuksiin paljon myös suomalaisia hakijoita

Jaa

Vaasan ammattikorkeakoulun syksyn lisähaussa oli ensimmäistä kertaa haettavana myös paikkoja kansainvälisille International Business ja Information Technology -linjoille.

Lisähaku houkutteli hyvin myös suomalaisia hakijoita. Yleensä kansainvälisiin koulutusohjelmiin on hankala päästä ja kansainvälisten hakijoiden taso on kova. Ohjelmat ovatkin olleet monena vuonna valtakunnallisessa vertailussa suosituimpien joukossa.

– Noin kolmannes näiden linjojen hakijoista oli suomalaisia, mikä osoittaa, että hakijapotentiaalia on myös suomalaisten keskuudessa. Uskon, että kun mukana on opiskelijoita eri kansallisuuksista, koulutuksessa syntyy hyvää ja aidosti kansainvälistä vuorovaikutusta, sanoo asiantuntija Juha Vierola VAMKin hakijapalveluista.

Kansainvälisiin koulutusohjelmiin oli ulkomaalaisia hakijoita eniten Bangladeshista ja Ghanasta.

Myös suomenkieliset tekniikan hakukohteet energiatekniikka, konetekniikka sekä ympäristöteknologia keräsivät erinomaisesti hakemuksia. Yhteensä hakemuksia tuli lisähaussa 386. International Business -koulutus oli suosituin ja veti noin kolmasosan kaikista hakemuksista.

– Odotamme, että kaikki paikat ovat lisähaun jälkeen täynnä, kommentoi Vierola.

Lisähaku jatkuu ensi viikolla pääsykokeilla, joka tehdään etäyhteyksin. Syksyn opinnot käynnistyvät muutoinkin hybridiopetuksena, eli osittain etätyöskentelynä ja osittain oppilaitoksen tiloissa. Kansainvälisissä koulutusohjelmissa opiskellaan etäyhteyksien avulla koko syksy, mikä helpottaa ulkomaalaisten opiskelijoiden oleskelulupaprosessia.

Lisätietoja:

Asiantuntija Juha Vierola
juha.vierola@vamk.fi, puh. 040 773 8119

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme