FSP For Surface Protection Oy

Varovaista optimismia Raahen seudulla

Jaa

Pohjois-Pohjanmaa koki, muun maailman mukana, keväällä 2020 puhjenneen koronakriisin vaikutukset. Suuremmilta konkursseilta onneksi säästyttiin, ja alkushokin jälkeen toipuminen on sujunut hyvin. Myös FSP Finnish Steel Paintingin tilauskanta on vaihdellut pandemian aikana. Nyt tilanne näyttää taas valoisalta. Elinkeinoelämän keskusliiton viimeisin luottamusindikaattori paljastaa, että teollisuusyritysten luottamus on nousussa. Luottamuksen lisäksi tilauskannat ovat nousseet. Tämä on huomattu myös FSP:n Raahen yksikössä. FSP tarjoaa edelleen kapasiteettiaan kaikille alueen toimijoille.

FSP Raahen tehdas. Kuva: Zeroten Oy
FSP Raahen tehdas. Kuva: Zeroten Oy

Maaliskuussa 2020 puhjennut koronakriisi kuritti monia toimialoja ja tulevaisuus näyttäytyi hyvin epävarmana. Matkailu-, palvelu, ja tapahtuma-alan yritykset ovat kieltämättä käsineet pandemiasta eniten. Teollisuudessa, alkutuotannossa ja rakentamisessa pandemian vaikutukset ovat olleet vähäisemmät, selviää valtioneuvoston katsauksesta.

Valtioneuvoston Pohjois-Pohjanmaan kehitysnäkymien katsaus näyttää olosuhteisiin nähden hyvältä. Positiiviset elinkeinojen ja työllisyysmarkkinoiden yleisnäkymät ja tuotannon sekä tilauskantojen hyvä yleisvire antavat toiveikkaan kuvan tilanteesta.

Kotimainen pintakäsittelijäjättiläinen FSP Finnish Steel Painting on myös tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseensa.

– Koronan vaikutukset tilauskantoihimme oli ilman muuta nähtävissä. Hetkellisesti hiljentynyt konepajateollisuus ja teräsrakentaminen heikensi kysyntää ja ylitarjontaa oli alalla runsaasti. Tilanne on nyt onneksi jo muuttunut, ja tilauskantamme ovat lähteneet voimakkaaseen kasvuun, kertoo FSP:n toimitusjohtaja Jarno Huttunen.

Osaajille on kysyntää

Koronakriisillä on ollut myös epäsuotuisat vaikutukset nuoriin. Talouden heikentyessä nuorisotyöttömyys kasvaa tyypillisesti. Pohjois-Pohjanmaalla nuoria on työllistynyt aikaisempaa vuotta vähemmän.

Positiivista kehitystä on tosin tapahtunut kesätyörintamalla. Nuorille suunnattuja kesätyöpaikkoja on ollut aikaisempaa runsaammin tarjolla. FSP on kantanut kortensa kekoon palkkaamalla nuoria Raahen yksikköönsä kesätöihin.

Kriisistä huolimatta alueella ei onneksi tapahtunut merkittävää muutosta konkurssimäärässä. Eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata on sen sijaan runsaasti isoja hankkeita vireillä tai pian alkamassa.

Myös FSP:n Raahen yksikössä löytyy runsaasti kasvun halua ja ketteryyttä. Yritys tarjoaa edelleen teollista pintakäsittelyä ja siihen liittyviä asiantuntija- ja lisäarvopalveluita alueen konepajoille sekä teräs- ja metallialanyrityksille. FSP uskoo, että kustannustehokkaalle ja luotettavalle pintakäsittelijälle on kysyntää.

– Meillä on Raahessa runsaasti kapasiteettia. FSP:n pohjoisimmassa yksikössä on tilat, teknologia ja osaavaa ammattitaitoista henkilöstöä. Miksi emme tarjoaisi tätä myös muille, Huttunen toteaa.

Verkostoituminen ja yhteistyö auttavat kriisitilanteissa

Raahessa ja sen lähialueilla on runsaasti metalli- ja konepajateollisuutta. Raahen seudun toteuttaman loppukesän 2020 yritysbarometrikyselyn perusteella alueella on paljon alihankinta- ja yhteistyöverkostoja, etenkin teollisuuden toimialoilla. FSP on tehnyt Raahen yksikössä yhteistyötä isojen paikallisten toimijoiden kanssa jo vuosia. Verkostoituminen ja yhteistyö nähdäänkin yhtenä selviytymisen keinona pandemian aikana.

– Olemme lähellä kaikkia, sillä pintakäsittelylaitoksemme sijaitsee kasitien varrella. Lisäksi aikatauluttaminen meidän kanssa on helppoa. Raahen nykyinen pintakäsittelylaitos on ollut toiminnassa vuodesta 2017, josta haluamme tarjota pintakäsittelypalveluja kaikille Pohjois-Suomen yrityksille. Verkostomme laajentaminen ja kapasiteetin jakaminen hyödyttää pitkässä juoksussa kaikkia osapuolia, kertoo Huttunen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarno Huttunen
Toimitusjohtaja
jarno.huttunen@fspcorp.com
+358 50 400 2082

Joni Siironen
Myyntipäällikkö
joni.siironen@fspcorp.com
+358 50 598 1722

Kuvat

FSP Raahen tehdas. Kuva: Zeroten Oy
FSP Raahen tehdas. Kuva: Zeroten Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

FSP For Surface Protection Oy
FSP For Surface Protection Oy
Kalliosolantie 3
01740 VANTAA

+358 50 400 2082https://www.fspcorp.com

FSP Finnish Steel Painting Oy on yksi Euroopan johtavista teollisuuden pintakäsittelyalan yrityksistä. Yrityksen palveluksessa on yli 300 alan ammattilaista Pohjois-Euroopan alueella. Vuonna 2021 FSP liikevaihto on noin 26 M €.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta FSP For Surface Protection Oy

FSP ja Aurajoki yhteistyösopimukseen Turussa20.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Aurajoki Oy ja FSP Finnish Steel Painting Oy ovat syyskuussa allekirjoitetulla sopimuksella sopineet Aurajoen Turun yksikön pulverimaalaamon ulkoistamisesta FSP:lle. Aurajoki vastaa edelleen yksikön elektrolyyttisen pinnoituksen palveluista. Ulkoistuksen myötä syntyvä kumppanuus kasvattaa FSP:n palveluntarjontaa Lounais-Suomen alueella. Sopimus tuo yrityksille kilpailuetua markkinoilla, ja samalla asiakkaat saavat laadukasta sekä kokonaisvaltaista pintakäsittelypalvelua keskitetysti.

Passiivinen palosuojaus on tulevaisuuden turvallisuutta15.9.2021 14:30:39 EEST | Uutinen

Passiiviset palosuojaratkaisut kasvattavat suosiotaan. Tiukentuvat rakennus- ja paloturvallisuusmääräykset luovat paineita pinnoitevalmistajille kehittää parempia ja samalla kustannustehokkaita palosuojaratkaisuja. Passiivisella palonsuojauksella ennalta ehkäistään mahdollisen tulipalon leviämistä pintakäsittelyn keinoin. FSP Finnish Steel Painting tarjoaa muun muassa Porvoon yksikössä nykyaikaista palosuojausteknologiaa.

Porissa pintakäsitellään raskasta rautaa7.9.2021 13:54:12 EEST | Uutinen

Teollisuuden perustaminen Porin alueelle viime vuosisadan alkupuolella loi perustan elinvoimaiselle ja modernille Satakunnan teollisuusvyöhykkeelle. Vyöhyke on Suomen taloudelle elintärkeä ja alueelle investoidaan jatkuvasti voimakkaasti. FSP Finnish Steel Paintingin Porin pintakäsittelylaitos on yksi vyöhykkeen 850:stä teollisuus- ja suunnittelualan yrityksistä. Myös FSP investoi kasvuun ja teknologiseen kehitykseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme