Varma

Varma ei peri vuokria kahvila- ja ravintolayrittäjiltä kahdelta kuukaudelta – joustoa liiketilavuokriin saavat myös erityisissä vaikeuksissa olevat yrittäjät

Jaa

Varma ei peri kahvila- ja ravintolavuokralaisiltaan vuokria touko- ja kesäkuussa koronavirusepidemian vuoksi. Vuokranvapautuksen taustalla on lakimuutos sulkea kahviloiden ja ravintoloiden asiakaspaikat koronaviruksen leviämisen estämiseksi kahdeksi kuukaudeksi.

Päätös vuokranvapautuksesta koskee ravitsemisliikkeitä, jotka ovat vuokralaisina Varman kokonaan omistamissa toimitiloissa. Lainmuutoksen myötä kahviloilla ja ravintoloilla ei ole mahdollista jatkaa toimintaansa entiseen tapaan. Asiakasmäärät ovat laskeneet huomattavasti ja osa ravintolatoimijoista on sulkenut ovia. 

 – Varma haluaa kiinteistöjen omistajana olla vuokralaistemme tukena muuttuvassa toimintaympäristössä. Meille on tärkeää, että elinvoimaisilla yrityksillä olisi edellytykset jatkaa toimintaansa poikkeustilanteen jälkeenkin. Annamme ravintolatoimijoille nyt vapautuksen kahden kuukauden vuokrista, sanoo kiinteistösijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.  

Varma jättää vuokrat perimättä kahden kuukauden ajalta, mikä vastaa sulkemismääräyksen kestoa. Varma on yhteydessä näihin vuokralaisiin. 

Varma antaa joustoa liiketilavuokriin erityisissä vaikeuksissa oleville yrittäjille 

Koronaviruksen leviäminen ympäri maailman on asettanut yritykset ja koko yhteiskunnan poikkeukselliseen tilanteeseen. Toissa viikolla Varma linjasi, että Varma tukee niiden liiketilojen vuokralaisia, joiden liiketoimintaan poikkeuksellinen tilanne on vaikuttanut erityisen paljon.  

Näille yrittäjille Varma antoi mahdollisuuden keskeyttää vuokrien laskutuksen kahden kuukauden ajaksi touko–kesäkuussa. Laskuttamatta jätettäville vuokrille tehdään erillinen maksusuunnitelma vuokralaisten kanssa. Päätös tehtiin, jotta yritystoiminnalla olisi edellytykset jatkua myös poikkeustilanteen jälkeen. 

 – Koronakriisi on ollut poikkeuksellisen voimakas ja hyvin nopeasti laajoja negatiivisia taloudellisia vaikutuksia aiheuttava tapahtuma. Tärkeää on, että yhteiskunta ja talous saadaan myös toipumaan mahdollisimman nopeasti kohtaamastamme shokista. Siitä kasvusta haluamme mahdollisimman monen asiakkaamme pääsevän myös nauttimaan ja siksi haluamme olla mahdollisuuksien mukaan auttamassa näitä yrityksiä näiden pahimpien kuukausien aikana, Tomperi sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

 Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2019 Varman maksutulo oli 5,3 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli vuoden 2019 lopussa 48,7 miljardia euroa. www.varma.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Nature themes are highlighted in the competition entries for the wooden office building in Katajanokka – the submissions for the architectural competition have been published25.5.2020 11:06:16 EESTPress release

Varma’s office building planned for Katajanokka inspired architects to turn to nature themes such as the forest and the sea for the look and feel of the building. The competition entries for the architectural competition held in the spring have now been published. The wooden building will house Stora Enso’s head office and a hotel.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme