Aluehallintovirasto

Varsinais-Suomi on siirtynyt takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Jaa

Koronatartuntojen määrä on kohonnut merkittävästi viimeisten kahden viikon aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Alueen koronakoordinaatioryhmän päätöksellä Varsinais-Suomi on siirtynyt epidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt ottaa uudelleen käyttöön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia kokoontumisrajoituksia.

Kokoontumisrajoituksia koskeva päätös on voimassa 9.7.-8.8.2021 Turun, Salon, Raision, Kaarinan ja Paraisten kunnissa. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi edelleen järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa, mutta vain niin, että osallistujilla on tosiasiallisesti mahdollisuus välttää lähikontaktit toisiinsa.

Koronavirus leviää herkästi ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Kesätapahtumien kausi on nyt kiivaimmillaan ja ihmisiä on liikkeellä paljon. Tilaisuuksien järjestäjien on tehostettava tilojen ja pintojen puhdistamista ja järjestettävä osallistujille mahdollisuus käsien pesuun. Jokaisen yksilön vastuulla on terveysturvallinen käyttäytyminen, eli muun muassa lähikontaktien välttäminen.

Myös yksityistilaisuuksissa on suositeltavaa noudattaa ohjeita ja suosituksia hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja muista järjestelyistä, joilla voidaan estää koronavirustartuntoja. Kasvomaskien käyttö sekä julkisissa että yksityisissä tapahtumissa on viisasta, erityisesti mikäli lähikontaktin välttäminen on vaikeaa.

Lisätietoja

Medialle:

  • johtaja Heikki Mäki, puh. 0295 018 094
  • ylijohtajan viransijainen, johtaja Ilkka Horelli, puh. 0295 018 061

Aluehallintovirastojen sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)avi.fi.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Työntekijä loukkaantui laskiessaan alas sähkölinjaa – sakot työnjohtajalle ja yhtiölle22.7.2021 11:44:26 EEST | Tiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 22.6.2021 tuominnut sähkönjakelu- ja voimansiirtoverkkojen palveluita tarjoavan yhtiön 17 500 euron suuruiseen yhteisösakkoon ja yhtiön työnjohtajan 20 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta. Työntekijä loukkaantui laskiessaan sähköjohtoa alas kahden sähköpylvään väliltä. Tapaturmassa loukkaantunut työntekijä oli jäänyt noin 10-15 minuutiksi roikkumaan pää alaspäin oikean jalan pylväskengän varaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme