Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen ELY-keskus purkaa Turussa ysitien ylittävän Moision risteyssillan 21.–22.8.

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus purkaa Turussa valtatien 9 ylittävän Moision risteyssillan. Siltaan törmätään useita kertoja vuodessa ja sillan alkuperäistä maatalouden käyttötarvetta ei enää ole. Sillan purkutyöt aloitetaan tänään kannen päällysteen poistolla ja muilla valmistelevilla töillä. Näistä ei aiheudu merkittävää haittaa liikenteelle. Varsinainen sillan purkutyö suoritetaan lauantai illan ja sunnuntain aikana. Tällöin liikenne ohjataan kiertotielle Lentoasemantien, Moisiontien, Moision koulutien ja Paattistentien kautta. Seuraavalla viikolla (vk 34) vt 9 liikenne joudutaan rajoittamaan yhdelle ajokaistalle suuntaansa purkujätteiden käsittelyn ja poiskuljetuksen vuoksi.

Moision risteyssilta
Moision risteyssilta

Purkutöiden ja liikennejärjestelyiden valmistelua tehdään koko tämä viikko. Tällöin töiden käynnissä ollessa vt 9 nopeusrajoitus on alennettu 100 km:iin/h. Liikenne ohjataan kiertotielle sillan purkutyön ajaksi. Valtatien 9 liikennekatko alkaa lauantaina 21.8. klo 18.00. Vt 9 pyritään saamaan takaisin liikenteelle sunnuntaina 22.8. klo 16 mennessä. Purkutyön aikana liikenne ohjataan viitoitetulle kiertotielle Lentoasemantien, Moisiontien, Moision koulutien ja Paattistentien kautta. Kiertotiereitillä on tievalaistus ja koko reitillä on jalankulku- ja pyöräilyväylä. Purkutyö on ajoitettu viikonloppuun, jolloin liikkeellä on vähemmän jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä ajoneuvoliikennettä. Joka tapauksessa autoilijoiden on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta kiertoreitillä ajaessaan. Kiertoreitin varrella on mm. useita suojateitä.

Purkutyön jälkeen työt jatkuvat purkubetonin poiskuljetuksella. Purkubetonin käsittelyn ja poiskuljetuksen vuoksi valtatien 9 liikenne rajoitetaan yhdelle ajokaistalle suuntaansa purkutöitä seuraavalla viikolla (vk 34). Vt 9 nopeusrajoitus on alennettu 60 km:iin/h liikenteen ollessa rajoitettu yhdelle ajokaistalle. Purkubetonin poiskuljetuksen jälkeen nopeusrajoitus on puretun sillan kohdalla 80 km/h siihen saakka, kunnes uudet pengerkaiteet on asennettu paikoilleen.

Sillan purkamisella parannetaan korkeiden kuljetusten liikenneturvallisuutta. Sillan alikulkukorkeusrajoitus on 4,4 m, mutta siltaan on silti törmätty useita kertoja vuodessa. Silta on rakennettu 1966, eikä sillan alkuperäistä maatalouden käyttötarvetta enää ole.

Urakoitsijana hankkeessa toimii TYL Silko.

Liitteenä on liikennekatkon aikainen kiertotie kartalla. 

LISÄTIETOJA                                

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, siltainsinööri Jari Nikki, p. 0400 821

- TYL Silko, työpäällikkö Timo Murtojärvi, p 040 718 8513

Avainsanat

Kuvat

Moision risteyssilta
Moision risteyssilta
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Vägplaneringen på Kustö sund bro påskyndas på Skärgårdsvägen i S:t Karins15.9.2021 08:49:17 EEST | Tiedote

NTM-centralen har i början av 2021 börjat utarbeta en vägplan för förbättring av landsväg 180 (Skärgårdsvägen) mellan Kurkela och Kustö. Projektets utredningsplan har utarbetats under namnet S:t Karins västra omfartsväg. Projektet omfattar också förnyandet av Kustö sund bro. Vägplaneringen på Kustö sund bro kommer att påskyndas på grund av resultaten från de särskilda inspektionerna av bron. Nu ansöker man om snabbare genomförandeberedskap för Kustö sund bro. Vägplanen för projektet lv 180 Kurkela-Kustö blir klar uppskattningsvis 2023 och tidtabellen för genomförandet är okänd.

Kuusistonsalmen sillan tiesuunnittelua nopeutetaan Saaristotiellä Kaarinassa15.9.2021 08:48:35 EEST | Tiedote

ELY-keskus on käynnistänyt 2021 vuoden alusta tiesuunnitelman laatimisen mt 180 (Saaristotie) parantamisesta välillä Kurkela-Kuusisto. Hankkeen yleissuunnitelma on laadittu nimellä Kaarinan läntinen ohikulkutie. Hankkeessa on mukana Kuusistonsalmen sillan uusiminen. Kuusistonsalmen sillan tiesuunnittelua aiotaan nopeuttaa sillan erikoistarkastusten tulosten vuoksi. Kuusistonsalmen sillalle haetaan nyt nopeampaa toteutusvalmiutta. Mt 180 Kurkela-Kuusisto-hankkeen tiesuunnitelma valmistuu arviolta 2023, eikä toteutusaikataulusta ei ole tietoa.

Elo-syyskuun vaihteen päällystystöitä Lounais-Suomessa30.8.2021 14:03:54 EEST | Tiedote

Tienpäällystystöitä jatketaan elo-syyskuun vaihteessa valtatiellä 8 väleillä Lemmi-Katinhäntä, Laitila-Varhokylä ja Unaja-Kortela. Laitilassa päällystetään myös maantien 12489 eli Salontien itäpäätä ja kantatien 43 varrelta jalankulku- ja pyöräilytietä välillä Ilomäentie-Matikankuja. Somerolla päällystetään maantietä 2810 välillä Helsingintie-Joensuuntie. Satakunnassa päällystetään myös maantietä 2453 välillä Arantila-Harjavalta sekä Otsolan maantietä 12542 ja 12544 Honkilahti.

Cykelförhållandena förbättras på Skärgårdens lilla ringväg30.8.2021 13:10:00 EEST | Tiedote

På Skärgårdens lilla ringväg utvecklas cykelförhållandena. Under sommaren 2021 fick den lilla ringvägen skyltar för cykling i enlighet med den nya vägtrafiklagen. Befintliga gång- och cykelleder förbättrades genom att förnya beläggningen i Pargas samt genom att bredda och belägga ledavsnittet före Nagu färjfäste med stenaska. Längs den lilla ringvägen installeras snabbservicepunkter för cyklar, av vilka en del redan har kommit på plats. Också andra förbättringar är på kommande. Förbättringarna genomförs med samfinansiering från NTM-centralen i Egentliga Finland samt Nådendal och Pargas och de är en del av avtalet mellan staten och kommunerna i Åbo stadsregion om markanvändning, boende och trafik (MBT-avtalet).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme