Varma

Varma aloittaa toimistorakennuksen muuttamisen Uusikummun kouluksi Espoossa

Jaa

Varma uudistaa vanhan toimistorakennuksen kouluksi ala-asteen käyttöön Espoon Niittykummussa. Varma on allekirjoittanut vuokrasopimuksen Espoon kaupungin ja urakkasopimuksen NCC:n kanssa. Uusikummun koulurakennuksen peruskorjauksen on määrä valmistua vuoden 2019 alkupuolella.

Uusikumpu sijaitsee vanhalla toimistokampuksella Niittykummussa. Niittykummun alue kehittyy tulevaisuudessa edelleen länsimetron ja kaupungistumisen seurauksena.

– Espoo kasvaa lähivuosina voimakkaasti ja Niittykummun alue on yksi keskeisistä kasvukeskuksista. Alueella kaivataan koulutoimintaan soveltuvia tiloja, ja omistamamme kiinteistö piha-alueineen sopii loistavasti tähän tarkoitukseen. Tavoitteemme on, että Uusikummun koulu, tulevat asuinrakennukset ja ympäröivät puistoalueet muodostavat korkeatasoisen asuinympäristön, kertoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula.

Uusikummun koulu tulee palvelemaan espoolaisia lapsia ja nuoria kunnallisena alakouluna. Rakennukseen valmistuvat tilat vajaalle 500 oppilaalle. Tilojen tehtävänä on tarjota oppilaille, varhaiskasvatukseen osallistuville lapsille ja henkilöstölle uuden opetussuunnitelman mukaiset tasa-arvoiset, esteettömät ja turvalliset opiskelu-, varhaiskasvatus- ja työskentely-ympäristöt.

– Espoon kaupunki on erinomainen kumppani ja vuokralainen Uusikummun kohteeseen. Alueen kehittäminen uuden metroaseman läheisyydessä tukee myös kaupungin tavoitteita. Koulurakennuksen toiminta tulee olemaan pitkäaikaista, ja se sopii Varmalle pitkäjänteisenä sijoittajana, kommentoi Markkula.

Uusikummun alueen kestävä kehitys

Aiemmin Outokummun käytössä ollutta, puistoalueiden rajaamaa toimistoaluetta kehitetään asumispainotteiseksi. Alueelle rakennettavat asunnot tukevat koulun toimintaa, ja yhdessä ne muodostavat modernin kokonaisuuden. Alueelle suunnitellaan laadukasta ja monimuotoista omistus- ja vuokra-asumista.

Alueen keskellä sijaitseva, pääkonttorina toiminut toimistorakennus modernisoidaan nykyaikaisen koulun käyttötarpeisiin. Koululle on suunniteltu vehreä ja luonnonmukainen piha-alue, joka liittyy saumattomasti ympäristöönsä.

Alueelle tulee asumisen ja koulutoiminnan lisäksi jäämään moderni toimistokampus, jota on lisärakentamisella mahdollista laajentaa. Kaupalliset palvelut löytyvät Niittykummun metron lähettyviltä, joka sijaitsee kävelymatkan päässä.

– Uusikummusta muokataan korkeatasoinen, vihreä ja monipuolinen asuin- ja toimistoalue. Varmalle on tärkeää, että aluetta kehitetään vastuullisesti ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Uusikummussa on tarjolla myös hyväkuntoista ja modernia toimistotilaa, Markkula kertoo.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 878 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2016 Varman maksutulo oli 4,7 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,3 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2017 lopussa 45,4 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula, +358 40 522 6927

Viestintäpäällikkö Leena Rantasalo, +358 50 300 7980

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena RantasaloViestintäpäällikkö, Varman tulos ja sijoitukset

+358 50 300 7980

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Varma on suomalaisen työn eläkevakuuttaja ja työkykyjohtamisen edelläkävijä. Tehtävämme on turvata eläkkeet nyt ja tulevaisuudessa. Varma on myös vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Muistutuskutsu medialle: Q3-tulos, Italian velkaantuminen ja väestönkehitys pe 19.10.klo 9  17.10.2018 09:51Kutsu

Varman Q3-tulosinfossa toimitusjohtaja Risto Murto esittelee osavuosituloksen, käy läpi Italian velkaantumista ja kertoo väestönkehityksen vaikutuksesta eläkejärjestelmään pitkällä aikavälillä. Sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä kertoo Varman sijoituksia ja talousnäkymistä. Varma julkistaa osavuosiraportin 1.1.–30.9.2018 perjantaina 19.10.2018 klo 9. Samaan aikaan järjestämme osavuosikatsautta koskevan tiedotustilaisuuden median edustajille osoitteessa Salmisaarenranta 11, Helsinki. Ilmoittaudu tilaisuuteen viestintäpäällikkö Marjut Tervolalle, joka antaa myös lisätietoja tilaisuudesta (puh. 045 673 0120 tai marjut.tervola@varma.fi) Lämpimästi tervetuloa! Marjut Tervola

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme