HSL Helsingin seudun liikenne

Vantaan kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4.

Jaa

Kaupunkipyörät palaavat Vantaan kaduille huhtikuun alussa. Uudistetulla kaupunkipyörien verkkosivustolla pääsee jo nyt rekisteröitymään koko kauden käyttäjäksi. Päivä- ja viikkokäyttäjäksi on mahdollista rekisteröityä siitä alkaen, kun kausi käynnistyy. Vantaan pyörillä voi polkea entistä pidempään ilman lisämaksuja ja kortinlukijat on uusittu. Pyöräpalvelu on käytössä lokakuun loppuun.

Vantaalla pääsee polkemaan kaupunkipyörillä 1.4. alkaen. Uudistetulla kaupunkipyörien sivustolla osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyorat pääsee jo nyt ostamaan käyttöoikeuden koko kaudeksi. Seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa vain 30 euroa.

Päivän ja viikon käyttöoikeudet maksavat 5 ja 10 euroa. Ostettuaan koko kauden, päivän tai viikon käyttöoikeuden Vantaan kaupunkipyöräilijä voi tehdä varausaikanaan rajattoman määrän peräti 60 minuutin matkoja. Viime kaudella aikaraja oli 30 minuuttia.

Jos pyörällä polkee yhtäjaksoisesti pidempään kuin 60 minuuttia, lisämaksu on euron tunnilta. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Sen jälkeen veloitetaan lisämaksujen lisäksi 80 euron viivästysmaksu.

Vantaalla on kauden alussa 1 000 pyörää ja 100 pyöräasemaa. Asemaverkosto kasvaa, jotta entistä useammilla olisi mahdollisuus käyttää kaupunkipyöriä. Tikkurilan seudulle tulee huhti-toukokuun aikana 15 uutta pyöräasemaa, jotka on sijoitettu asukkailta tulleiden toiveiden perusteella. Lisäksi uutta asemaa suunnitellaan Kuusijärvelle.

Kaupunkipyöräkausi käynnistyy myös Helsingissä ja Espoossa huhtikuun alussa. Vantaan kaupunkipyöräpalvelu ei ole yhteensopiva Helsingin ja Espoon kanssa, joten pyöriä ei voi käyttää ristiin.

Pyörissä on uudet kortinlukijat

Pyörissä olevat kortinlukijat on vaihdettu, koska kaupunkipyörien käyttäjät ovat sitä toivoneet. Uudet lukijat sijaitsevat takarenkaan lukkolaitteessa. HSL-kortin käyttäminen onnistuu pyörän lukituksen avaamisessa, jos kortin numero on syötetty kaupunkipyöräsivustolla koko kautta, päivää tai viikkoa ostettaessa.

Kortin numeron voi syöttää myös jälkikäteen omissa kaupunkipyörätiedoissaan HSL-tunnuksella kirjautuneena.

Kaupunkipyöräsivusto on uudistunut

HSL on uudistanut kaupunkipyöräsivustonsa. Palvelussa on otettu käyttöön nettipalveluille asetettuja vaatimuksia. Maksukortin syöttämisen yhteydessä vaaditaan vahva tunnistautuminen, mikä parantaa maksamisen tietoturvaa. Myös käyttöehdot ja tietosuojaseloste on päivitetty.

HSL:n tavoite on se, että sivujen käyttökokemus olisi entistä parempi. Kaikkien käyttäjien tulee luoda HSL-tunnus, ostipa asiakas sitten koko kauden, päivän tai viikon käyttöoikeuden. Asiakas pääsee näin itse hallinnoimaan ja muokkaamaan omia henkilötietojaan ja näkemään oman matka- ja maksuhistoriansa HSL-tunnuksen kautta. Matkahistoriaan on tullut vuosikohtainen erittely ja yhteenveto. Matkahistorian kautta on helppo antaa palautetta pyörästä tai pyöräasemasta.

Oman lähipyöräaseman löytäminen on entistä helpompaa Reittioppaan uudella toiminnolla. Jos käyttäjä on sallinut paikannuksen, Reittiopas näyttää lähellä olevat pyöräasemat, saatavilla olevien pyörien määrän ja reitin asemalle. Samat tiedot asiakas saa myös syöttämällä osoitteensa.

Muutama tärkeä ohje Vantaan kaupunkipyöräilijälle

  • Pyörällä tulee ajaa aina pyörätiellä tai sen puuttuessa ajoradalla. Jalkakäytävällä pyörää on talutettava.
  • Jos huomaa epäkunnossa olevan pyörän, kannattaa kääntää sen satula taaksepäin merkiksi huoltohenkilöstölle ja muille kaupunkipyöräilijöille.
  • Kaupunkipyörien vikailmoituksen voi tehdä osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät/palaute tai matkahistoriasta löytyvän linkin kautta.
  • Korona-aikana tulee huolehtia myös turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Ajaessa voi käyttää hanskoja.


    Kaupunkipyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8815 ja sähköpostiosoite contact@citybikevantaa.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Vantaan kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala. Palvelua ylläpitää CityBike Finland. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vantaa, liikenteen kehittämispäällikkö Emmi Pasanen, puh. 050 314 5075

HSL, erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen, puh. 050 385 5043

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallitus: Joukkoliikenne tarvitsee pikaisia valtion tukitoimia30.3.2021 12:30:00 EEST | Tiedote

HSL:n taloudelliset näkymät ovat heikentyneet entisestään alkuvuodesta. Matkustajamäärät ovat pudonneet lähes 60 prosenttia normaalista, ja Traficomin rajoitukset pitävät osaltaan matkustajamäärät edelleen tavallista alemmalla tasolla. Tämän takia koko vuoden lipputulot jäävät 150-160 miljoonaa vuoden 2019 lipputuloista. Välttämättömän liikkumisen turvaamiseksi HSL:n liikennöintikustannukset ja palvelutaso ovat kuitenkin lähes samalla tasolla kuin vuonna 2019. Tilanteesta selvitäkseen HSL tarvitsee valtion tukea.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme