SDP EDUSKUNTA

Varapuhemies Tarja Filatov: Taudin selkä taittuu, mutta ei ihan vielä

Jaa

Reumavaltuuston järjestäytymiskokouksessa lauantaina puhunut eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Tarja Filatov (sd.) peräänkuuluttaa sitkoa taistelussa koronavirusta vastaan.

Eduskunnan varapuhemies Tarja Filatov puhui lauantaina Reumaliiton valtuustossa ja uskoi koronan taipuvan kesän lähestyessä. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Eduskunnan varapuhemies Tarja Filatov puhui lauantaina Reumaliiton valtuustossa ja uskoi koronan taipuvan kesän lähestyessä. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)

– Vanha kansa tietää, että talven selkä taittuu tammikuussa Heikin päivänä ja karhukin kääntää kylkeä. Valitettavasti taudin selkä ei ole vielä taittunut, vaikka vuodenvaihteessa todistimmekin hyvää kehitystä.

Varapuhemies Filatov huomautti, että viime päivien uutiset kohonneista tartuntamääristä ympäri maata ovat olleet huolestuttavia. – Rokotustahti ei ole ollut odotetulla tasolla, koska emme ole saaneet rokotteita ennakoituun tahtiin. Yhdessä lisääntyneiden tautitapausten kanssa tämä on luonut jälleen epätoivoa.

– Positiivisia uutisia tarvitaan nyt, jotta jaksamme jatkaa taistelua. Rokotukset ovat tässä avainasemassa, mutta samalla on hyvä muistaa, että olemme jälleen menossa valoa kohti.

Filatov muistutti puheessaan, että nykytiedon valossa vuodenaikavaihteluilla on merkitystä myös Covid 19-tautia aiheuttavaa koronavirukseen samoin kuin muihinkin maailmalla kiertäviin koronaviruksiin. – Vaikka tauti jyllää vielä ja hakee uutta iskua, ovat kevät ja kesä joka aamu hieman lähempänä.

Maan hallitus on hoitanut kriisiä Filatovin mukaan hyvin. Arvovaltaisen todistuksen tämän puolesta hallitus sai kuluneella viikolla, kun Talouspolitiikan arviointineuvosto julkaisi raporttinsa vuodelta 2020: neuvoston arvion mukaan hallituksen toiminta kriisin aikana on ollut pääasiallisesti riittävää ja oikea-aikaista.

– Saman suuntaisia ovat olleet muutkin arviot: Suomi on pärjännyt kriisin hoidossa niin terveyden kuin taloudenkin näkökulmasta. Nyt ei saa antaa enää periksi, vaan yhä pitää jaksaa noudattaa säntillisesti rajoituksia ja turvata kanssaihmisiä. Maratonin maali häämöttää, vaikka vaikeita kilometrejä on vielä edessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Eduskunnan varapuhemies Tarja Filatov puhui lauantaina Reumaliiton valtuustossa ja uskoi koronan taipuvan kesän lähestyessä. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Eduskunnan varapuhemies Tarja Filatov puhui lauantaina Reumaliiton valtuustossa ja uskoi koronan taipuvan kesän lähestyessä. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen: Lasten ja nuorten hyvinvointiin on panostettava25.2.2021 17:32:33 EETTiedote

- Kesä tuo tullessaan toivoa. Vaikka tätä päivää varjostavat uutiset tulevista poikkeusoloista, suuntaa hallitus lisätalousarviossaan katsetta tulevaan. Nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseksi ja kehittämiseksi sekä nuorten kesäyrittäjyys- ja työelämätaitojen tukemiseen ehdotetaan yli 2,5 miljoonaa euroa, iloitsee SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen. Nuoria tuetaan myös koulutuksen puolella. Ammatillisen koulutuksen puolella rahoitetaan tukitoimia, joilla ehkäistään opintojen keskeyttämistä, lisätään opiskelijoiden hyvinvointia ja tasoitetaan opiskelijoiden osaamiseroja. Lisäksi kunnille osoitetaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvien valtionavustusten kautta 17,5 miljoonan euron lisäystä lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen. - Koronapandemia on koetellut nuoria kohtuuttomasti. Pitkittyneet rajoitustoimet ovat herättäneet valtavasti oikeutettua huolta nuorten jaksamisesta ja tulevaisuudesta. On tärkeää, että pandemian vielä jatkuessa lapsille ja nuorille osoitetaan ri

SDP:n Viitanen: EU:n ulkopuolisten verkkokauppojen verovapauden poisto tärkeä uudistus25.2.2021 14:00:29 EETTiedote

Hallitus antoi tänään etämyynnin arvonlisäverotusta koskevan esityksen, jolla muun muassa poistetaan verovapaus EU:n ulkopuolelta Suomeen tuoduilta alle 22 euron pikkulähetyksiltä 1.7.2021 alkaen. - Tämä on tärkeä uudistus, jolla turvataan veropohjaa digitaalisessa alustataloudessa ja parannetaan suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Esimerkiksi kiinalaiset ja amerikkalaiset verkkokaupat ovat saaneet verovapaudesta kohtuutonta etua. Kotimaiset yritykset ovat kärsineet, kun EU:n ulkopuoliset pikkulähetykset ovat kasvaneet jo 16,5 miljoonaan kappaleeseen vuodessa, sanoo eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Pia Viitanen (sd.). Valtiovarainministeriön arvion mukaan EU:n ulkopuolisten etämyyntien verovapauden poisto lisää suoraan verotuloja ja vähentää harmaata taloutta, sillä myös arvokkaampia lähetyksiä on tuotu Suomeen ilmoittamalla myyntihinta alakanttiin. Yhteensä verotuottojen arvioidaan kasvavan vuositasolla 60 miljoonaa euroa. - Juuri verovält

SDP:n ryhmäpuhe lähetekeskustelussa valtioneuvoston EU-selonteosta24.2.2021 14:11:36 EETTiedote

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe Lähetekeskustelu valtioneuvoston selonteosta EU-politiikasta Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma Arvoisa puhemies Toisen maailmansodan aikaiset kokemukset tekivät Euroopan unionin suunnittelijoista rauhan rakentajia. Kaksi maailmansotaa ja vuosisadan mittainen vihamielisyys Saksan ja Ranskan välillä olivat julmat lähtökohdat. Johtoajatuksena oli, ettei tulevien sukupolvien tarvitsisi enää kärsiä sotien kauheuksia. Euroopan hiili- ja teräsyhteisön perustamisajoista löytyy opetus myös tämän päivän Eurooppa-keskusteluun. Sota oli luxemburgilaiselle poliitikolle Joseph Bechille opetus siitä, kuinka voimaton pieni, kahden suurvallan väliin jäänyt valtio voi olla. Tuo voimattomuuden tunne sai Bechin kannattamaan koko sydämestään Euroopan taloudellista ja poliittista yhdentymistä. Arvoisa puhemies Ilman muureja ja tullimaksuja toimivilla EU:n sisämarkkinoilla mukana olemisen kautta myös suomalaisten yritysten tavaroille, palveluille ja pääomille avautuvat 450 mi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme