Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen ELY-keskus uusii useita putkisiltoja ja suuria tierumpuja loka- ja marraskuussa

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus uusii syksyn 2021 aikana useita putkisiltoja ja suuria tierumpuja. Korjaustöistä aiheutuu liikennehaittoja, kun liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla putken vaihdon ajaksi. Osassa kohteista siltojen uusimistyön ajaksi liikenne ohjataan kiertoreiteille, osassa kohteista liikennettä ohjataan työmaan kohdalla liikennevaloilla. Liikennehaittojen vähentämiseksi osa kiertoreittiä tarvitsevien kohteiden toteutus on ajoitettu koulujen syysloma-aikaan.

Kullekin siltapaikalle johtavalle ja siltatyön takia katkaistavalle maantielle asennetaan tien katkaisun ajankohdasta ja kiertoreitistä tiedottavat opasteet.

Lokakuussa uusittavat kohteet:

Fatiojan putkisilta maantiellä 12421 Nousiaisissa uusitaan syyslomaviikolla 41. Liikenne sillalla joudutaan katkaisemaan uusimisen ajaksi ja liikenne ohjataan kiertoreitille 11.10-12.10.2021.

Sillan uusimisen työnaikaisena kiertotienä käytetään mt 12420 (Repolankuja)  - mt 12419 (Repolantie) – mt 2010 (Koljolantie) - mt 2014 (Valpperintie) – mt 12423 (Paistanojantie) – mt 12421 (Vainiopohjantie). Kiertoreitin pituus on noin 15 km. Työt valmistuvat kokonaisuudessaan kahden viikon päästä tien katkaisemisesta. Siltapaikalla ei ole kevyen liikenteen ylitysmahdollisuutta.

Luhdanojan putkisilta maantiellä 12405 Mynämäellä uusitaan syyslomaviikolla 41. Liikenne sillalla joudutaan katkaisemaan uusimisen ajaksi ja liikenne ohjataan kiertoreitille 11.10-13.10.2021.

Sillan uusimisen työnaikaisena kiertotienä käytetään vt 8 (Porintie) - mt 12525 (Lemmintie) – mt 12526 (Vähä-Karjalantie) - mt 12519 (Karjalankyläntie) – mt 12405 (Salavaistentie). Kiertoreitin pituus on noin 32 km. Työt valmistuvat kokonaisuudessaan kahden viikon päästä tien katkaisemisesta. Siltapaikalla ei ole kevyen liikenteen ylitysmahdollisuutta.

Suuri tierumpu uusitaan Loimaalla osoitteessa Joenperäntie 1031 (mt 12471) viikolla 42. Liikenne sillalla joudutaan katkaisemaan uusimisen ajaksi ja liikenne ohjataan kiertoreitille. Sillan liikennekatko kestää 2 vuorokautta ja työt valmistuvat kokonaisuudessaan kahden viikon päästä tien katkaisemisesta.

Sillan uusimisen työnaikaisena kiertotienä käytetään mt 12467 (Penninkulmantie) – mt 12469 (Kirkkotie) – mt 2262 (Karhulankyläntie) – mt 12607 (Turuntie) -  mt 213 (Hämeentie). Kiertoreitin pituus on noin 30 km. Siltapaikalla ei ole kevyen liikenteen ylitysmahdollisuutta.

Marraskuussa uusittavat kohteet:

Suuri tierumpu uusitaan Nousiaisissa osoitteessa Kirkkotie (mt 12417) viikolla 43. Liikenne sillalla joudutaan katkaisemaan uusimisen ajaksi ja liikenne ohjataan kiertoreitille. Sillan liikennekatko kestää 4 vuorokautta ja työt valmistuvat kokonaisuudessaan kahden viikon päästä tien katkaisemisesta.

Sillan uusimisen työnaikaisena kiertotienä käytetään mt 2010 (Koljolantie). Kiertoreitin pituus on noin 6 km Siltapaikalla ei ole kevyen liikenteen ylitysmahdollisuutta.

Suuri tierumpu uusitaan Somerolla osoitteessa Muolaantie 35 (mt 13541) viikolla 44. Liikenne sillalla joudutaan katkaisemaan uusimisen ajaksi ja liikenne ohjataan kiertoreitille. Sillan liikennekatko kestää 2 vuorokautta ja työt valmistuvat kokonaisuudessaan kahden viikon päästä tien katkaisemisesta.

Sillan uusimisen työnaikaisena kiertotienä käytetään kt 52 (Jokioistentie) – mt 13543 (Pitkäjärventie/Lehtimäentie) – mt 13539 (Maaniitunkulmantie). Kiertoreitin pituus on noin 16 km. Siltapaikalla ei ole kevyen liikenteen ylitysmahdollisuutta.

Kolme tierumpua uusitaan kantatiellä 52 (Perniöntie 868, Perniöntie 1460 ja Perniöntie 1879) Salossa viikolla 45. Tien toinen ajokaista joudutaan katkaisemaan uusimisen ajaksi ja työmaiden kohdalle asennetaan liikennevalo-ohjaus. Liikennevalo-ohjaus työmaiden kohdalla kestää 7 vuorokautta ja työt valmistuvat kokonaisuudessaan kolmen viikon päästä aloittamisesta. Siltapaikalla on kevyen liikenteen ylitysmahdollisuus myös töiden aikana.

Pahoittelemme siltatöistä aiheutuvia liikennehaittoja tienkäyttäjille.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Infraroad Oy.

Lisätietoja:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Ilmari Viljanen, p. 02950 23048

- Infraroad Oy, työmaapäällikkö Niko Kankare, p. 040 724 8063

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Ny skjuts åt vattenvården! - finansiering för restaurering av vattendrag kan sökas från 18 oktober till 30 november (Egentliga Finland, Satakunta)15.10.2021 16:56:32 EEST | Tiedote

Du kan ansöka om finansiering från NTM-centralen i sydvästra Finland för vattendragsrestaureringar i regionerna Satakunta och Sydvästra Finland. NTM-centralerna kan bevilja prövningsbaserad finansiering för genomförande och planering av restaureringar av vat-tendrag. Finansiering kan också beviljas för förstärkning av regionala verksamheten, vatten- och fiskerihushållningsåtgärder och omfattande vattendragbaserad vattenförvaltning inom jordbruk och skogsbruk.

ELY-keskus laskee vt 9 nopeusrajoitusta 70 km:iin/h Aurassa Kuuskosken liittymän kohdalla4.10.2021 09:47:52 EEST | Tiedote

ELY-keskus laskee valtatien 9 nopeusrajoitusta 70 km:iin/h Aurassa Kuuskosken liittymän kohdalla. Liittymän kohdalla on tällä hetkellä nopeusrajoitus 80 km/h. Liittymässä tapahtui kesällä kuolemaan johtanut peräänajo-onnettomuus ja ELY-keskus on saanut sen seurauksena palautetta ja toiveita sekä nopeusrajoituksen laskun että säilyttämisen puolesta. ELY-keskuksen harkinta asiassa perustuu liikenteen turvallisuuteen ja sujuvuuteen sekä eri tienkäyttäjäryhmien tarpeiden tarkasteluun. Valtatie 9 on osa asetuksella määrättyä pääväyläverkkoa. Pääväyläverkon teillä pyritään turvaamaan pitkän matkan liikenteen sujuvuus. Nopeita ratkaisuja liittymän parantamiseen ei ole näköpiirissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme