Varma

Varman kehittämä Yhdysvaltoihin sijoittava vastuullinen rahasto listataan Lontoon pörssiin

Jaa

Varma on perustanut Yhdysvaltoihin sijoittavan pörssinoteeratun rahaston eli ETF:n, joka huomioi vastuullisuuskriteerit laajasti. ETF on luotu yhdessä varainhoitoyhtiö LGIM:n ja indeksisijoittamiseen erikoistuneen sijoituspalveluyhtiö Foxberryn kanssa.

Varma on sijoittanut LGIM:n (Legal&General Investment Management) ja Foxberryn kanssa kehittämäänsä pörssinoteerattuun rahastoon 500 miljoonaa euroa. ETF listataan Lontoon pörssiin 10. joulukuuta.

– Vastuullisuus on integroitu Varman sijoitustoimintaan ja haluamme myös olla aktiivisesti kehittämässä uusia vaihtoehtoja vastuulliselle sijoittamiselle. Indeksirahastojen kehittyminen vastuullisemmiksi on yksi avaintekijä vastuullisen sijoittamisen kehittymisessä globaalisti, ja muutosta tarvitaan juuri niihin, sijoitusjohtaja Timo Sallinen sanoo.

Varman kehittämä USA ETF seuraa vastuullisuusnäkökulmat huomioiden laajasti yhdysvaltalaisia osakkeita. Sijoituskohteiksi valituissa yhtiöissä on arvioitu sitä, kuinka hyvin yhtiöt huolehtivat toiminnassaan ympäristöön, sosiaalisiin asioihin ja hallinnointiin liittyvät asiat.

Indeksistä on poissuljettu tupakkayhtiöt, kiistanalaisia aseita valmistava teollisuus ja yhtiöt, joiden liiketoiminta perustuu merkittävästi kivihiileen, jotka saastuttavat paljon ja joilla on merkittävät fossiilisten polttoaineiden varannot.

Indeksissä ei ole mukana myöskään yhtiöitä, jotka ovat rikkoneet kansainvälisiä vastuullisuussopimuksia esimerkiksi ihmisoikeuksien kunnioittamisesta ja lapsityövoiman käytöstä.

– Sijoituskohteiden poissulkemisiin tarvitaan vaihtoehtoja. Uskomme, että vastuullisen sijoittamisen edistämiseksi on hyödyllistä tehdä yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Monilla sijoittajilla voi olla yksinään liian vähän resursseja tutkia tarkoituksenmukaisesti yhtiöitä poissulkemisia varten. Tällä tuotteella tavoitteenamme on erityisesti minimoida hiilipäästöjä, Sallinen sanoo.

Nyt listattava ETF on järjestyksessä toinen Varman kehittämä vastuullinen rahasto, joka listataan Lontoon pörssiin. Ensimmäinen, eurooppalaisia osakkeita seuraava ETF listattiin syyskuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2018 Varman maksutulo oli 5,1 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,7 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2019 lopussa 47,4 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Varman uudistettu kestävän kehityksen osakesalkku edistää YK:n tavoitteita ja omia ilmastotavoitteitaan14.9.2020 10:45:58 EESTTiedote

Työeläkeyhtiö Varma uudistaa vastuullisiin sijoituskohteisiin sijoittavan osakesalkkunsa, jotta salkku vastaisi paremmin Varman sijoitustoiminnan ilmastotavoitteisiin sekä edistäisi valittuja YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Valittuina teemoina ovat mm. ilmastonmuutoksen torjunta ja vastuullinen kuluttaminen. Salkun tavoitekoko on pitkällä aikavälillä 500-1 000 miljoonaa euroa.

Varma mukana järjestämässä Sara Hildénin taidemuseon kansainvälistä arkkitehtuurikilpailua31.8.2020 10:00:08 EESTTiedote

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen suunnittelusta Tampereelle on käynnistynyt kansainvälinen, yleinen arkkitehtuurikilpailu. Sen järjestävät työeläkevakuutusyhtiö Varma, Sara Hildénin Säätiö ja Tampereen kaupunki. Suunnittelukilpailu käydään 31.8.–2.12.2020, ja kilpailutulokset julkistetaan alkuvuodesta 2021. Investointi uuteen taidemuseorakennukseen on Varmalle ainutlaatuinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme