Kirjapaja

Vapamielisyyden houkutus -teos tarjoaa elämyksellisiä tuokioita kalastuksen, luontoyhteyden ja filosofisen pohdinnan parissa

Jaa

Vapamielisyyden houkutus (Kirjapaja) on kirja kalastamisen ilosta ja siitä, mitä kalastus voi opettaa meille elämästä ja meistä itsestämme. Vesa Pirttimaan kalaretkillä punnitaan paitsi saalista myös totuutta, kauneutta ja ihmisluontoa. Kalastajalle maailma on mahdollisuuksia täynnä.

Se, että ihminen säässä kuin säässä uittaa pientä värikästä metallinpalaa tai laskee rankkasateessa kiikkerässä veneessä verkkoja, ei voi olla vailla merkitystä. Jokainen kalastamisen ystävä sen tietää — kun viehe solahtaa veteen, arjen kiireet unohtuvat ja mielen valtaa rauha.

”Kalastuksessa oleminen ja aika kietoutuvat toisiinsa monimutkaiseksi vyyhdiksi. Vapa kädessä menettää helposti ajan tajun”, Vesa Pirttimaa kirjoittaa. ”Puron vapaassa virrassa seisoessa ajan virta vaikuttaa suorastaan hidastuvan.”

Kalastaessa pääsee Pirttimaan mukaan helposti myös luovaan virtaukseen eli flow-tilaan. Luonnon hiljaisuudessa omasta olemisesta voi tulla hyvin voimakkaasti tietoiseksi, ja rauhoittuminen nostaa mielen pintaan uusia, luovia näkökulmia. ”Raikkaat tuulet puhaltavat läpi pinttyneiden ajatusten ja mieli kirkastuu”, Pirttimaa sanoo.

”Toivon, että tämä kirja antaa uusia näkökulmia kaikille kalastajille. Yhtä hyvin suuria saaliita saaville kuin usein saaliitta jääville. Lopulta vain oma suhtautuminen asiaan on merkittävä.”


Vesa Pirttimaa on kalastusta lapsesta asti harrastanut opettaja. Hän on väitellyt tohtoriksi luovuuden teemasta filosofisesta näkökulmasta.

Vesa Pirttimaa: Vapamielisyyden houkutus — Kalastuksen filosofiaa. Kirjapaja 2021. 202 s. Kansi Tommi Kujansuu. Kl 11 / 67.62. ISBN 9789523543140

Lisätietoja ja haastattelut:
Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757| marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Vesa Pirttimaa | Vesa.Pirttimaa@edu.heinola.fi| p. 050 368 7352

Arvostelukappaletilaukset:
Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

Kirjailijan kuva: https://urly.fi/20c6, kannen kuva: https://urly.fi/20c9

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme