Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen työttömien määrä laski vielä huhtikuussa – synkemmät ajat jo nähtävissä

Jaa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 19 400 työtöntä työnhakijaa. Huhtikuun aikana työttömien määrä laskee normaalitilanteessa maaliskuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä laski 1 300 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä lisääntynyt 100 henkilöllä (0,3 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (3 %). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi 100 henkilöllä (7 %) verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,4 % eli 0,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien osuus työvoimasta oli selvästi pienempi kuin koko maassa (9,3 %) keskimäärin.

Huhtikuussa työttömiä oli Salon seudulla ja Turunmaalla vähemmän ja Vakka-Suomessa enemmän verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen. Turun ja Loimaan seudulla määrä oli jotakuinkin samalla tasolla. Vakka-Suomen kohdalla on hyvä huomata, että työttömien määrä tulee lähikuukausina nousemaan roimasti Uudenkaupungin autotehtaan irtisanomisten ja lomautusten takia.

Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (8,8 %) sekä Turussa (11,3 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (5,6 %) sekä kunnista Ruskolla (3,6 %).

Huhtikuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 7 000 kappaletta eli vähemmän (-38 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 25 100 kpl eli 26 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna huhtikuun aikana 15 200 kappaletta, joista 7 300 oli uusia, huhtikuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli huhtikuussa tarjolle 36 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Edelleen ollaan työpaikkamäärissä kuitenkin verrattain korkealla tasolla.

Toukokuussa työttömien työnhakijoiden määrä laskee normaalivuosina jonkin verran huhtikuuhun verrattuna.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

-  Kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

-  Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

- Työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hastighetsbegränsningen på Rävsundsbron sänks till 30 km/h26.5.2023 16:41:09 EEST | Tiedote

Rävsundsbron har redan länge varit i dåligt skick och under specialövervakning. I den fortlöpande övervakningen av brons skick har det under vintern och våren tidvis framkommit exceptionella mätresultat. Bron har inspekterats idag och man konstaterade att bron är i behov av en mer omfattande inspektion. Utifrån de inspektioner som görs nästa vecka fastställs fortsatta åtgärder för att trygga användningen av bron tills den nya bron blir färdig 2025. I det första skedet sänks hastighetsbegränsningen på bron till 30 km/h idag kl. 16.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme