Uudenmaan ELY-keskus

Vantaalla toimivan jätteenkäsittelylaitoksen toiminnassa oli syyllistytty ympäristön turmelemiseen

Jaa

Helsingin hovioikeus on antanut 14.12.2021 tuomion ympäristörikosasiassa, joka koskee Uudenmaan ELY-keskuksen valvomaa jätteenkäsittelylaitosta. Rikosprosessi oli Uudenmaan ELY-keskuksen vireille panema.

Jätteenkäsittelylaitoksen ympäristöluvassa oli tapahtuma-aikaan sallittu varastoida tietty määrä betoni-, tiili- ja asfalttijätettä. Yhtiö oli kuitenkin varastoinut jätettä tuotantoalueella vuosina 2010, 2011, 2013 ja 2014 merkittävästi enemmän kuin mitä lupa salli.

Hovioikeus katsoi tuomiossaan muun muassa, että toiminta oli omiaan aiheuttamaan ympäristön pilaantumista. Konkreettisen maisemahaitan lisäksi ylisuuret varastokasat aiheuttivat vaaran ympäristön pilaantumisesta. Hovioikeus katsoi, että ylivarastointi oli ollut omiaan aiheuttamaan pölyä, alueen epäsiisteyttä ja ennakoimattomia päästöjä vesiin.

Hovioikeus tuomitsi yrityksen vastuulliset työntekijät päiväsakkoihin ja yhtiön 100 000 euron yhteisösakkoon sekä menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä noin 2,5 miljoonaa euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Yhteyshenkilöt

Johtava lakimies Maija Norokorpi, maija,norokorpi(at)ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

I Helsingfors stängs Nordsjö tunnel följande natt mellan må-ti (10.–11.1.2022) kl. 22.00–05.00.4.1.2022 09:11:35 EET | Tiedote

Nordsjö tunnel stängs på grund av underhåll och testning av tunnelsystemet natten mellan måndag och tisdag 10-11.01.2022 kl. 22.00-05.00. Under stängningen av tunneln dirigeras trafiken via Österleden, Kallviksvägen, Bastövägen och Hamnbågen. Båda tunnelrören i Nordsjö tunnel öppnas för trafik genast efter att testerna har avslutats. Det finns en reservation för dåligt väder vid stängning av tunneln. Vid dålig väderprognos kan stängningen av tunneln annulleras med mycket kort varsel.

Helsingissä Vuosaaren tunneli kiinni ensi ma-ti (10.–11.01.2022) välisen yön klo 22.00–05.004.1.2022 09:08:17 EET | Tiedote

Vuosaaren tunneli suljetaan tunnelijärjestelmän huoltotöiden ja testausten vuoksi ensi maanantain ja tiistain väliseksi yöksi 10.–11.01.2022 klo 22.00–05.00. Tunnelin sulun aikana liikenne ohjataan Itäväylän, Kallvikintien, Niinisaarentien ja Satamankaaren kautta. Vuosaaren tunnelin molemmat tunneliputket avataan liikenteelle heti testien päätyttyä. Tunnelin sulkemisessa on kelivaraus. Huonon keliennusteen vuoksi tunnelin sulkeminen voidaan peruuttaa hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme