Varma

Varma ja Skanska rakentavat Pitäjänmäkeen uuden asuin- ja toimitilakorttelin

Jaa

Varma ja Skanska rakentavat Helsingin Pitäjänmäkeen osoitteeseen Kutomotie 1 uuden asuin- ja toimitilakorttelin. Rakentamisessa huomioidaan erityisesti ympäristönäkökohdat, kuten energiatehokkuus, hiilijalanjäljen pienentäminen ja kiertotalous.

Pitäjänmäen toimitila- ja asuinkorttelin havainnekuva.
Pitäjänmäen toimitila- ja asuinkorttelin havainnekuva.

Varma omistaa Kutomotiellä sijaitsevat vanhat teollisuusrakennukset, joiden tilalle rakennetaan vuokra- ja omistusasuinkerrostaloja sekä toimisto-, palvelu- ja liiketiloja. Hankkeessa rakennetaan noin 700 uutta asuntoa sekä noin 7000 neliömetriä uusia toimitiloja. Hankkeen toteutuksen mahdollistavan asemakaavamuutoksen arvioidaan vahvistuvan vuoden 2020 aikana.

-Tavoitteenamme on kehittää korttelikokonaisuus, jonka toteutuksessa huomioidaan tulevaisuuden vaatimukset erityisesti energiatehokkuudessa ja muissa ympäristönäkökohdissa. Pyrimme pienentämään rakentamisen hiilijalanjälkeä Varman ja Skanskan yritystason tavoitteiden ja kaupungin asettamien tavoitteiden mukaisesti. Kiertotalouden osalta kiinnitämme huomiota muun muassa purkujätteen hyötykäyttöön, materiaalivalintoihin sekä asumisaikaisiin kierrätystä edistäviin ratkaisuihin. Hyvien liikenneyhteyksien varrelle, viihtyisäksi korttelikokonaisuudeksi rakentuvat asunnot soveltuvat erinomaisesti Varman vuokra-asunnoiksi, sanoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio.

Uudet rakennettavat asunnot ja toimitilat sijaitsevat Pitäjänmäentien varrella, Vihdintien kupeessa ja Raide-Jokerin tulevaa pysäkkiä vastapäätä.

Purkutyöt on tarkoitus aloittaa syksyllä – korttelin rakennustyöt kestävät 2020-luvun loppuun

Pääosa korttelissa sijaitsevista huonokuntoisista rakennuksista on tarkoitus purkaa ensi syksyn 2020 aikana ja rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2021 aikana. Korttelin rakennustöiden arvioidaan kestävän tämän vuosikymmenen loppuun.

Varma on tehnyt yhteistyösopimuksen Skanskan kanssa Kutomotien kehittämisestä ja toteuttamisesta. Sopimuksen mukaan Skanskan on tarkoitus ostaa noin kolmasosa korttelin asuntorakennusoikeudesta ja toteuttaa se omana omistusasuntotuotantonaan. Tavoitteena on, että Skanska toimii Varman omistukseen toteutettavien rakennusten urakoitsijana. Varma ja Skanska ovat tehneet yhteistyötä aiemmin muun muassa Mäkkylän, Leinelän ja Kivistön asuntorakentamishankkeissa.

-Pitäjänmäki on haluttu asuinalue myös omistusasumisen näkökulmasta ja sen houkuttelevuus kasvaa entisestään Raide-Jokerin rakentamisen myötä. Kutomotien korttelista tulee viihtyisä ja monipuolinen kokonaisuus, jossa kiinnitetään erityistä huomiota ympäristövastuullisuuteen. Yhteiselle hankkeelle on erinomaiset lähtökohdat ottaen huomioon Skanskan ja Varman samansuuntaiset tavoitteet kestävän kehityksen edistämisessä ja hyvät kokemukset aiemmasta yhteistyöstä, sanoo Skanskan aluejohtaja Juhani Aspara.

Lisätiedot

Sari Raunio, kiinteistökehitysjohtaja, Varma, puh. 050 526 6886

Suvi Vesterinen, viestintäpäällikkö, Varma, puh. 040 555 8029

Juhani Aspara, aluejohtaja, Skanska Talonrakennus Oy, puh. 0400 736 718

Pilvimaari Heikkinen, viestinnän asiantuntija, Skanska Oy, puh. 040 519 4787

Avainsanat

Kuvat

Pitäjänmäen toimitila- ja asuinkorttelin havainnekuva.
Pitäjänmäen toimitila- ja asuinkorttelin havainnekuva.
Lataa
Ilmakuva Pitäjänmäen toimitila- ja asuinkorttelista.
Ilmakuva Pitäjänmäen toimitila- ja asuinkorttelista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2019 Varman maksutulo oli 5,3 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,9 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2020 lopussa 46,3 miljardia euroa. www.varma.fi.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Drawing inspiration from the forest, Spring wins architectural competition for Katajanokan Laituri24.6.2020 14:02:01 EESTPress release

Proposal Spring by Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy has won the architectural competition for timber office premises planned in Katajanokka. The carbon neutral building, named Katajanokan Laituri and owned by Varma, will house Stora Enso’s head office, a hotel and other business facilities. In its selection of the winner, the jury emphasised, among other things, the versatile uses offered to citizens in the building.

Metsästä innoitusta ammentava Spring voitti Katajanokan Laiturin arkkitehtuurikilpailun24.6.2020 14:00:08 EESTTiedote

Katajanokalle suunnitteilla olevasta puisesta toimitilasta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun on voittanut Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n työ Spring. Katajanokan Laituriksi nimettyyn ja Varman omistamaan hiilineutraaliin rakennukseen tulee Stora Enson pääkonttori, hotelli sekä muita toimitiloja. Voittajan valinnassa painotetiin muun muassa rakennuksen kaupunkilaisille tarjoamia hyviä käyttömahdollisuuksia.

Työn murros edellyttää uudenlaisia keinoja työkyvyttömyysriskin hallintaan22.6.2020 07:36:27 EESTTiedote

Työelämässä on tapahtunut paljon myönteistä kehitystä, mutta samalla tutkimukset antavat huolestuttavia signaaleja työkyvyn haasteista. Sairauspoissaolot ovat lisääntyneet, mielenterveyden ongelmat kasvaneet ja työkyvyttömyyseläkkeiden määrä on kääntynyt kasvuun. Varman Tietoa työkyvystä -raporttisarjan ensimmäinen osa Työn murros ja työkyky – näkökulmia ja välineitä työkykyjohtamisen tueksi kokoaa yhteen työkykyyn ja työkyvyttömyy­teen liittyvää tutkimustietoa sekä tarjoaa myös uusia käytännön työvälineitä työkyvyn edistämisen asiantuntijoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme