Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa – hur går det? Det för alla öppna medborgarevenemanget är här igen!

Dela

Evenemanget Vasa – hur går det? inbjuder till delaktighet: på evenemanget på lördag 16.11 trivs man tillsamman på en gemensam kaffestund och musikframträdanden samt med de organisationer och aktörer som presenterar sig.På plats är även Vasa stads ledning för att svara på kommuninvånarnas kvistiga frågor under frågetimmen.

Evenemanget, som är gratis och öppet för alla, ordnas på lördag 16.11 kl. 12–14.30 i Vasa övningsskolas lokaler (Skolhusgatan 31). Årets tema är unga, organisationer och delaktighet. Tillställningen är avsedd för Vasabor i alla åldrar, och i panelen och under frågestunden behandlas ett helt spektrum av teman.

− Organisationerna i Vasa är en fantastisk resurs när det gäller att stöda delaktighet för såväl invånarna som staden.Vi hoppas också att allt fler unga ska hitta verksamheten, och därför har vi lyft fram detta ämne som tema för årets evenemang, säger Vasa stads områdesservicechef Suvi Aho.

Syftet med evenemanget, som ordnades för första gången i fjol, är att möjliggöra växelverkan mellan stadsborna, de lokala beslutsfattarna och tjänsteinnehavarna.

− Evenemanget görs till en tradition, och i fortsättningen ordnas det med ett tema som byts varje år.

Evenemanget arrangeras av Vasa stad, Österbottens Föreningar rf och Mira ry och understöds av projektet Ett liv samt ETNO i Österbotten.Även ett stort antal organisationer och studerande på IB-linjen vid Vasa övningsskolas gymnasium deltar.

Program:

  • Kl. 12 paneldiskussion med representanter för unga och organisationer
  • Kl. 12.45 öppnas organisationstorget: bekanta dig med den mångsidiga verksamhet som organisationerna i Vasa har. Samtidigt kan du träffa stadens ledning över en kopp kaffe och njuta av musik- och dansuppvisningar av Halcyon Dance Crew, Kpanlogo Yede och elever från Övis.
  • Kl. 13.15 under frågestunden äntras scenen av stadsdirektör Tomas Häyry, vård- och omsorgsdirektör Jukka Kentala, direktören för tekniska sektorn Markku Järvelä och från stadsstyrelsens presidium Maria Tolppanen, Marko Heinonen, Mauri Ollila samt från stadsfullmäktige Ramieza Mahdi.

Konferencier för evenemanget är reporter Nicke Aldén.

Kontakter

verksamhetsledare Tuula Jäntti, Österbottens Föreningar rf, tfn 044 259 1159, tuula.jantti@pohy.fi

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum