Vasa Elektriska Ab

Vasa Elektriska betalar 12 miljoner euro i dividend

Dela
Vasa Elektriska Ab:s bolagsstämma beslöt tisdagen den 27 april att sammanlagt betala 12 001 500,00 euro i dividend.
Vasa Elektriska Ab. Bild: Katja Lösönen
Vasa Elektriska Ab. Bild: Katja Lösönen

Koncernen Vasa Elektriskas stabilitet möjliggör att dividenden utbetalas enligt målsättningen, det utmanande energiåret 2020 till trots. 

Läs mer om året 2020 i bolagets årsberättelse.

Höjda anskaffningskostnader påverkar elpriset

Under de närmaste dagarna kommer Vasa Elektriska att skicka ut information till de kunder som har ett tillsvidareavtal. Från och med början av juni stiger priset per kilowattimme med 0,5 cent.

- Ändringen syns på olika sätt beroende på hur man bor. För de kunder som bor i höghus höjs elräkningen med mindre än en euro i månaden i medeltal. I egnahemshus med eluppvärmning höjs priset i snitt med cirka 7,50 euro i månaden, meddelar bolaget.

Orsaken till prishöjningen är elens anskaffningskostnader, som har stigit under en längre tid.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vasa Elektriska Ab. Bild: Katja Lösönen
Vasa Elektriska Ab. Bild: Katja Lösönen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vasa Elektriska Ab
Vasa Elektriska Ab
Kyrkoesplanaden 0
65100 Vasa

06 324 5750http://www.vasaelektriska.fi

Vasa Elektriska är en stark energikoncern inom elhandel, elöverföring och fjärrvärme. Till koncernen hör dotterbolaget Vasa Elnät Ab. Koncernen sysselsätter ungefär 135 personer och omsättningen år 2022 utgjorde ca 330 milj. euro. År 2022 fyllde Vasa Elektriska 130 år.

Följ Vasa Elektriska Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vasa Elektriska Ab

"Preciseringar i elförsäljningens allmänna spelregler är en bra sak"10.5.2023 12:05:41 EEST | Tiedote

Konsumentombudsmannen har beslutat att låta marknadsdomstolen ta ställning till bl.a. Vasa Elektriskas meddelande om prisändringar och framför allt huruvida bolaget med tillräcklig noggrannhet lyft fram orsakerna till den prishöjning som började gälla i oktober 2022. Enligt konsumentombudsmannen har Vasa Elektriska inte på ett tillräckligt sätt öppnat upp kopplingen mellan det nya priset och sina anskaffningskostnader.

Fjärrvärmens kostnader stiger, elpriset fortsätter sjunka24.4.2023 12:22:14 EEST | Tiedote

I januari–mars uppgick koncernen Vasa Elektriskas omsättning till 63,4 miljoner euro (62,3 M€). Rörelsevinsten steg i jämförelse med motsvarande period år 2022, även om den fortfarande var negativ och landade på -1,2 miljoner euro (-3,3 M€). Soliditetsgraden steg till 46,4 procent (45,1 %). Fjärrvärmens kostnader steg redan i fjol och ledde till en förlustbringande värmeaffärsverksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum