Keski-Suomen ELY-keskus

Vanhojen ojitushankkeiden digitointi käynnissä Keski-Suomen ELY-keskuksessa

Jaa
Keski-Suomessa on toteutettu aikaisempina vuosikymmeninä runsaasti maankuivatushankkeita, joiden yhteydessä on muodostunut ojitusyhteisöjä. Ojitusyhteisöjen ojitushankkeissa asiakirjoja ovat mm. yhteisöön liittyvien kiinteistöjen yhtiösopimukset sekä hyötyaluekartat kaivettuine ojineen. Maankuivatushankkeiden digitointi aloitettiin Keski-Suomen ELY-keskuksessa vuoden 2022 keväällä ja työ jatkuu edelleen.

Digitoinnissa asiakirjat muutetaan sähköiseen muotoon ja niistä tuotetaan paikkatietoa ELY-keskusten Ojitusyhteisöt -karttapalvelulle. Ojitushankkeiden alkuperäiset, edelleen lainvoimaiset asiakirjat ovat osittain kansallisarkistossa ja Keski-Suomen ELY-keskuksessa.

Ojitusyhteisöt -karttapalvelun avulla yksittäinen maanomistaja tai ojitusyhteisö pystyy etsimään tiedot vanhasta ojitusyhteisöstä sekä vanhoista kuivatushankkeista. Palvelusta saa myös selville hankkeiden nimet ja toimitusnumerot, joiden avulla voidaan pyytää kyseessä olevien hankkeiden asiakirjoja kansallisarkistosta ja Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Keski-Suomessa maankuivatushankkeita löytyy vuosilta 1949–1990. Hankkeita on yhteensä noin 1600 kpl. Hankkeiden asiakirjat on saatu digitoitua sähköiseen muotoon. Ojitusyhteisöjen ojaviivoja digitoidaan julkiseen karttapalveluun kuluvan vuoden aikana.

Tiedotteen lopusta löytyy linkki karttapalveluun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Vesitalousasiantuntija Kaisto Lauri, p. 0295 024 752

Vesitaloussuunnittelija Kamsula Tommi, p. 050 312 8761

Vesitaloussuunnittelija Kinnunen Kirsikka, p. 0295 023 123

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus edellyttää Finnforel Oy:n hankkeelta YVA-menettelyä15.3.2023 10:34:32 EET | Tiedote

Finnforel Oy suunnittelee kirjolohen kiertovesilaitoksen perustamista Jämsän Kaipolaan entiselle paperitehtaan alueelle. Suunnitellussa laitoksessa tultaisiin tuottamaan kirjolohta kiertovesitekniikalla (RAS), pitämään yllä emokalastoa ja jalostamaan kalat lopputuotteeksi omalla kalankäsittelylaitoksella. Laitoksen tavoitteena on tuottaa kirjolohta 5 000 000 kg/v lisäkasvuna laskettuna. Finnforel Oy on kirjolohen kiertovesikasvatuksen kehittämiseen keskittyvä yritys.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme