Niemi Palvelut Oy

Vantaa mukaan Niemi40haasteeseen – ”Tavoite on olla hiilineutraali jo vuonna 2030”, kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo

Jaa

Vantaan kaupunki lähtee mukaan Niemi40haasteeseen kunnianhimoisella tavoitteella olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. ”Tavoitteeseen päästään ennen kaikkea yritysten ja kunnan yhteistyöllä, asukkaiden tärkeää panosta unohtamatta”, kaupunginjohtaja Viljanen painottaa. ”Ilmaston kannalta vastuullisesti toimivat tahot kannustavat esimerkillään myös muita”, Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi toteaa.

Vantaan kaupunki liittyy Niemi Palvelut Oy:n Niemi40haasteeseen. Vantaa on myös Niemen perustuspaikka; yritys aloitti toimintansa vuonna 1981 Niemen perheen Vantaan-kodin autotallissa.
Vantaan kaupunki liittyy Niemi Palvelut Oy:n Niemi40haasteeseen. Vantaa on myös Niemen perustuspaikka; yritys aloitti toimintansa vuonna 1981 Niemen perheen Vantaan-kodin autotallissa.

Lehdistötiedote 26.11.2021

Vantaan kaupunki liittyy Niemi Palvelut Oy:n Niemi40haasteeseen, jonka tavoitteena on kannustaa toimijoita kunnianhimoisiin ilmastotekoihin.

”Niemi40haaste on loistava esimerkki siitä, miten saadaan erilaiset tahot toimimaan yhdessä ilmaston puolesta. Sitä myös me Vantaalla tahdomme edistää: hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä on mahdollista saavuttaa. Tavoitteeseen päästään ennen kaikkea yritysten ja kunnan yhteistyöllä, asukkaiden tärkeää panosta unohtamatta”, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen korostaa.

Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi kiittää Vantaan kaupunkia Niemi40haasteeseen tarttumisesta. Erityisen mieluisaa Vantaan mukaan lähtö on siksikin, että yritys perustettiin vuonna 1981 Niemen perheen Vantaan-kodin autotalliin.

”On hienoa saada Vantaa mukaan! Ne tahot, jotka toimivat ilmaston kannalta vastuullisesti, kannustavat esimerkillään myös muita. Myös meillä on katse vuodessa 2030; aiomme silloin ajaa kokonaan nollapäästöisellä kuljetuskalustolla ja tähtäämme samana vuonna hiilineutraaliuteen. Tavoite on kunnianhimoinen, ja niin sen pitääkin olla”, Niemi tähdentää.

Resurssiviisaus ohjaa Vantaan ilmastotyötä

Vantaa toimii ilmastotyössään Resurssiviisas Vantaa -tiekarttansa mukaisesti. Sen ytimessä ovat kiertotalous, uusiutuva energia ja ympäristövastuullisesti toimivat asukkaat ja yritykset.

”Seuraamme kaupungin resurssiviisauden tiekarttaa ja teemme proaktiivisesti työtä vastuullisena kasvun keskuksena”, kaupunginjohtaja Viljanen painottaa.

Tavoitetta kohti liikutaan tiekartan neljää kaistaa pitkin: energiankulutus ja tuotanto, yhdyskuntarakenne ja liikkuminen, kulutus ja materiaalit sekä vastuullinen vantaalainen.

”Parannamme rakentamisen energiatehokkuutta, joukkoliikennettä ja kaupunkirakenteen toimivuutta. Teemme myös kestäviä hankintoja – strategisina painopisteinä hankintapäätöksiä tehtäessä ovat muun muassa hiilineutraalisuus ja kiertotalous”, Viljanen kertoo hiilineutraaliustavoitteiden oleellisimmista toimenpiteistä.

”Kannustan toimijoita liittymään haasteeseen ilmaston puolesta! Olivat ilmastotavoitteet sitten pieniä tai suuria, niillä kaikilla on merkitys”, Viljanen tiivistää.

Niemi40haaste kutsuu kaikki toimijat konkreettisiin tekoihin ilmaston puolesta, kokoon tai alaan katsomatta. Niemi40haaste.fi

Lisätiedot:

Juha Niemi, toimitusjohtaja, Niemi Palvelut Oy, 0400 402 307, juha.niemi@niemi.fi

Ritva Viljanen, kaupunginjohtaja, Vantaan kaupunki, 09 839 22101, ritva.viljanen@vantaa.fi

Lue lisää Resurssiviisas Vantaa -tiekartasta

Avainsanat

Kuvat

Vantaan kaupunki liittyy Niemi Palvelut Oy:n Niemi40haasteeseen. Vantaa on myös Niemen perustuspaikka; yritys aloitti toimintansa vuonna 1981 Niemen perheen Vantaan-kodin autotallissa.
Vantaan kaupunki liittyy Niemi Palvelut Oy:n Niemi40haasteeseen. Vantaa on myös Niemen perustuspaikka; yritys aloitti toimintansa vuonna 1981 Niemen perheen Vantaan-kodin autotallissa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Niemi Palvelut Oy
Niemi Palvelut Oy
Hankasuontie 11 B
00390 Helsinki

020 554 554https://www.niemi.fi

Niemi Palvelut Oy

Niemi Palvelut Oy on vuonna 1981 perustettu muutto- ja logistiikkapalveluihin erikoistunut palveluyritys. Vuonna 2020 toteutimme 35 000 muuttoa ja 60 000 muuta palveluprojektia ja liikevaihtomme oli 38,6 miljoonaa euroa. Palveluksessamme on lähes 1300 palvelutehtävien erikoisosaajaa. Palvelemme asiakkaitamme valtakunnallisesti. Toimintakeskuksemme sijaitsevat Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Panostamme toiminnassamme vastuullisuuteen. Autokalustostamme 100 % kulkee fossiilittomasti: biokaasulla, uusiutuvalla dieselillä tai täyssähköllä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Niemi Palvelut Oy

Jätealan toisinajattelija Kapasity mukaan Niemi40haasteeseen: ”Laitteiden kunnostaminen on valmistavan teollisuuden tulevaisuutta”21.12.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Jätteenhuollon edelläkävijä Kapasity Oy lähtee Niemi40haasteeseen rohkealla tavoitteella. Kapasity aikoo kunnostaa yhtä monta laitetta, kuin se on koko olemassaolonsa aikana valmistanut. ”Laitteet pitäisi rakentaa kunnostuskelpoisiksi, koska uusien valmistaminen tuottaa päästöjä. Tämän haasteen heitämme eteenpäin”, Kapasityn toimitusjohtaja Iiro Kankaansyrjä linjaa. Niemi Palvelut Oy tuntee Kapasityn. ”Kapasity nostaa kestävästi kierrätyksen tuottavuutta, ja tekee hienoa ilmastotyötä”, toimitusjohtaja Juha Niemi arvioi.

Niemi40haasteeseen lähtevä Kuljetusrinki: ”Haastamme muutkin YTP ry:n jäsenet tähtäämään hiilineutraaliuteen palveluissaan”14.12.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Hiilineutraalisti ympäristönhuoltopalveluita tuottava Kuljetusrinki Oy liittyy Niemi40haasteeseen ja haastaa myös kaikki muut Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n jäsenet. ”Me YTP:n jäsenet voimme yhdessä tehdä toimialastamme vieläkin vastuullisemman”, Kuljetusringin toimitusjohtaja Petri Saarinen kannustaa. ”On hienoa saada haasteeseen mukaan yritys, joka kannustaa muitakin ympäristönhuollon palveluyrityksiä ilmastotekoihin”, Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi iloitsee.

”Urheilun sankarteot tehdään hiilineutraalilla Stadionilla jo vuonna 2024” – Olympiastadion lähtee kovalla tavoitteella mukaan Niemi40haasteeseen7.12.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Suomalaisen urheilun ja tapahtumien perinteikäs maamerkki Olympiastadion lähtee Niemi40haasteeseen kunnianhimoisella tavoitteella: tähtäin on hiilineutraalius jo vuonna 2024. ”Ilmastotyömme on hyvässä vauhdissa. Uskomme, että ympäristöasiat korostuvat entisestään myös tapahtumajärjestäjien valintakriteeristössä”, Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen arvioi. Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi on samaa mieltä: ”Ilmastovastuu on sekä välttämättömyys että valtti.”

Kestävä kehitys olennainen osa taloudellista neuvontaa – Danske Bank vastaa Niemen ilmastohaasteeseen30.11.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Danske Bank haluaa tukea asiakkaitaan ja yhteiskuntaa siirtymässä kohti vähähiilisempää tulevaisuutta ja lähtee mukaan Niemi Palvelut Oy:n ilmastohaasteeseen. Pankit ovat ratkaisevassa osassa tukemassa yhteiskunnan siirtymää kohti vähähiilisyyttä. Danske Bank tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa ja tarjoaa heille taloudellista neuvontaa ja ratkaisuja, jotka tukevat vihreää siirtymää.