Varma

Varman omistama Finlaysonin alue houkuttelee teknologiayrityksiä

Jaa

AAC Technologies Oy vuokrasi Euroopan pääkonttoritilansa Tampereen Finlaysonin alueelta. Myös useita muita uusia isoja teknologiayrityksiä, kuten Digia Oyj, Intopalo Digital Oy, Solteq Oyj ja Jolla Oy, on kuluneen kolmen vuoden aikana sijoittunut Finlaysonin alueelle.

Tampereen Finlaysonin alue.
Tampereen Finlaysonin alue.

Mikrokomponentti- ja kuluttajaelektroniikkaratkaisujen toimittaja AAC Technologies avasi viime syksynä tuotekehitysyksikön Tampereen Hervantaan, ja nyt yritys vuokrasi Euroopan pääkonttorilleen 740 m2 kokoiset toimistotilat Varman omistamalta Finlaysonin alueelta. Myös tuotekehitysyksikkö siirtyy Finlaysonille.

– AAC:n toimisto sijaitsee Siperian rakennuksen 2. kerroksessa, jossa aiemmin oli Aamulehden toimintoja. Tiloihin tehtiin varsin mittavat muutostyöt vuokralaisen toiveen mukaisesti nopealla aikataululla parissa kuukaudessa. Tiloihin toteutettiin uusia neuvotteluhuoneita, laboratoriotiloja sekä uudistettiin valaistus, keittiötilat sekä lattioiden pintamateriaalit, kertoo Varman kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki.  

AAC pääsi muuttamaan tiloihin kesäkuun alkupuolella.  

– Uudet toimitilat täyttävät tarpeemme paremmin kuin osasimme edes toivoa. Keskeinen sijainti oli tärkein kriteeri tiloja valittaessa. Halusimme Tampereen ytimeen. Avarat ja valoisat tilat tuovat viihtyvyyttä ja puitteet, joita voi ylpeänä esitellä, niin läheltä kuin kaukaa tulleille vieraille. Meillä oli erinomaiset mahdollisuudet vaikuttaa toimitilojemme käytettävyys- ja sisustussuunnitteluun, kertoo AAC Technologiesin Tampereen yksikön johtaja Eero Päivänsalo.

AAC Technologiesin tavoitteena on kasvattaa henkilöstömääräänsä Tampereella 200 työntekijään vuoteen 2025 mennessä.

– Finlayson on ollut aikansa moderni tuotantokeskus, joka jo sellaisenaan huokuu tekemisen energiaa. Sijainti kaupungin kansallismaisemassa sekä loistavat kulkuyhteydet vaikuttavat positiivisesti jopa rekrytointiin. Tampereen keskustaan on helppo matkustaa vaikka Aasiasta, Päivänsalo jatkaa.

Sijainti, yhteisöllisyys ja palvelut Finlaysonin alueen vetovoimatekijöinä

Viimeisen kolmen vuoden sisällä AAC:n lisäksi kolme suurta teknologiayritystä Digia, Solteq, Jolla ja Intopalo Digital ovat sijoittaneet toimitilansa Finlaysonin alueelle. Lisäksi kymmenittäin pienempiä teknologiayrityksiä on löytänyt paikkansa Finlaysonin alueen rakennuksista.

– Alue on houkutteleva työskentely-ympäristö keskeisen sijaintinsa sekä luovan ja monipuolisen vuokralaisyhteisönsä ansiosta. Alueella on hyvät palvelut ja esimerkiksi lounasravintolat lähellä. Yhdessä vuokralaisten kanssa suunniteltavilla muutostöillä pystymme luomaan modernit, viihtyisät ja yksilölliset toimistotilat vaikka itse rakennus olisikin rungoltaan jo yli satavuotias. Myös vuokrahinnoittelumme on kilpailukykyinen, Kai Niinimäki kertoo.   

Finlaysonin alue on Tampereen keskustassa sijaitseva historiallinen tehdasalue, josta on muodostunut nykyaikainen yli 100 yrityksen työpaikkakeskittymä ja vapaa-ajankeskus. Hyvät liikenneyhteydet, lounasravintolat, viihdepalvelut, päivittäistavarakauppa sekä yli 600 autopaikan pysäköintilaitos P-Plevna palvelevat alueella työskenteleviä ja vierailevia ihmisiä.

Vuonna 2020 vietetään Finlaysonin alueen 200-vuotissyntymäpäivää. Juhlavuodelle on suunnitteilla runsaasti tapahtumia ja muita elämyksiä nähtäväksi ja koettavaksi alueen uniikissa miljöössä. Juhlavuotta suunnitellaan yhteistyössä alueen vuokralaisten kanssa.


Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2018 Varman maksutulo oli 5,1 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,7 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2019 lopussa 45,8 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki, Varma, etunimi.sukunimi@varma.fi tai puh. 040 7298144

Tampereen yksikön johtaja Eero Päivänsalo, AAC Technologies, etunimi.sukunimi@aactechnologies.com tai puh. 050 4871992

Viestintäpäällikkö Marjut Tervola, Varma, etunimi.sukunimi@varma.fi tai puh. 045 673 0120

Avainsanat

Kuvat

Tampereen Finlaysonin alue.
Tampereen Finlaysonin alue.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Varma on suomalaisen työn eläkevakuuttaja ja työkykyjohtamisen edelläkävijä. Tehtävämme on turvata eläkkeet nyt ja tulevaisuudessa. Varma on myös vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Stora Enso to be main tenant of Varma’s wooden office building – architectural design competition for Katajanokka site1.11.2019 09:00:43 EETPress release

Varma is launching an international, invited architectural design competition for the design of the new wooden office building in Katajanokanlaituri, Helsinki. The office building will be built using renewable natural material, and it will house modern premises for Stora Enso’s new head office. Varma is also planning to include a hotel in the building.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme