Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMKin uusi verkkolehti vie lukijansa alkuaineista avaruuteen

Jaa

Ytimekkäästi nimetty Energiaa-julkaisu tekee tunnetuksi Vaasan ammattikorkeakoulun tutkimusta, erikoisosaamista ja yritysyhteistyötä.

Vaasan ammattikorkeakoulun uusi verkkolehti Energiaa on julkaistu tänään.

Verkkolehdessä VAMKin asiantuntijat kertovat omasta alastaan kaikille asiasta kiinnostuneille. Ensimmäisissä artikkeleissa puidaan muun muassa avaruustoimialan kaupallistumista tulevaisuudessa, vetytalouden vallankumousta sekä VAMKin moninaisia työelämän yhteistyöprojekteja.

– Haluamme näkyä ja kertoa kaikille, mitä meillä tehdään. Henkilöstöllä on todellista intoa kertoa osaamisestaan, tutkimus-, kehitys- ja innovaatioprojekteistaan, pedagogisista painopisteistä ja yritysyhteistyöstä. Tällä tavalla teemme myös näkyväksi VAMKin roolia yhteiskunnallisena vaikuttajana, sanoo VAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen.

Energiaa on jatkuvan julkaisemisen kanava, eli artikkelit päivittyvät jatkuvasti. Siksi verkkosivua https://energiaa.vamk.fi kannattaa vilkuilla vähän väliä, ettei yhtään kiinnostavaa aihetta mene ohi.

Projektipäällikkö Petri Kananen julkaisualustan tarjoavasta tuotekehitystalo Valusta kertoo, että Energiaa-lehdestä haluttiin myös tehdä mahdollisimman some-ystävällinen.

– Nyt sivulta voi helposti jakaa sisältöä Twitteriin, Facebookiin, LinkedIniin ja Instagramiin. Suunnittelussa on painotettu sekä ulkoasun että käyttäjäkokemuksen selkeyttä ja pirteyttä, Kananen kertoo.

Valu tunnetaan verkkojulkaisualustoista, joita se on aiemmin tehnyt muun muassa Haaga-Helia ammattikorkeakoululle, Laurea ammattikorkeakoululle sekä Kirkko ja koti -lehdelle.

Kolmella kielellä

Energiaa valikoitui julkaisun nimeksi oikeastaan monestakin syystä, Kati Komulainen kertoo.

Nimessä yhdistyvät ajatus Vaasasta energiaosaamisen kaupunkina sekä energiasta jatkuvana liikkeenä ja eteenpäin menemisenä.

Verkkojulkaisu on jaettu viiteen aihealueeseen: Ihmisyys, Yhdessä, Tulevaisuus, Osaaminen, Näkökulmia ja Vaikuttavuus. Aihealueet heijastelevat Vaasan ammattikorkeakoulun yhteisiä arvoja.

– Teemat ovat samalla läpileikkaus meidän koulutuksiimme ja tutkimusaiheisiimme, joista omat asiantuntijamme kirjoittavat, Kati Komulainen sanoo.

Verkkojulkaisun tekstit on kirjoitettu suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi alasta ja kirjoittajasta riippuen. Se sopii hyvin Vaasan kansainväliselle ammattikorkeakoululle, jonka kampuksella on opiskelijoita yli 50 maasta.

Julkaisusta vastaava markkinointisuunnittelija Eva Sundell kertoo, että artikkeliehdotuksia on satanut heti ensimmäisestä suunnittelupalaverista lähtien runsaasti, ja uusia ideoita tulee koko ajan.

– Henkilökunta pääsee tällä tavoin jakamaan tietoja ja taitoja julkaisussa. Energiaa-julkaisu antaa kasvot VAMKille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kati Komulainen, rehtori ja toimitusjohtaja
P. 046 856 7347, kati.komulainen@vamk.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme