Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen asukastilaisuudet perheille syys-lokakuussa

Jaa

Helsingissä järjestetään yhteensä 7 alueellista keskustelutilaisuutta kuntalaisille. Etänä pidettävissä tilaisuuksissa esitetään jokaisen alueen suomenkielisen varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen palvelut. Tilaisuudet on ensisijaisesti suunnattu päiväkoti- tai kouluikäisten lasten ja nuorten huoltajille.

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen aluejakoa yhtenäistetty

Vuoden 2021 alusta otettiin käyttöön uusi organisaatiomalli, jossa suomenkielisen varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen aluejakoa on yhtenäistetty. Uudistuksen tavoitteena on varmistaa lapselle ehyt ja yhtenäinen opinpolku sekä vähentää opinpolun aikaisia siirtymiä, toteuttaa lähipäiväkoti- ja lähikouluperiaate, yhtenäistää palvelutarjontaa eri alueilla kaupungissa ja lisätä lasten tasavertaisten mahdollisuuksien toteutumista sekä hillitä eriarvoistumiskehitystä kaupungissa.

Tervetuloa alueellisiin asukastilaisuuksiin

Vuoden 2020 tammikuussa pidetyssä asukastilaisuudessa esiteltiin palveluverkkosuunnittelun periaatteita. Tuolloin ryhmäkeskustelujen teemoina olivat kaupunkilaisten tasavertaiset mahdollisuudet, lähipalveluperiaatteen toteutuminen varhaiskasvatuksessa, varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen alueiden yhtenäistäminen, joustava aluejako esi- ja perusopetuksessa sekä uudisrakennusten tavoitekoot.

Seuraavaksi on vuorossa alueelliset asukastilaisuudet suurpiireittäin, jotka järjestetään etätilaisuuksina syys- ja lokakuun aikana. Kaikissa tilaisuuksissa käsitellään muun muassa alueen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palvelut ja niihin hakeutuminen, alueen väestönkehitys tulevaisuudessa sekä tasa-arvo ja yhdenvertaisuuden toteutuminen palveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Tilaisuuksissa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen asiantuntijamme kertovat mitä tämä tarkoittaa kunkin alueen osalta. Voit kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta ja pyrimme vastaamaan mahdollisimman moniin kysymyksiin tilaisuuksien aikana. Tilaisuuksien esityskieli on suomi.

Tilaisuuksien aikataulut

• Itäinen suurpiiri ke 8.9.2021 klo 17.30-19.00
• Läntinen suurpiiri ke 15.9.2021 klo 17.30-19.00
• Kaakkoinen suurpiiri ke 22.9.2021 klo 17.30-19.00
• Koillinen suurpiiri ke 29.9.2021 klo 17.30-19.00
• Eteläinen suurpiiri ti 5.10.2021 klo 17.30-19.00
• Keskinen suurpiiri ke 6.10.2021 klo 17.30-19.00
• Pohjoinen suurpiiri to 7.10.2021 klo 17.30-19.00

Materiaalit julkaistaan etukäteen verkossa

Tilaisuuksien osallistumislinkit ja esitysmateriaalit ja julkaistaan syyskuun alussa osoitteessa hel.fi/palveluverkko. Tilaisuuksiin ei ole ennakkoilmoittautumista. Tilaisuudet tallennetaan, joten ne on mahdollista katsoa myös jälkikäteen.

Lisätietoja

Peruskoulujen aluejako
Varhaiskasvatuksen aluejako

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vs. toimialajohtaja
Satu Järvenkallas
puh. 09 310 43368
satu.jarvenkallas@hel.fi

vs. varhaiskasvatusjohtaja
Ulla Lehtonen
puh. 09 310 44655
ulla.lehtonen@hel.fi

perusopetusjohtaja
Outi Salo
puh. 09 310 86274
outi.salo@hel.fi

kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 21.9.202117.9.2021 08:29:49 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 21. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunta jatkaa vuoden 2022 talousarvioehdotuksen sekä vuosien 2022-2024 taloussuunnitelmaehdotuksen käsittelyä. Lisäksi esityslistalla on muun muassa Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankesuunnitelma. Osoitteeseen Holkkitie 5 tuleva uudisrakennus toteutetaan elinkaarihankkeena. Tilat suunnitellaan noin 3000 opiskelijalle. Tilat on tarkoitus ottaa käyttöön tammikuuhun 2026 mennessä. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 14.9.202110.9.2021 08:55:01 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 14. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan esityslistalla on muun muassa kasvatus- ja koulutuslautakunnan talousarvioehdotus 2022 ja taloussuunnitelmaehdotus 2022-2024. Vuoden 2022 talousarvioehdotuksessa ja taloussuunnitelmaehdotuksessa vuosille 2022-2024 varaudutaan turvaamaan laadukkaat varhaiskasvatus- ja koulutuspalvelut toimialan nopeasti kasvavalle asiakasmäärälle. Vuoden 2022 painotuksia ovat oppimisvajeen korjaaminen, oppijoiden hyvinvoinnin vahvistaminen, oppimiserojen kaventaminen, kestävä kasvatus ja koulutus, oppivelvollisuuden laajentuminen sekä henkilöstön hyvinvointi ja osaamisen kehittäminen. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan menoja kasvattavat edellä mainittu asiakasmäärän kasvu, lakisääteisten palvelujen turvaaminen varhaiskasvatuksessa, hintatason ja vuokrien nousu, oppivelvollisuuden laajeneminen sekä kaupungin dig

I fortsättningen sker ansökan om och beviljandet av en plats inom småbarnspedagogiken centraliserat i Helsingfors2.9.2021 15:15:00 EEST | Tiedote

Handläggningen av ansökningar om plats inom småbarnspedagogiken och beslutsfattandet övergår från och med oktober till servicehandledare vid enheten för småbarnspedagogikens och förskoleundervisningens servicehandledning. Samtidigt tas e-tjänsten Asti i bruk för ansökningar om platser inom den finskspråkiga småbarnspedagogiken. Hittills har daghemsföreståndare, familjedagvårdsledare och ledande lekparkshandledare behandlat och fattat beslut om ansökningar till småbarnspedagogiken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme