Espoon kaupunki - Esbo stad

Varhaiskasvatuksen eVakaa kehitetään neljän suuren kaupungin yhteistyönä

Jaa

Espoon ja Tampereen varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmän yhteisprojekti eVaka laajenee: Mukaan lähtivät myös Oulu ja Turku, jonka myötä eVakan takana on jo noin miljoonan suomalaisen väestöpohja. Oulu, Tampere ja Turku ottavat eVakan käyttöön vuosien 2022–2023 aikana, jonka jälkeen järjestelmän kautta hoidetaan noin 50 000 lapsen varhaiskasvatusasioita.

4pack eli Espoon, Oulun, Tampereen ja Turun kaupungit jatkokehittävät yhdessä varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmä eVakaa alkaen vuodesta 2022. Kehittämisestä on sovittu 15.3. allekirjoitetulla esisopimuksella, jolla kaupungit sitoutuvat kehittämään eVakaa yhdessä. Kaupunkien 4pack-yhteistyö sisältää eVakan ohjelmistotuotteen ytimen hallintaa, ylläpitoa ja kehittämistä kuntien tarpeet täyttäväksi ja asiakasvuorovaikutusta lisääväksi järjestelmäksi.

eVakan toiminnallisuuksia on kehitetty alusta alkaen kuntien varhaiskasvatuksen tarpeet edellä. Kaikki neljä kuntaa ovat osallistuneet eVakan konseptointiin. Järjestelmän tarkoituksena on sujuvoittaa muun muassa lasta koskevaa tiedonvaihtoa kodin ja mm. päiväkodin eli varhaiskasvatuksen välillä, digitalisoida varhaiskasvatussuunnitelman läpikäyntiä sekä antaa reaaliaikaista tietoa lapsen varhaiskasvatuksessa viettämästä ajasta.

eVaka on jo käytössä Espoossa ja Tampereen toteutuksen treVakan kehitys on alkanut tammikuussa 2021. eVakan toiminnallisuuksia ja treVakaa kehitetään valtiovarainministeriön digikannustinrahoituksella Espoon ja Tampereen kaupunkien vetämänä vuoden 2021 loppuun.

eVaka-järjestelmä soveltuu kaikille Suomen kunnille, jotka haluavat parantaa kodin ja varhaiskasvatuksen välistä vuorovaikutusta. Tavoitteena on kehittää kaikkien kuntien varhaiskasvatuksen tarpeet täyttävä avoin ohjelmistotuote. Koska eVaka on kehitetty avoimella lähdekoodilla, sitä voivat vapaasti hyödyntää kaikki halukkaat.

4pack-järjestelyn myötä Espoo näkee käyttäjäorganisaatioiden kriittisen määrän ylittyneen ja eVakan käyttäjäorganisaatioiden määrän kasvavan lähivuosina voimakkaasti. eVakan kehityksestä viestitään kuntatoimijoille parin kuukauden välein järjestettävissä esittelytilaisuuksissa, joiden perusteella järjestelmästä on kiinnostunut noin kolmen miljoonan kuntalaisen kattava väestöpohja. Lisätietoja ja kutsut esittelytilaisuuksiin hankkeen projektipäälliköltä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoon kaupunki, sivistystoimi, projektipäällikkö Meri Vainio, puh 040 550 5542, meri.vainio@espoo.fi

Kuvat

Lataa
Lataa
eVaka-projektipäällikkö Meri Vainio Espoon kaupungilta.
eVaka-projektipäällikkö Meri Vainio Espoon kaupungilta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotusvuorossa tänä vuonna 60 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat espoolaiset sekä riskiryhmiin kuuluvat12.4.2021 17:23:40 EEST | Tiedote

Koronarokotuksen ajanvaraus on käynnissä tänä vuonna 60 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille espoolaisille sekä henkilöille, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2. Koronavirustaudille altistavat sairaudet on listattu myös Espoon sivuille. Lue mitkä sairaudet ja tilat oikeuttavat riskiryhmäläisten rokotuksiin. Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Vaxzevria. Rokotteet jaetaan HUSin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan 29.3. alkaen seuraavasti: Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokote Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat Tänä vuonna 60-64 vuotta täyttävät 18-64 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. 16-17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1 AstraZeneca Vaxzevria-rokote Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Kaikki kä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme