Espoon kaupunki - Esbo stad

Vammaisten asumismuodot Espoossa yhä yksilöllisempiä - tietoa tarjolla asumisen messuilla 15.9.

Jaa

Vammaisalan asumisen messut 15.9.2018 tarjoavat espoolaisille vammaisille henkilöille rautaisannoksen tietoa erilaisista asumismuodoista ja palveluista. Vammaisella henkilöllä on oikeus omaan kotiin ja saada sinne tarvitsemansa tuki. Sosiaali- ja terveysministeriön periaatepäätös ja Espoon sosiaalilautakunnan linjaukset painottavat yksilöllisiä asumispalveluja.

Kuvaaja: Tuire Ruokosuo
Kuvaaja: Tuire Ruokosuo

Espoo panostaa vammaisten asumispalveluissa erityisesti tuettuun asumiseen mikä tarkoittaa, että vammainen henkilö asuu omassa tai vuokra-asunnossa ja saa sinne tarvitsemansa tuen. Vuonna 2007 tuettu asuminen lisääntyi 55 prosentilla, ja tuetun asumisen asiakkaita oli 45. Ohjatussa asumisessa asiakkaita oli 70 ja ympärivuorokautisessa asumisessa 574.

Oman asunnon miettiminen tulee usein ajankohtaiseksi nuoren lähestyessä täysi-ikäisyyttä. Eri elämäntilanteissa asumisen tarpeet vaihtelevat, ja joskus on tarkoituksenmukaista vaihtaa toiseen asumismuotoon. Ensimmäiseen omaan asuntoon muuttaessa tai uuteen asumismuotoon siirtyessä asumisvalmennuksessa voidaan käydä läpi ja harjoitella arjen tilanteita ja hyviä käytäntöjä.

Espoolaiset vammaisalan toimijat järjestävät 15.9. yhdessä asumisen messut, joilla selviää muun muassa mitä on tuettu asuminen, millaisia asumisen muotoja espoolaisille vammaisille henkilöille on tarjolla ja millaisessa tilanteessa asumisvalmennuksesta voisi olla hyötyä. Paikalla on Espoon kaupungin vammaispalvelujen asiantuntijoita, muita espoolaisia vammaisalan toimijoita sekä vammaisia henkilöitä kertomassa omista asumisen ratkaisuistaan. Tervetuloa!

”Haluan kiittää Espoon vammaispalveluiden työntekijöitä erinomaisesti toimivista palveluista. Palvelut on saanut tarvittaessa kotiin, ja asiakas on kohdattu aidosti ja inhimillisesti. Vammaispalvelujen asiakkaana olen saanut tarvitsemani palvelut helpottamaan elämäntilannettani. Lämmin kiitos sujuvasta ja asiantuntevasta avustanne!”

(Espoon vammaispalvelujen saama asiakaspalaute)

 

Vammaisalan asumisen messut

 

Aika: 15.9.2018 klo 10-16

Paikka: Espoon valtuustotalo (Espoonkatu 5)

Messuilla on espoolaisten vammaisalan toimijoiden esittelypöytiä sekä tietoiskuja asumisen kysymyksiä pohtiville vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen. Tietoiskut toistuvat päivän aikana.

Mukana ovat Aspa Palvelut Oy, Espoon Kehitysvammatuki ry, Espoon vammaisasiamies, Espoon vammaispalvelut, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Riento erikoispyörä, Rinnekoti-säätiö ja Tukena Oy.

Ohjelma:

klo 10.00-10.15 Messujen avaus ja asumisen ohjelma I Vammaispalvelupäällikkö Anu Autio

klo 10.15-10.25 Espoon kehitysvammatuki ry:n tervehdys

klo 11, 13 ja 15 tietoiskut: messutoimijoiden 15 minuutin pituisia tietoiskuja. Tietoiskut järjestetään saman sisältöisinä kolmesti messupäivän aikana.

Lisätietoja:

Projektisuunnittelija Heli Ronimus, Espoon vammaispalvelut, p. 043 827 0726, heli.ronimus@espoo.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuvaaja: Tuire Ruokosuo
Kuvaaja: Tuire Ruokosuo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme