Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Vantaanjoen uimarantojen vedessä ei todettu jäteveden vaikutuksia

Jaa

Pikkukosken uimarannalla 30.6.2022 havaittu jäteveden haju ei ollut tutkimusten mukaan peräisin uimavedestä.

Pikkukosken uimaranta. Kuva: Lotta Kivikoski
Pikkukosken uimaranta. Kuva: Lotta Kivikoski

Uimarantavalvojat havaitsivat Pikkukosken uimaranta-alueella jäteveden hajua 30.6.2022. Tämän vuoksi Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut otti Vantaanjoen varren uimarannoilta (Pikkukoski, Pakila ja Tapaninvainio) vesinäytteet 30.6.2022. Tulosten perusteella uimavesissä ei ole havaittavissa jäteveden vaikutuksia.

Hajun aiheuttaja uimarannalla ei ole selvinnyt, mutta syyksi epäillään alueen viemäröintiä. HSY jatkaa selvityksiä alueen viemäröinnin osalta. Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut seuraa uimavesien laatua säännöllisesti.

Vantaanjoen varren uimarantojen veden laadun on todettu heikkenevän rankkasateiden yhteydessä, eli rankkasateiden aikana ja niiden jälkeen. Tällöin uimista ei suositella. Vantaanjoen varren uimarannoilla esiintyy ajoittain myös sinilevää. On syytä varmistaa aina ennen uimaan menoa, ettei uimavedessä esiinny sinilevää.

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut suosittelee välttämään uimista Vantaanjoen varren uimarannoilla rankkasateiden yhteydessä.

Lisätietoa uimaveden laadusta: hel.fi/uimavesi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sähköposti: uimavesilaatuvalvonta@hel.fi

Puhelin: Vaihde/uimarantavedet, p. 09 310 2611

Kuvat

Pikkukosken uimaranta. Kuva: Lotta Kivikoski
Pikkukosken uimaranta. Kuva: Lotta Kivikoski
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin päästöt eivät laske odotetusti – Hiilineutraali Helsinki -ohjelmaa päivitetään12.8.2022 12:03:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuonna 2030. Vaikka merkittäviä päästövähennyksiä on jo saatu tehtyä, kehitys on tavoitteeseen nähden liian hidasta – HSY:n päästölaskennan mukaan kaupungin päästöt pysyivät vuonna 2021 edellisen vuoden tasolla. Hiilineutraali Helsinki -ohjelmalla tähdätään suorien päästöjen vähentämiseen, ja kaupunki vastaa haasteeseen päivittämällä ohjelman.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme