Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vanhemmat toivovat Vanhaan Vaasaan turvallista ja viihtyisää koulua

Jaa

Vanhan Vaasan alueen koululaisten vanhemmat toivovat, että Variskan koulun yhteyteen nousevan uuden rakennuksen suunnittelussa kiinnitettäisiin huomiota erityisesti turvallisuuteen ja viihtyvyyteen sekä ulkoilualueisiin ja liikenteeseen. Tämä käy ilmi helmikuussa tehdyn avoimen verkkokyselyn tuloksista.

Uusi koulurakennus valmistuu alustavan aikataulun mukaan vuonna 2022. Samalla koulut yhdistyvät Variskan yhtenäiskouluksi.

Verkkokysely toteutettiin helmikuun 2019 aikana. Vastaajia oli yhteensä 75, joista 53 prosenttia oli koululaisten huoltajia, 27 prosenttia alueen asukkaita ja 20 prosenttia rakennuksen muita käyttäjiä. Kyselyn avulla vanhemmilta ja muilta asianomaisilta kerättiin ehdotuksia ja mielipiteitä uuden koulun suunnitteluun liittyen.

- Kaikki kyselyyn tulleet vastaukset on käyty läpi hankesuunnittelutyöryhmässä, kertoo Vaasan kaupungin talotoimen toimitilajohtaja Tapio Ollikainen.

Ruokarauhaa ja useita saattopaikkoja

Koulun sisätiloihin liittyen vastauksissa korostuivat ruokalan ja opetustilojen suunnittelu. Vastaajat toivoivat, että suunnittelussa kiinnitettäisiin erityistä huomiota muun muassa ruokalan akustiikkaan sekä ruokailuaikoihin.

Koulun ulkotiloja koskevissa vastauksissa nousivat esille sekä ylä- että alakoululaisten ulkoilualueiden viihtyisyys ja turvallisuus. Erityisesti vastauksissa toivottiin ala- ja yläkoulun piha-alueiden pitämistä erillään sekä luonnonläheisyyttä ja tilaa alakoulun välituntialueelle.

Liikennejärjestelyiden osalta huolta aiheuttivat saattopaikat sekä koulureittien turvallisuus. Oppilaiden tuomisessa kouluun toivottiin porrastusta sekä useampia toimivia saattopaikkoja, jotta oppilaiden tuominen kouluun olisi turvallista.

Monessa vastauksessa nousi esille vanhempien huoli ala- ja yläkoululaisten toimimisesta saman katon alla.

- Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä huoli pienten ja isojen oppilaiden arjen yhteensovittamista ei ole aiheena uusi. Tutkimuksissa on kuitenkin todettu, että yhtenäiskouluissa yhteistyö eri ikäisten oppilaiden välillä muun muassa vähentää koulukiusaamista. Nuorempien oppilaiden läsnäolon on myös todettu rauhoittavan yläkoululaisten käyttäytymistä, kertoo koulutoimenjohtaja Kari Nummela.

Tulossa infotilaisuus sekä oppilaiden osallistamista

Rakennusprojektissa on meneillään kaupungin talotoimen vetämä hankesuunnitteluvaihe, jossa on mukana edustaja myös molempien koulujen vanhempainyhdistyksistä sekä koulujen rehtorit. Koulujen opetushenkilöstön kanssa pidetään myös koulutuspäiviä, joissa käsitellään yhtenäiskoulun toimintakulttuuria ja tiloja.

Kevään 2019 aikana vanhemmille ja muille kiinnostuneille järjestetään vielä info- ja keskustelutilaisuus, jossa käydään tarkemmin läpi uuden koulun hankesuunnitelmaa.

- Myös oppilaita otetaan mukaan koulun suunnitteluun siinä vaiheessa, kun on olemassa luonnoksia eri tilojen sijoittumisesta koulussa, kertoo Ollikainen.

Hankesuunnitelma valmistuu kevään 2019 aikana ja seuraavaksi se etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Päätöksenteon jälkeen voidaan aloittaa rakennussuunnittelu.

Yhteyshenkilöt

toimitilajohtaja Tapio Ollikainen, puh. 0400 665090, tapio.ollikainen@vaasa.fi
koulutoimenjohtaja Kari Nummela, puh. 040 754 7702, kari.nummela@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme