Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Varatulle vastaanotolle OYS:aan ei voi tulla karanteenissa tai flunssaisena

Jaa

Oulun yliopistollisen sairaalaan (OYS) ei saa tulla varatulle vastaanottoajalle, jos on flunssaoireita tai koronavirusepäilyn takia karanteenissa. Myös vierailut sairaalaan on toistaiseksi kielletty.

OYS rajoittaa asiakkaiden käyntejä ja vierailuja tartuntariskin vähentämiseksi. Rajoitus on voimassa toistaiseksi.

Flunssaoireisten tai karanteeniin määrättyjen asiakkaiden on oltava yhteydessä hoitavaan yksikköön ennen varattua aikaa ja saapumista sairaalaan. Yksikön henkilökunta sopii asiakkaan kanssa, miten varatun käynnin kanssa toimitaan. Ohjeet yhteyden ottamiseen on ilmoitettu kutsukirjeessä.

Rajoituksia käynneille tehdään koronaviruksen takia. Flunssaoireiset ja karanteeniin määrätyt henkilöt saattavat levittää koronavirusta sairaalan henkilökuntaan ja muihin potilaisiin.

Rajoituksilla varmistetaan sairaalan toiminnan jatkuminen

”Suojaamme näillä rajoituksilla sekä sairaalan kantokykyä, että riskiryhmiin kuuluvia potilaita. Henkilökunnan sairastuminen on suuri riski toiminnalle. Sairaalassa olevien, ehkä heikossakin kunnossa olevien tai muutoin eri riskiryhmään kuuluvien potilaiden suojaaminen koronatartunnalta on nyt erittäin tärkeää”, sanoo johtajaylilääkäri Juha Korpelainen.

Vierailukielto koskee kaikkia potilaiden läheisiä ja siihen voidaan tehdä poikkeuksia vain erittäin perustelluista syistä. Näistä päätetään yksikkökohtaisesti hoitoyksiköissä.

Tapauskohtainen poikkeus voidaan tehdä, mikäli kyseessä on esimerkiksi saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan omainen. Poikkeus on mahdollinen myös, jos vakavasti sairaan potilaan omainen tai potilas itse tarvitsee käynnilleen avustajan.

Kielto ei koske lapsipotilaiden oireettomia huoltajia, mutta toistaiseksi osastoilla voi vierailla vain yksi huoltaja kerrallaan. Lisäksi synnytysosastolla ja synnyttäneiden luona vierihoito-osastolla​ sallitaan oireeton puoliso tai tukihenkilö.

Vain täysin oireettomana sairaalaan

Sairaalaan tulevalla henkilöllä ei saa olla mitään hengitysinfektio-oireita. ”Myös lievät infektio-oireet estävät sairaalaan tulemisen ja sairaalassa vierailun”, huomauttaa Korpelainen.

Sallittujen vierailijoiden tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen tullessa ja sieltä poistuttaessa. Oleskelua yleisissä tiloissa on vältettävä.

Lisätietoja: Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yhteistyö uusien sairaalalääkkeiden hankinnassa tiivistyy8.9.2020 13:10:26 EESTTiedote

Yliopistosairaaloiden hankintarenkaat aloittavat yhteiset sopimusneuvottelut uusien, kalliiden sairaalalääkkeiden hankinnoista. Lisäksi perustetaan sairaanhoitopiirien yhteinen kansallinen lääkeneuvottelukunta, joka käsittelee neuvottelutuloksen. Muutos parantaa potilaiden yhdenvertaisuutta, varhaista pääsyä merkittävien uusien lääkeinnovaatioiden piiriin ja hillitsee lääkemenojen hallitsematonta kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme