Helsingin DiakonissalaitosHelsingin DiakonissalaitosHelsingin Diakonissalaitos

Vamoksen synttärit - 10 vuotta vaikuttavaa työtä nuorten hyväksi

Jaa

Helsingin Diakonissalaitoksen kehittämä nuorten Vamos-palvelu juhlii 10-vuotista taivaltaan torstaina 24.5.2018. Helsingissä pidettävän pääjuhlan lisäksi Vamosta juhlitaan torstaina ympäri Suomea. Vamos toimii jo seitsemällä paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Lahdessa, Turussa, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Vamoksen synttäreille.

Helsingin kaupungintalon juhlasalissa (Pohjoisesplanadi 11-13) 24.5. klo 13-15 pidettävän pääjuhlan lisäksi synttäreitä juhlitaan torstaina Vamoksen toimipisteissä ympäri Suomea.

Helsingin tilaisuutta voi myös seurata livenä Vamosen Facebookissa @vamosnuoret.

Juhlassa kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten tilanteesta ja Vamoksen vaikuttavista keinoista heidän auttamiseksi. Vamos-nuorten ääni on tapahtumassa vahvasti läsnä.

OHJELMA

- Tervetuloa sanat Olli Holmström, toimitusjohtaja, Helsingin Diakonissalaitos
- Vamos videotervehdykset eri puolelta Suomea
- Vamos-nuoren puheenvuoro
- Vamos tekee vaikutuksen Vesa Sarmia, kehittämispäällikkö, Diakonissalaitoksen Vamos
- Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko nuorten videohaastattelussa
- Paneelikeskustelu: Nuoret töihin ja kouluun, mutta miten
                                - Olli-Pekka Heinonen, pääjohtaja, Opetushallitus
                                  - Maria Ohisalo, tutkija, Y-Säätiö
                                - Mika Videman, henkilöstöjohtaja, Fazer Group
                                - Katriina Räisänen, valmentaja, Diakonissalaitoksen Vamos
                                - Vamos-nuoret

Juhlan juontaa toimittaja Ina Mikkola ja ohjelmaa siivittävät Vamoksen mediayksikön esitykset ensi viikolla alkavasta kampanjasta #sanoseääneen. Kampanja nostaa esiin nuorten mielenterveysongelmat.

Vaikuttavaa työtä nuorten hyväksi jo 10 vuotta!

- Vamos on kymmenen vuoden aikana auttanut lähes 10 000 nuorta takaisin ihmisten pariin, kouluun ja töihin. Jopa 81 % palvelussamme olevista nuorista kokee, että heidän elämänsä on muuttunut parempaan suuntaan. Vamoksen vaikuttavuus syntyy siitä, että nuoren tarpeet asetetaan etusijalle, nuoresta välitetään ja työtä tehdään nuoren hyväksi yhteistyössä eri toimijoiden kesken, kehittämispäällikkö Vesa Sarmia sanoo.

Miksi Vamos?

Suomessa on kymmeniä tuhansia nuoria koulutuksen ja työelämän ulkopuolella. Moni nuori kamppailee yksinäisyyden, rahahuolien, mielenterveysongelmien tai päihteiden kanssa. Helsingin Diakonissalaitoksen kehittämä Vamos-palvelu on kymmenen vuoden aikana auttanut lähes 10 000 nuorta takaisin ihmisten pariin, kouluun ja töihin. Jopa 81 % palvelussamme olevista nuorista kokee, että heidän elämänsä on muuttunut parempaan suuntaan. Vamoksessa nuoren tarpeet asetetaan etusijalle, nuoresta välitetään ja työtä tehdään nuoren hyväksi yhteistyössä eri toimijoiden kesken.

Lue lisää Vamoksesta https://www.hdl.fi/vamos/

 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja ilmoittautumiset juhlaan:
Laura Niemi
viestintäjohtaja
Helsingin Diakonissalaitos
puh.050 373 8602, laura.niemi@hdl.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos (HDL) on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Autamme niitä ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä syrjään. Tuotamme yhdessä tytäryrityksemme Diakonissalaitoksen Hoivan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaittemme arkea. Työmme tavoitteena on, että jokaisella on mahdollisuus arvokkaaseen elämään. Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee yli tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta. ​​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Riittäisikö rohkeus sovintoon? Sovinnon päivän suurkonsertti Senaatintorilla 30.5. klo 15-16.3017.5.2019 10:09:44 EESTTiedote

Senaatintorilla järjestetään Sovinnon päivän konsertti helatorstaina 30.5. kello 15 ensimmäistä kertaa. Konsertissa esiintyvät Marzi Nyman trio, Jukka Leppilampi, Maria Ylipää, Tove Wingren ja Jukka Perko. Sovinnon puolestapuhujia ja ystäviä nähdään videotervehdyksinä osana konserttia. Lisäksi lavalle on tulossa yllätysvieraita. Konserttiin on vapaa pääsy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme