ELY-keskukset

Varsinais-Suomen ELY-keskus myönsi poikkeusluvan merimetsojen ampumiseen Merenkurkun kalatalousalueella (Etelä-Pohjanmaa, Varsinais-Suomi)

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus myönsi Merenkurkun kalatalousalueelle poikkeusluvan vuosittain 500 merimetson ampumiseen kalastukselle aiheutuvien vakavien vahinkojen ehkäisemiseksi. Lupa on voimassa vuoden 2024 loppuun saakka. Merimetsojen ampuminen on sallittu 1.8. alkaen alueilla, joilla ampumisesta ei arvioida aiheutuvan häirintään muulle lajistolle. Merimetsojen ampuminen on sallittu 20.8. alkaen vesilintumetsästyskauden alkaessa myös päätöksessä luetelluilla viidellä yksityisellä luonnonsuojelualueella ja Merenkurkun Natura 2000 -alueella. Kyseessä olevilla luonnonsuojelualueilla metsästäminen on alueiden rauhoituspäätösten mukaan sallittua. Merimetsojen ampuminen luonnonsuojelualueilla on sallittua vain, jos Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntää poikkeamisen alueiden rauhoitusmääräyksistä.

Lupaa merimetson munien öljyämiseen Sommarö grundin saarella ei myönnetty, koska saari on luonnonsuojelualuetta ja toimenpiteestä seuraisi häiriötä muulle saarella pesivälle linnustolle. Ammuttavien merimetsojen määrä on suurempi kuin hakemuksessa esitetty ja tällä on pyritty ottamaan huomioon, että munien öljyämistä pesimäkannan koon sääntelemiseksi ei sallittu.

Päätös VARELY/663/2021 on annettu 2.5.2022

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Vesistöjen kunnostusta ja hoitoa vauhditetaan yhteistyöllä (Kainuu, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa)11.5.2022 09:39:53 EEST | Tiedote

Vesistöjemme hoito vaatii jatkuvaa ja pitkäjänteistä panostusta. Miten vesienhoito- ja kunnostushankkeisiin voi saada rahaa ja tukea? Mitä voimme tehdä lähivesistöjemme hyväksi? Entä miten ja miksi kuntien pitäisi osallistua vesienhoitoon? Pohjois-Suomen vesienhoidon toimijat kokoontuvat vesienhoito- ja vesistökunnostusseminaariin Rovaniemelle 24.-25.5.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme