Vanhustyön keskusliitto ryVanhustyön keskusliitto ry

Vanhustyön keskusliitto SuomiAreenalla Porissa – Yksin kotona 2030?

Jaa

Vanhustyön keskusliitto pitää ikäihmisten puolta – myös SuomiAreenalla Porissa. Mikä on vanhojen ihmisten asumisen tulevaisuus? Asumisen tunti <3 nostaa keskusteluun kimurantteja aiheita erilaisista näkökulmista. VTKL:n teltalla Kansalaistorilla voit pohtia omia vanhuudenpäiviäsi. Miten haluaisit viettää 75-vuotispäiväsi? Bongaa SuomiAreenan vilinästä myös veikeä IkäAnkka, joka etsii ja tutkii kiehtovia, ikäihmisten arkea helpottavia laitteita ja innovaatioita.

Tavataan SuomiAreenalla Porissa 2018!

  • Yksin kotona 2030? Asumisen tunti <3 keskiviikko 18.7. klo 14.30–15.30
  • Millaisen vanhuuden Sinä haluat? VTKL Kansalaistorilla 16.–18.7.
  • Välineitä ja ratkaisuja arkeen – IkäAnkka ottaa selvää arkiteknologian mahdollisuuksista Torivartissa kauppatorin ohjelmalavalla tiistai 17.7. klo 12

Asumisen tunti <3 – Yksin kotona 2030?

Keskiviikko 18.7.2018 klo 14.30–15.30

Millaisena näyttäytyy ikäihmisten arjen ja asumisen tulevaisuus? SuomiAreenan Asumisen tunti <3 herättelee keskustelua teknologiasta kotona asumisen ja ikääntymisen tukena, asumisen kustannuksista ja rahan riittävyydestä.  Entä miten yksinäisyys voidaan selättää, kuka ikäihmisiä hoitaa ja miten yksilölliset tarpeet huomioidaan kotona asumisessa tulevaisuudessa?

Lennokkaan Asumisen tunnin tarjoavat VTKL, SPEK, Muistiliitto, VALLI ry, Synocus Oy sekä Virkkulankylä Oy.

“Viestimme päättäjille on, että vanhuus pelottaa melkeinpä kaikkia. Teknologiaa tarjotaan monesti ratkaisuksi, mutta se ei saa estää sitä, että meidän on keskityttävä oikeisiin asioihin. Turvallisuuteen, yksinäisyyteen, toimintakyvyn ylläpitoon, asumisen laatuun, varmuuteen siitä, että kaikista pidetään huolta ja kaikki saavat tarvitsemansa avun arvokkaaseen vanhuuteen”, toiminnanjohtaja Anni Lausvaara Vanhustyön keskusliitosta avaa Asumisen tunnin teemaa.

Keskustelemassa kansanedustajat Juhana Vartiainen ja Hannakaisa Heikkinen, VTT:n johtava tutkija Jaana Leikas, tutkija Maria Ohisalo Y-säätiöstä, Heurekan näyttelytuottaja Vesa Lepistö, Ruskatalojen toiminnanjohtaja Hanna-Leena Ojalainen sekä kokemusasiantuntija Anne Vihakara.

VTKL Kansalaistorilla
– Millaisia vanhuudenpäiviä Sinä haluat viettää?

Miten haluaisit viettää 75-vuotispäivääsi? Pääset toiveidesi palvelutaloon – millainen se on? Mikä on päiväsi paras hetki, kun olet 80?

Tervetuloa juttelemaan Kansalaistorille! Löydät meidät 16.–18.7. kävelykadulta Kauppatorin ja Eetunaukion puolivälistä paikalta nro 47.

Teltallamme tapaat VTKL:n asiantuntijoiden lisäksi:

– Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen tiistaina klo 14.30–15.00
– Johtava tutkija Jaana Leikas, VTT keskiviikkona aamupäivällä
– Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen keskiviikkona klo 13.30

Torivartti Kauppatorin ohjelmalavalla
– Mikä avuksi ja neuvoksi kotona?

Tiistai 17.7. klo 12

IkäAnkka ottaa selvää arkiteknologian mahdollisuuksista. Miten varautua vanhuuteen? Digitalisaatioon ja uuteen teknologiaan liittyvät asiat hieman pelottavat IkäAnkkaa. Hän on kuitenkin utelias – vanhuuteen varautuminen ennalta ja turvallinen arki kiinnostavat. Elinikä pitenee eläinmaailmassakin.

Tavataan SuomiAreenalla!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teija Mankkinen
Kehittämisjohtaja
Vanhustyön keskusliitto
p. 040 161 7787
teija.mankkinen@vtkl.fi

Anni Lausvaara
toiminnanjohtaja
Vanhustyön keskusliitto
p. 050 322 3021
anni.lausvaara@vtkl.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vanhustyön keskusliitto ry
Vanhustyön keskusliitto ry
Malmin kauppatie 26
00700 HELSINKI

http://www.vtkl.fi

Vanhustyön keskusliitto VTKL on maan johtava ikääntyneiden ihmisten ja vanhusten hyväksi työtä tekevien järjestöjen valtakunnallinen katto- ja edunvalvontaorganisaatio. Keskusliiton vanhuuspoliittisen vaikuttamisen tavoitteena on vahvistaa ikääntyneiden ihmisten hyvinvoinnin, toimintakykyisyyden ja sosiaalisen turvallisuuden edellytyksiä.

Liitto kehittää valtakunnallisia toimintamalleja ja luo uutta vanhuuskulttuuria monipuolisen kehittämis- ja tutkimustoimintansa sekä ikääntyneiden ihmisten ohjaus- ja tukitoiminnan avulla. Jäsenyhteisöt toimivat ikääntyneiden ihmisten hyväksi järjestämällä ryhmä- ja virkistystoimintaa, vapaaehtoistoimintaa, lomatoimintaa, neuvontaa ja koulutusta sekä toteuttavat edunvalvontaa, tutkimusta ja kehittämistyötä.  Jäsenyhteisöistä runsaat 200 tuottaa asumis-, hoito-, hoiva-, kuntoutus- ja kotihoidon palveluja vanhuksille. Liitto toimii kiinteässä yhteistyössä jäsenjärjestöjensä, kuntien ja kehittyvien maakunnallisten sote-alueiden kanssa. Liitto julkaisee Vanhustyö-lehteä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vanhustyön keskusliitto ry

Hyvä Ikä 2018 ja Hyvän Iän Foorumi kutsuvat keskusteluun vanhenemisesta ja vanhustyöstä18.9.2018 08:59Tiedote

Vanhustyön keskusliitto herättelee uuteen, totuttua laajempaan keskusteluun vanhenemisesta ja vanhustyöstä. Helsingin messukeskuksessa järjestettävä vanhustyön ja vanhuusiän oma tapahtuma Hyvä Ikä 3.–4.10.2018 on ohittamaton aitiopaikka seurata ja osallistua keskusteluun. Vanhustyön keskusliiton asiantuntijoita tapaat sekä Hyvän Iän Foorumissa että messuosastolla. Muisteluihin siivittävä Muistoissamme 50-luku -kirja julkistetaan Vanhustyön keskusliiton messuosastolla keskiviikkona 3.10.

Konstikoppa – kiertävä ikäteknologianäyttely lainattavissa Vanhustyön keskusliitosta21.8.2018 06:00Tiedote

Vanhustyön keskusliiton Kotiturva-hankkeessa edistetään ikääntyneiden ihmisten kotona selviytymistä ja viihtymistä ns. arkiteknologian avulla. Arkiteknologia tarkoittaa suhteellisen edullista kotona asumista tukevaa pienteknologiaa. Osana hanketta on luotu matalan kynnyksen paikkoja, joissa ikääntyneet ihmiset voivat tutustua arkiteknologiaan. Tästä esimerkkinä on kiertävä teknologianäyttely, Konstikoppa.

Vanhustyön keskusliitto: Vanhustyötä tekevien paikallisten järjestöjen voima käyttöön28.6.2018 08:30Tiedote

Järjestöpohjaiset toimijat voivat tarjota erilaisia, innovatiivisia ratkaisuja ikääntyneille. Vanhustyön keskusliittoon kuuluu 330 jäsenjärjestöä, jotka tarjoavat muun muassa ikäihmisten asumispalveluita eri puolilla Suomea. Vanhustyön keskusliiton tuore toiminnanjohtaja Anni Lausvaara painottaa, että asiakkaat odottavat kilpailukykyisiä, heidän tarpeisiinsa vastaavia vaihtoehtoja, joista valita. VTKL pitää ikäihmisten puolta – myös SuomiAreenalla Porissa.

Vanhustyö-lehti 3/2018 laatu ja valinnanvapaus: Tarkoituksenmukaista laatua ikäihmisille9.6.2018 06:00Tiedote

Vanhustyö-lehden laatu ja valinnanvapaus -teemanumerossa asiantuntijat avaavat näkökulmia ajankohtaiseen keskusteluun sotesta, vanhustyöstä ja ikääntymisestä. Vanhustyön keskusliiton jäsenyhteisö Mikkelin Kotikaari ry:n toimitusjohtaja Riitta Paasivuori pohtii kirjoituksessaan, miksi laatutavoitteiden toteuttaminen tuppaa unohtumaan arjen keskellä? Mikä vie voiton tai mielenkiinnon kohdistumisen laadukkaan toiminnan tavoittelun sijaan johonkin muuhun? Miksi laadun eteen ei tehdä yhtä paljon työtä sosiaali- ja terveydenhuollossa kuin korkeakoulusektorilla on tehty?

Jo yli 9000 iäkästä ihmistä osallistunut yksinäisyyttä vähentäviin Ystäväpiiri-ryhmiin4.5.2018 06:00Tiedote

Koulutus on keskeinen avain kansansairaudeksikin kutsutun yksinäisyyden selättämiseen. Vanhustyön keskusliiton kehittämä ja koordinoima Ystäväpiiri-toiminta on vähentänyt iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä Suomessa jo 12 vuoden ajan. Yksinäisyyttä lievittäviin Ystäväpiiri-ryhmiin on osallistunut tähän mennessä yli 9000 iäkästä ihmistä. Ystäväpiiri-ryhmiä ohjaavat paikallisten yhteisöjen työntekijät ja vapaaehtoiset, jotka Vanhustyön keskusliitto kouluttaa. Ystäväpiiri-ohjaajia on vuosien varrella koulutettu yli 900 reilulle sadalle paikkakunnalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme