Helsingin DiakonissalaitosHelsingin DiakonissalaitosHelsingin Diakonissalaitos

Vamoksen synttärit - 10 vuotta vaikuttavaa työtä nuorten hyväksi

Jaa

Helsingin Diakonissalaitoksen kehittämä nuorten Vamos-palvelu juhlii 10-vuotista taivaltaan torstaina 24.5.2018. Helsingissä pidettävän pääjuhlan lisäksi Vamosta juhlitaan torstaina ympäri Suomea. Vamos toimii jo seitsemällä paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Lahdessa, Turussa, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Vamoksen synttäreille.

Helsingin kaupungintalon juhlasalissa (Pohjoisesplanadi 11-13) 24.5. klo 13-15 pidettävän pääjuhlan lisäksi synttäreitä juhlitaan torstaina Vamoksen toimipisteissä ympäri Suomea.

Helsingin tilaisuutta voi myös seurata livenä Vamosen Facebookissa @vamosnuoret.

Juhlassa kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten tilanteesta ja Vamoksen vaikuttavista keinoista heidän auttamiseksi. Vamos-nuorten ääni on tapahtumassa vahvasti läsnä.

OHJELMA

- Tervetuloa sanat Olli Holmström, toimitusjohtaja, Helsingin Diakonissalaitos
- Vamos videotervehdykset eri puolelta Suomea
- Vamos-nuoren puheenvuoro
- Vamos tekee vaikutuksen Vesa Sarmia, kehittämispäällikkö, Diakonissalaitoksen Vamos
- Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko nuorten videohaastattelussa
- Paneelikeskustelu: Nuoret töihin ja kouluun, mutta miten
                                - Olli-Pekka Heinonen, pääjohtaja, Opetushallitus
                                  - Maria Ohisalo, tutkija, Y-Säätiö
                                - Mika Videman, henkilöstöjohtaja, Fazer Group
                                - Katriina Räisänen, valmentaja, Diakonissalaitoksen Vamos
                                - Vamos-nuoret

Juhlan juontaa toimittaja Ina Mikkola ja ohjelmaa siivittävät Vamoksen mediayksikön esitykset ensi viikolla alkavasta kampanjasta #sanoseääneen. Kampanja nostaa esiin nuorten mielenterveysongelmat.

Vaikuttavaa työtä nuorten hyväksi jo 10 vuotta!

- Vamos on kymmenen vuoden aikana auttanut lähes 10 000 nuorta takaisin ihmisten pariin, kouluun ja töihin. Jopa 81 % palvelussamme olevista nuorista kokee, että heidän elämänsä on muuttunut parempaan suuntaan. Vamoksen vaikuttavuus syntyy siitä, että nuoren tarpeet asetetaan etusijalle, nuoresta välitetään ja työtä tehdään nuoren hyväksi yhteistyössä eri toimijoiden kesken, kehittämispäällikkö Vesa Sarmia sanoo.

Miksi Vamos?

Suomessa on kymmeniä tuhansia nuoria koulutuksen ja työelämän ulkopuolella. Moni nuori kamppailee yksinäisyyden, rahahuolien, mielenterveysongelmien tai päihteiden kanssa. Helsingin Diakonissalaitoksen kehittämä Vamos-palvelu on kymmenen vuoden aikana auttanut lähes 10 000 nuorta takaisin ihmisten pariin, kouluun ja töihin. Jopa 81 % palvelussamme olevista nuorista kokee, että heidän elämänsä on muuttunut parempaan suuntaan. Vamoksessa nuoren tarpeet asetetaan etusijalle, nuoresta välitetään ja työtä tehdään nuoren hyväksi yhteistyössä eri toimijoiden kesken.

Lue lisää Vamoksesta https://www.hdl.fi/vamos/

 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja ilmoittautumiset juhlaan:
Laura Niemi
viestintäjohtaja
Helsingin Diakonissalaitos
puh.050 373 8602, laura.niemi@hdl.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Autamme niitä ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä syrjään. Tuotamme yhdessä tytäryrityksemme Diakonissalaitoksen Hoivan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaittemme arkea. Työmme tavoitteena on, että jokaisella on mahdollisuus arvokkaaseen elämään. Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee yli tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta. ​​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Moniäänisempää mediaa! - SuomiAreenalla keskustellaan median vallasta ja vastuusta28.6.2018 10:03Kutsu

Media on vallan vahtikoira, mutta medialla itsellään on myös valtaa. Median valta ja vastuu konkretisoituu valintoihin: mitä aiheita käsitellään, keiden ääni kuuluu ja mistä näkökulmasta maailmaa katsotaan. Auttaako media meitä ymmärtämään toisiamme vai lietsooko se vastakkainasetteluun? Entä kuuluuko kaikkien, myös vähemmistöjen ja syrjään jääneiden ääni? On aika pohtia, millaista mediaa tarvitaan ja miten siitä voi kehittää entistä parempaa.

Mera mångfald i media! - Under SuomiAreena diskuteras mediernas makt och ansvar28.6.2018 10:03Kutsu

Medierna fungerar som maktens vakthund men medierna besitter också själva makten. Mediernas makt och ansvar konkretiseras genom de val medierna gör: Vilka ämnen behandlas, vem får sin röst hörd och ur vilken synvinkel iakttas världen? Hjälper medierna oss att förstå varandra eller hetsar media till motsättningar? Hörs olika röster i media, också minoriteters och deras som hamnat i skymundan? Det är dags att diskutera hurudana medier vi behöver och hur medierna kan utvecklas till att bli ännu bättre.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme