Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vanhusneuvosto tenttaa Helsingin poliitikkoja – katso suora lähetys

Jaa

Helsinki-kanava lähettää 22.11. suorana kyselytilaisuuden, jossa Helsingin vanhusneuvosto kysyy poliitikoilta, miten puolueet ajavat eläkeläisten asioita. Tilaisuus on ensimmäinen laatuaan, ja sitä ehdotti pormestari Jan Vapaavuori vanhusneuvoston kokouksessa huhtikuussa.

Helsingin vanhusneuvosto selvittää, miten eri puolueet ajavat eläkeikäisten helsinkiläisten asioita.

Kaikkien Helsingin valtuuston puolueryhmien puheenjohtajat on kutsuttu ja moni on jo lupautunut.

Tilaisuutta voi seurata suorana netin välityksellä Helsinki-kanavalla klo 17.00-19.00.  Tilaisuus ei ole yleisölle avoin.

Katso miten poliitikot vastaavat:

  • Miten puolueenne haluaa lisätä Helsingin eläkeikäisten mahdollisuuksia elää aktiivista elämää?
  • Mitä teidän puolueenne tekee, jotta Helsinkiin saadaan lisää kotihoitajia?
  • Miten puolueenne aikoo seurata Stadin ikäohjelmaa?
  • Millaista yhteistyötä puolueenne haluaa tehdä vanhusneuvoston kanssa?
  • Millä konkreettisilla keinoilla puolueenne vastustaa ikäsyrjintää?

Puolueilta on pyydetty vastaukset myös kirjallisesti. Vastaukset julkaistaan joulukuun alussa vanhusneuvoston nettisivuilla, ja ne lähetetään myös Helsingin eläkeläisjärjestöille.

Vanhusneuvosto on laajapohjainen edunvalvonta- ja yhteistyöelin, jonka jäsenet ovat helsinkiläisten eläkeläisjärjestöjen edustajia ja poliitikkoja. Tutustu neuvoston kokoonpanoon tarkemmin täältä.

Lisätietoa vanhusneuvostosta hel.fi –sivulla

facebook: Helsingin vanhusneuvosto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Varjokari
vanhusneuvoston puheenjohtaja, p. 044-777 7332, laura.varjokari@gmail.com

Outi Paulig
vanhusneuvoston sihteeri, p. 09-310 43580

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Tiina Nuto, tiedottaja, kaupunginkanslian viestintä, puh. 040 334 9093, tiina.nuto@hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme