Varma

Varma vuokraa Eläketurvakeskukselle toimitilan Kalasataman Kampuksesta

Jaa

Varma ja Eläketurvakeskus ovat allekirjoittaneet pitkäaikaisen vuokrasopimuksen toimitilasta Kalasataman Kampuksessa.

Kalasataman Kampuksen mallinnuskuva
Kalasataman Kampuksen mallinnuskuva

Kalasataman metroaseman ja Kauppakeskus Redin välittömässä läheisyydessä sijaitsevan vuokrattavan tilan pinta-ala on noin 4 500 neliömetriä. Eläketurvakeskus siirtyy uusiin tiloihin Pasilasta vuoden 2021 alkupuolella. Kalasataman Kampukseen muuttaa myös Arek Oy, jonka kanssa Varma on tehnyt sopimuksen 785 neliömetrin toimitilojen vuokraamisesta. Samassa kiinteistössä toimii Keskon pääkonttori.

– Toivotamme Eläketurvakeskuksen ja Arekin tervetulleeksi Kalasataman Kampukseen. Pitkäaikaisten vuokralaisten saaminen uuteen toimitilakohteeseemme on kiinteistösijoittajan kannalta ihanteellinen vaihtoehto. Näin varmistamme, että kohde tuottaa pitkäjänteistä vakaata vuokrakassavirtaa, sanoo Varman sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Vuokrattavia tiloja on suunniteltu yhdessä Eläketurvakeskuksen kanssa. Kalasataman Kampuksen tilasuunnittelussa on huomioitu monipuolisuus ja muunneltavuus sekä nykyaikaisen tekniikan vaatimukset. Itsenäisesti toimivassa Kalasataman Kampus -toimistokiinteistössä on vuokrattavana vapaata toimitilaa edelleen noin 1 700 neliömetriä yrityksille ja yhteisöille.

–Kalasataman Kampuksen tilat täyttävät toimitilaa koskevat vaatimuksemme erinomaisesti. Rakennus on tyylikäs, sen tilat ovat uudet ja ison ikkunapinta-alan myötä valoisat. Niiden pohja mahdollistaa toiminnalliset tarpeemme ja tilojen muunneltavuuden, sanoo Eläketurvakeskuksen toimitusjohtaja Mikko Kautto.

Kalasatama sijaitsee liikenteen solmukohdassa, joka yhdistää alueen Hakaniemeen, Pasilaan, Arabianrantaan ja itäiseen Helsinkiin kulkevaan poikittaisliikenteeseen.

– Kalasatamasta on nopeasti noussut vireä kaupunkikeskus merelliseen Helsinkiin, mikä on tehnyt kohteesta mielenkiintoisen kiinteistösijoittajalle. Sinne on myös muodostunut toimistokeskittymä, jonne yritykset hakeutuvat keskeisen sijainnin ja monipuolisten palvelujen vuoksi. Liikenneyhteydet paranevat entisestään, kun ratikkalinja Kalasatamasta Pasilaan valmistuu, Tomperi sanoo.

Kalasataman Kampuksella BREEAM -ympäristösertifikaatti

Kalasataman Kampuksella on nykyaikaisten energiaratkaisujen tuloksena BREEAM-ympäristösertifikaatin taso Very Good. Pysäköintihallissa on valmius sähköautojen lataukselle. BREEAM-ympäristöluokituksen tarkastelussa ovat mm. energiatehokkuusjärjestelmät, jätteiden lajittelu- ja kierrätysmahdollisuudet ja joukkoliikenteen käytön mahdollistava sijainti. Tällä hetkellä kaikkiaan 48:lla Varman omistamalla rakennuksella on BREEAM-sertifikaatti.

– Ympäristöluokitukset ovat konkreettinen keino kehittää kiinteistöjen ympäristöystävällisyyttä. Tavoitteenamme on saada kaikille merkittäville kiinteistöillemme ympäristöluokitus 2025 mennessä, Tomperi sanoo.

Lisätietoja:

Ilkka Tomperi, sijoitusjohtaja, kiinteistösijoitukset, Varma, p. 050 379 1903, etunimi.sukunimi@varma.fi

Marjut Tervola, viestintäpäällikkö, Varma, p. 045 673 0120, etunimi.sukunimi@varma.fi

Katri Raatikainen, johtaja, Eläketurvakeskus, p. 029 411 2281, etunimi.sukunimi@etk.fi

Avainsanat

Kuvat

Kalasataman Kampuksen mallinnuskuva
Kalasataman Kampuksen mallinnuskuva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2018 Varman maksutulo oli 5,1 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,7 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2019 lopussa 47,4 miljardia euroa.

Eläketurvakeskus on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

 Arek Oy on eläkevakuuttamisen yhteisten tietojärjestelmäpalveluiden ylläpitäjä ja kehittäjä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Ennakkokutsu Varman puolivuositulosinfoon 21.8.202014.7.2020 12:19:05 EESTKutsu

Hyvä taloustoimittaja, Varma julkistaa puolivuosituloksensa 2020 perjantaina 21.8.2020 klo 9.00-10.00 mediatilaisuudessa. Tilaisuus järjestetään Varman toimistolla osoitteessa Salmisaarenranta 11, Helsinki sekä samanaikaisesti etäyhteydellä. Merkitsethän päivän jo nyt kalenteriin. Toimitusjohtaja Risto Murto esittelee tilaisuudessa Varman puolivuosituloksen ja kertoo talouden näkymistä, ja sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä kertoo Varman sijoitussalkun kehittymisestä ja markkinanäkymistä koronapandemian mullistamassa sijoitusympäristössä. Puheenvuorojen jälkeen on aikaa mediakohtaisten haastattelujen tekemiseen. Voit ilmoittautua jo tilaisuuteen Voit jo nyt ilmoittautua tilaisuuteen viestintäpäällikkö Suvi Vesteriselle, suvi.p.vesterinen@varma.fi, puh. 040 555 8029 (tavoitettavissa 24.7. saakka ja 4.8. alkaen). Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, oletko osallistumassa tilaisuuteen paikan päällä Varman toimistolla vai etäyhteydellä. Lähetämme uuden kutsun lähemp

Drawing inspiration from the forest, Spring wins architectural competition for Katajanokan Laituri24.6.2020 14:02:01 EESTPress release

Proposal Spring by Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy has won the architectural competition for timber office premises planned in Katajanokka. The carbon neutral building, named Katajanokan Laituri and owned by Varma, will house Stora Enso’s head office, a hotel and other business facilities. In its selection of the winner, the jury emphasised, among other things, the versatile uses offered to citizens in the building.

Metsästä innoitusta ammentava Spring voitti Katajanokan Laiturin arkkitehtuurikilpailun24.6.2020 14:00:08 EESTTiedote

Katajanokalle suunnitteilla olevasta puisesta toimitilasta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun on voittanut Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n työ Spring. Katajanokan Laituriksi nimettyyn ja Varman omistamaan hiilineutraaliin rakennukseen tulee Stora Enson pääkonttori, hotelli sekä muita toimitiloja. Voittajan valinnassa painotetiin muun muassa rakennuksen kaupunkilaisille tarjoamia hyviä käyttömahdollisuuksia.

Työn murros edellyttää uudenlaisia keinoja työkyvyttömyysriskin hallintaan22.6.2020 07:36:27 EESTTiedote

Työelämässä on tapahtunut paljon myönteistä kehitystä, mutta samalla tutkimukset antavat huolestuttavia signaaleja työkyvyn haasteista. Sairauspoissaolot ovat lisääntyneet, mielenterveyden ongelmat kasvaneet ja työkyvyttömyyseläkkeiden määrä on kääntynyt kasvuun. Varman Tietoa työkyvystä -raporttisarjan ensimmäinen osa Työn murros ja työkyky – näkökulmia ja välineitä työkykyjohtamisen tueksi kokoaa yhteen työkykyyn ja työkyvyttömyy­teen liittyvää tutkimustietoa sekä tarjoaa myös uusia käytännön työvälineitä työkyvyn edistämisen asiantuntijoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme