Museokortti

Vanhat rouvat kiersivät kesäisessä Helsingissä ratikkalinjojen reiteillä olevia museoita: ”Tiedämme parhaat levähdyspenkit, maukkaat kakut ja hienot näkymät kaupunkiin”

Jaa

Pääkaupunkiseudulla asuvat eläkeläiset Pirjo Salo, Riitta Kankaanpää ja Hilkka Ropponen lähtivät Museokortin seikkailijoina kiertämään Helsingin museoita, jotka sijaitsevat ratikkalinjojen varsilla. Museoseikkailullaan ystävykset lähettivät kasan postikorttiterveisiä, katsastivat museoiden esteettömyyden sekä arvioivat museokahviloita ja -ravintoloita.

Hilkka Ropponen (kuvassa vas.), Pirjo Salo ja Riitta Kankaanpää kiersivät kesäisessä Helsingissä museoita, jotka ovat ratikkareittien varsilla ja lähettivät perinteiset postikortit jokaisesta museokohteesta.
Hilkka Ropponen (kuvassa vas.), Pirjo Salo ja Riitta Kankaanpää kiersivät kesäisessä Helsingissä museoita, jotka ovat ratikkareittien varsilla ja lähettivät perinteiset postikortit jokaisesta museokohteesta.

Vanhoiksi rouviksi itseään kutsuvat ystävykset Pirjo SaloRiitta Kankaanpää ja Hilkka Ropponen museoseikkailivat Helsingissä ratikalla. Kolmella päiväreissulla koluttiin ratikkalinjojen 1, 2, 3, 6 ja 10 reiteillä olevia museoita.

– Vanhat rouvat ovat seikkailleet 1990-luvulta lähtien kaikenlaisen kulttuurin, matkustelun ja ystävyyden merkeissä, Pirjo, Riitta ja Hilkka esittelevät seikkailutaustaansa.

Ratikkareittien läheisyyteen osuivat Nykytaiteen museo Kiasma, Designmuseo Arabia, Sinebrychoffin taidemuseo, HAM Helsingin taidemuseo, Temppeliaukion kirkko, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, LUOMUS Luonnontieteellinen museo, Helsingin Taidehalli, Helsingin observatorio, Ateneumin taidemuseo sekä LUOMUS Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha.

Eläkeläiset Pirjo, Riitta ja Hilkka lähettivät jokaisesta museokohteesta postikortit, joissa kerrottiin seikkailuterveisiä museolta. Postikorttiterveisten lisäksi rouvat arvioivat museokahviloita ja -ravintoloita sekä kiinnittivät huomioita museoiden esteettömyyteen. Ratikka-ajeluilla seikkailijat bongasivat myös matkan varrella olleet julkiset taideteokset.

– Vanhat rouvat eivät bloggaa, vloggaa tai mokaa, mutta me tiedämme parhaat levähdyspenkit, maukkaat kakut sekä hienot näkymät kaupunkiin, ja me lähetämme postikortteja, rouvat kuvailevat seikkailuansa.

Museokortin seikkailijat Pirjo, Riitta ja Hilkka aloittivat museoseikkailunsa ratikkalinjan 6 museoilla. Nykytaiteen museo Kiasmassa vanhoja rouvia kiehtoi erityisesti Shoplifter – Nervescape VIII -näyttelyn kirkasvärisistä tekohiuksista koottu pörröinen installaatio. Designmuseo Arabiassa muisteltiin kotona ja mummolassa olleita astioita, Sinebrychoffin taidemuseossa tutustuttiin Taivaalliset värit – Sinistä ja kultaa -näyttelyyn ja HAM Helsingin taidemuseossa ihasteltiin Ellen Thesleffin taidetta Minä maalaan kuin jumala -näyttelyssä.

Toisella päiväreissulla rouvat ajelivat 1- ja 10-ratikoilla ja tutustuivat Temppeliaukion kirkkoon, Arkkitehtuurimuseoon, Designmuseoon sekä Luonnontieteelliseen museoon.

– Arkkitehtuurimuseon jatkuva näyttely kutkutteli muistia: onko tuo kirkko Myyrmäessä vai Oulussa, miksi joissain Aalto-jakkaroissa on vain kolme jalkaa, mitä onkaan suunnitellut Martti Jaatinen tai Väinö Vähäkallio ja miten 70-luvun kylpyhuoneen väreissä pystyi edes hetken olemaan, vanhat rouvat muistelevat.

Viimeisenä seikkailupäivänä suunnattiin linjojen 2 ja 3 lähettyvillä oleviin Helsingin Taidehalliin, Helsingin observatorioon, Ateneumin taidemuseoon sekä LUOMUS Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan.

– Kierrospäiväksi sattui yksi kesän helteisimmistä päivistä, ja jälleen kerran muistimme, että vanhoille rouville sopiva lämpötila on sama tasainen ja viileä kuin arvokkaille taideteoksille, seikkailijat Pirjo, Riitta ja Hilkka kertovat kolmannesta seikkailupäivästään.

Kolmen päiväreissun aikana rouvat kiersivät 13 museota viiden ratikkalinjan lähettyviltä.

– Sukututkimus ja menneisyyden tarinat kaipaavat aina täydennystä ja niitä löytyy kirjastoista ja museoista. Toiseksi, lähes jokainen museo on rakennuksena ja rakenteena kiinnostava. Kolmanneksi, museoissa on tasainen lämpö ja kosteus, penkkejä, hiljaisuutta ja rauhaa olla omissakin ajatuksissaan, Pirjo kertoo kiinnostuksestaan museoita kohtaan.

Vanhat rouvat aikovat jatkaa ratikkaseikkailuaan, ja seuraavaksi vuorossa on 4-ratikka.

– Meillä on neljäs päiväreissu jo valmiiksi suunniteltuna: ratikkalinja 4 ja sen varrella olevat Kansallismuseo, Hakasalmen huvila, Helsingin kaupunginmuseo, Helsingin yliopistomuseo ja Taidekoti Kirpilä, Pirjo kertoo rouvien suunnitelmista.

Seikkailijoiden yhteystiedot haastattelua tai lisätietoa varten saa Museokortin kautta osoitteesta viestinta@museot.fi.

Seikkailua seurataan Museokortin kanavissa viikolla 32, 5.–11. elokuuta.

Rouvien ratikkaseikkailua voi seurata sosiaalisessa mediassa @museokortti-kanavalla tunnisteilla #rouvienratikkaseikkailu #museoseikkailu2019 #museokortinseikkailija #museokortti #museokierros.

Lue seikkailun ensimmäinen osa >

Tutustu Museokortin kaikkiin seikkailijoihin >

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Seppo Honkanen
Kehitysjohtaja
Puh. 040 833 90 59
seppo.honkanen@museot.fi

Susanna Seppälä
Sisällöntuottaja
Puh. 044 430 0716
susanna.seppala@museot.fi

Kuvat

Hilkka Ropponen (kuvassa vas.), Pirjo Salo ja Riitta Kankaanpää kiersivät kesäisessä Helsingissä museoita, jotka ovat ratikkareittien varsilla ja lähettivät perinteiset postikortit jokaisesta museokohteesta.
Hilkka Ropponen (kuvassa vas.), Pirjo Salo ja Riitta Kankaanpää kiersivät kesäisessä Helsingissä museoita, jotka ovat ratikkareittien varsilla ja lähettivät perinteiset postikortit jokaisesta museokohteesta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Museokortti
Museokortti
Fredrikinkatu 39 C 22
00120 HELSINKI

http://www.fmac.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museokortti

Yli puoli miljoonaa suomalaista seurasi kesällä Museokortin seikkailijoita – ”Erilainen ja todella koukuttava kampanja”18.9.2019 06:54:00 EESTUutinen

350 hakemusta, 10 museoseikkailua, 13 300 kilometriä, 36 kaupunkia ja 100 museota. Museokortin kampanjassa seikkailijat kiersivät kotimaan museoita innostaen ihmisiä unelmiensa museokierroksille. Seikkailija-kampanja esitteli museoiden upeita sisältöjä uudella tavalla tavoittaen yli puoli miljoonaa suomalaista. Seikkailijoiden tuottamia videoita katsottiin lähes 7 500 tuntia.

Mikkeliläispariskunta pakkasi rinkat ja hyppäsi junaan: ”Yhtä museoiden herkkukattausta koko viikko!”28.8.2019 13:55:29 EESTUutinen

Mikkeliläiset Museokortti-seikkailijat Tuulevi ja Henrik Aschan lähtivät rinkat selässä kahdeksikon malliselle reitille. Matka suuntasi ensin Tampereelle Sara Hildénin taidemuseoon, Amurin työläismuseokortteliin ja Museo Milavidaan. Turussa pariskunta tutustui Luostarinmäen käsityöläismuseoon, Turun taidemuseoon ja Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon. Seikkailun viimeiset etapit olivat Porin taidemuseo sekä Friitalan Nahkamuseo Ulvilassa.

Lapin museoseikkailulla käytiin Suomen pohjoisimmassa Museokortti-kohteessa Inarissa, huuhdottiin kultaa Tankavaarassa ja ihasteltiin maisemia tunturin huipulta29.7.2019 06:03:00 EESTUutinen

Museokortin seikkailijat Heikki Sulander, Anne Sulander, Kaija Ryytty ja Ulla Viskari-Perttu lähtivät 650 kilometrin kierrokselle tutustumaan Lapin museoihin sekä luontokohteisiin Pyhä-Nattaseen, Ukonkiveen ja Napapiirin retkeilyalueeseen. Museokierros alkoi Rovaniemen taidemuseosta ja tiedekeskus Arktikumista. Kittilän Särestöniemi-museossa ja Sodankylän Museo-Galleria Alariestossa ystävykset tutustuivat lappilaistaiteilijoiden teoksiin, Inarin Siidassa saamelaiskulttuuriin ja Tankavaaran Kultamuseossa kullankaivuuseen ja sen historiaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme