Espoon kaupunki - Esbo stad

Vår i skärgården – fotoutställning under Porkala fågelvecka

Dela
Alfågelsång och tranedans! Dessa får du uppleva då flyttfåglarna återvänder till skärgården i Finska viken. Utställningen Vår i skärgården presenterar med hjälp av fotografier och texter de fåglar som man kan se i skärgården på våren. Utställningen visas i Naturens hus Villa Elfvik 4.5–18.6.2023.
Ejdrar. Foto: Olli Saksela.
Ejdrar. Foto: Olli Saksela.

Porkala udd är ett av landets bästa platser för fågelskådare. Genom fotografierna kommer åskådaren närmare skärgårdens fåglar. Du kan beundra fåglarnas vårbestyr och de imponerande flyttfågelssträcken. Texterna på utställningen är på finska, svenska och engelska.

Utställningen består av 24 fantastiska foton, som är tagna av Kyrkslättbon Olli Saksela. Av rovfåglarna får du bekanta dig med havsörnen och fiskgjusen. Andra fåglar som häckar i skärgården är till exempel ejdern, tobisgrisslan och silvertärnan. Av de fåglar som flyttar norrut presenteras bland annat kustpiparen och prutgåsen på fotona.

Porkala fågelvecka ordnas årligen och firas i Kyrkslätt 15–21.5.2023. Under fågelveckan firas de arktiska häckningsfåglarnas svallande vårrusning, ”arktika”, som äger rum i slutet av maj. Då flyger en sammanhängande kedja av fågelflockar över Porkalaområdet.

Under Porkala fågelvecka ordnas program om fåglar och natur för fågelskådare på olika nivåer och i alla åldrar. I programmet ingår bland annat föredrag och utflykter till Porkala udd. I år utvidgas evenemanget till Esbo i form av fotoutställningen Vår i skärgården. Utställningen arrangeras av Kyrkslätt miljöförening (KYY).

Naturens hus Villa Elfvik har öppet mån–fre kl. 9–16 och lör–sön kl. 10–16, på Kristi himmelsfärdsdag 18.5 kl. 10–16. Café Elfvik har öppet på veckoslut och vardagshelger, samtidigt som Naturens hus.

Kontakter

Kyrkslätt miljöförening, Merja Talvela, tfn 041 4639 9063, merjatalvela@gmail.com


Naturens hus Villa Elfvik, tfn 043826 9208, villaelfvik@espoo.fi

Bilder

Ejdrar. Foto: Olli Saksela.
Ejdrar. Foto: Olli Saksela.
Ladda ned bild
Trana. Foto: Olli Saksela.
Trana. Foto: Olli Saksela.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Naturens hus Villa Elfvik vill främja en hållbar livsstil. I huset kan du bekanta dig med Esbos mångfaldiga natur och få tips om en hållbar livsstil.

Instagram: www.instagram.com/villaelfvik
Facebook: www.facebook.com/espoonymparistonsuojelu

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum