Varma

Varman vuosi- ja yritysvastuuraportissa mukana selvitys ilmastoriskeistä TCFD:n mukaan

Jaa

Varman vuosi- ja yritysvastuuraportti 2018 on julkaistu GRI-standardien (Global Reporting Initiative) mukaisesti. Mukana on myös uusi selvitys siitä, miten Varma huomioi ilmastonmuutoksen riskit ja mahdollisuudet sijoituksissaan (TCFD).

Varman vuosi- ja yritysvastuuraportti 2018
Varman vuosi- ja yritysvastuuraportti 2018

Varma raportoi nyt ensimmäisen kerran ilmastoriskeistä TCFD:n (Task Force on Climate-related Financial Disclosures) mukaan ja kannustaa sijoituskohteitaan tekemään samoin. TCFD on kansainvälinen raportointisuositus, jossa ohjeistetaan yrityksiä raportoimaan yhdenmukaisesti ilmastonmuutoksen taloudellisista riskeistä ja mahdollisuuksista.

Sijoittajalle ilmastonmuutos tuo fyysisiä riskejä, esimerkiksi äärisääolosuhteiden aiheuttamia äkillisiä tuhoja kuten kuivuutta tai rankkasateita. Transitioriskeissä taas on kyse siitä, että siirtyminen vähähiiliseen talouteen tarkoittaa muutoksia mm. regulaatioon, teknologiaan ja kuluttajien käyttäytymiseen. Ne puolestaan vaikuttavat yritysten kassavirtoihin ja sitä kautta tuottonäkymiin. Toisaalta ilmastonmuutos tuo sijoittajalle myös mahdollisuuksia.

Yhteinen raportointikehys helpottaa ilmastoriskien ymmärtämistä ja toimialakohtaista vertailua. Sen takia Varma omistajana odottaa yrityksiltä raportointia siitä, miten ilmastonmuutos vaikuttaa niiden liiketoimintaan.

– Meillä on Varmassa ollut tapana, että jos vaadimme vastuullisia tekoja omistamiltamme yrityksiltä, teemme itse samoin etujoukoissa. Ilmastonmuutokseen varautumisesta kertominen on meille luontevaa, koska olemme viime vuosina kehittäneet sijoituksia ilmastoystävälliseen suuntaan, kertoo Varman yritysvastuupäällikkö Katariina Sillander.

Varman sijoituksille tehtiin skenaarioanalyysi, jossa selvisi, että osakesalkku on linjassa alle 1,75 asteen lämpenemisen kanssa. Tilanteessa pysyminen kuitenkin vaatii, että osakesijoitusten hiilidioksidipäästöjä saataisiin tulevaisuudessa vielä kevenemään. Lisäksi kartoitettiin kiinteistösijoitusten riskiä mm. jäädä nousevan merenpinnan alle.

Vuosi- ja yritysvastuuraportti samoissa kansissa

Vuosi- ja yritysvastuuraportissa kerrotaan Varman vuoden 2018 keskeiset tulokset sijoitustoiminnassa, strategian ja tavoitteiden toteuttamisessa sekä Varman vastuullisista teoista eläkevarojen hoitamisen, asiakkaiden, henkilöstön ja ympäristön näkökulmista.

Vuosi- ja yritysvastuuraportti 2018 on julkaistu pdf-raporttina osoitteessa varma.fi/vuosikertomus. Samasta osoitteesta löytyvät erillisinä raportteina myös Toimintakertomus ja tilinpäätös 2018 sekä Hallinto-osio, joka sisältää selvityksen hallinto- ja ohjausjärjestelmästä sekä palkka- ja palkkioselvityksen.

Varman vuosi- ja yritysvastuuraportti julkaistaan englanniksi ja suppeana kokonaisuutena ruotsiksi viikolla 13.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna LeskeläViestintäpäällikkö, Varman hallinto ja eläkepalvelut

040 703 5164

Kuvat

Varman vuosi- ja yritysvastuuraportti 2018
Varman vuosi- ja yritysvastuuraportti 2018
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2018 Varman maksutulo oli 5,1 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,7 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli vuoden 2018 lopussa 44,0 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Efficiency at record level, the last quarter pushed investment return into the negative15.2.2019 09:39:27 EETTiedote

The unstable performance of global equity markets in the final quarter of the year pushed Varma’s investment returns for the full year into negative territory. At year-end, the market value of Varma’s investments stood at EUR 44.0 (45.4) billion. Efficiency improved further to an all-time record high. Varma used 60% (67%) of the insurance contributions meant for operating expenses.

Effektiviteten på rekordnivå, svagt sista kvartal resulterade i negativ avkastning15.2.2019 09:31:12 EETTiedote

Osäkerheten på den globala aktiemarknaden under årets sista kvartal drog ned avkastningen på Varmas placeringar för hela året på minus. Marknadsvärdet på Varmas placeringar vid årets slut var 44,0 (45,4) miljarder euro. Effektiviteten förbättrades ytterligare och var bättre än någonsin. Varma använde 60 % (67 %) av de försäkringsavgifter som var avsedda för driftskostnader.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme