Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Varhaiskasvatuslaki pitää avata ja alan henkilöstörakenne palauttaa ennalleen

Jaa

Nykymuotoinen laki rikkoo toimivan varhaiskasvatusmallin. Lisäksi se uhkaa tuoda alalle samaan aikaan massatyöttömyyttä ja huutavan pula osaavista ammattilaisista.

Varhaiskasvatuksen henkilöstörakenne pitää palauttaa muotoon, jossa se oli ennen uutta ja epäonnistunutta lakiuudistusta. Viime vuonna voimaan tullut laki uhkaa varsinkin ammattitaitoisten lastenhoitajien työpaikkoja.

– Nykymuodossaan laki johtaisi siihen, että hoitajien töitä katoaisi vuoteen 2030 mennessä lähes 8 000 henkilötyövuoden edestä. Nykyinen varhaiskasvatuslaki arvostaa vain yliopistokoulutettuja varhaiskasvatuksen opettajien koulutusta. Muiden alan ammattilaisten osaaminen jää täysin varjoon, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kritisoi.

Jos varhaiskasvatuslaki jää voimaan nykymuodossaan, pitää koko ala nimetä äkillisen rakennemuutoksen toimialaksi. Silloin alalla työskentelevien täydennyskoulutukseen pitää löytyä riittävä rahoitus.

– 2000-luvulla äkillisen rakennemuutoksen aloiksi on listattu lähinnä miesvaltaisia aloja. Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisemalta listalta löytyy muun muassa ICT-alaa, puolustusvoimia ja paperitehtaita. Äkillisen rakennemuutoksen tukea tarvitaan, kun esimerkiksi tehdas sulkee ja alueelta katoaa äkkiä paljon työpaikkoja. Valtiovallan pitää toimia myös nyt, kun tuhansia lastenhoitajina työskenteleviä naisia on jäämässä tyhjän päälle, Niemi-Laine vaatii.

JHL ymmärtää, että nykyisessä työelämässä vaaditaan jatkuvaa osaamisen ja koulutuksen kehittämistä. Mahdollisuus koulutukseen ei saa riippua siitä, mikä on työntekijän koulutustausta tai tulotaso.

– Aikuiskoulutustukea on uudistettava niin, että koulutuksen ja työn voi yhdistää nykyistä joustavammin. Esimerkiksi voisi opiskella 20–40 prosenttia joustavasti työn ohessa useamman vuoden ja hyödyntää uuden teknologian tuomia mahdollisuuksia, JHL-opiston rehtori Anne Karjalainen ehdottaa.

Valitettavasti lastenhoitajien täydennyskoulutukseen ei ole varattu rahaa. Noin 15 miljoonan euron rahoituksella saataisiin 1 000 paikkaa täydennyskoulutukseen vuosille 2019–2023.

Lisätiedot:

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040 702 4772
JHL-opiston rehtori Anne Karjalainen 050 3410 749

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n yli 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: On turha itkeä työvoimapulaa, jos työn arvostus ei näy palkoissa3.9.2019 13:04:14 EESTTiedote

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii, että tulevalla työehtosopimusten neuvottelukierroksella keskitytään työn arvostukseen. Julkisen sektorin työntekijät ovat osallistuneet jo riittävästi talkoisiin. Työn arvostusta voidaan osoittaa elämiseen riittävällä toimeentulolla, riittävällä henkilöstömäärällä, asiallisilla työoloilla ja satsauksilla työhyvinvointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme