Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa Körfestival lockar återigen toppkörer till regionen

Dela

Vasa Körfestival som blivit en träffpunkt för körer och sångensembler ordnas 16–19.5.2019 för redan 27:e gången. Det internationella storevenemanget för vokal- och körmusik bjuder återigen på ett mångsidigt program för tusentals musikvänner under cirka 80 konserter, av vilka en stor del är avgiftsfria.

Humanophones
Humanophones

I evenemanget deltar cirka 50 körer och sångensembler från Finland, Sverige, Frankrike och USA.

Festivalens konstnärliga ledare Eero Paalanen vill bland artisterna speciellt lyfta fram den franska sångensemblen Humanophones, som är föregångare inom body-pop, dvs. musik som produceras helt med kroppen.

- Humanophones avspeglar musikens nutid, framtid och utveckling. Gruppen förenar på ett fördomsfritt och naturligt sätt den koreografiska rörelsen samt kroppsrytmiken till en del av högklassig sång, beskriver Paalanen.

Till huvudartisterna hör även Finlands äldsta och mest kända gosskör Cantores Minores som även skördat framgångar internationellt. Kören uppträder i Trefaldighetskyrkan.

I Vasa uppträder även den omåttligt populära damkören Philomela som firar sin 35-åriga karriär. Vi får till och med flera gånger lyssna till och uppleva verket ”Vargens tid” som väcker djupa känslor. Verket framfördes för första gången för 20 år sedan och handlar om en kvinnas själsliv. Under Curiosa-konserten ackompanjeras Philomela av en av Finlands mest kända kompositörer Anna-Mari Kähärä, vilket lyfter framförandet till en helt ny nivå.

Från USA kommer den svängiga kvartetten Double Date som framför barbershop-musik. Till kvartettens repertoar hör barbershopklassiker, folksånger, musikverk, jazzstandarder och popmusik från 1900-talet.

För barnen framförs en Askungen-opera som är ett arrangemang av Rossinis tre timmar långa originalopera. Det förnyade och fräscha utförandet berättar en rolig och livsglad ung flickas uppväxthistoria, där förståelse, kärlek och förlåtelse slutligen vinner.

Non-stop-konserterna flyttas till Fanny-huset

Festivalens producent Ilkka Nyqvist berättar att festivalen utöver huvudartisternas konserter även bjuder på många avgiftsfria tillställningar, t.ex. pop up-konserter runtom i staden och non stop-konserter på fredag i huvudbibliotekets Dramasal och på lördag i Kulturhuset Fanny, dit konserterna flyttats på grund av ändringar i Rewell Centers utrymmen.

- Fanny-huset har bra akustik för körsång och där ordnas även caféförsäljning, tipsar Nyqvist.

Körfestivalens programblad finns bl.a. på följande ställen: Vasa stads bibliotek och museer, Vaasa-opisto, Arbis, Medborgarinfo, Visit Vaasa, Studio Ticket, Prisma Vasa, Sokos Hotel Royal Vaasa, Sokos Hotel Vaakuna, Brasserie & Bar Fondis och Vasa stadshus.

Man kan även bekanta sig med festivalens hela repertoar på webbsidan www.vaasachoirfestival.fi, som innehåller uppgifter om de biljettpaket som finns till försäljning.

Biljetter kan köpas från NetTicket, Studio Ticket och NetTickets alla biljettförsäljningsställen runtom i landet. Under festivalen kan biljetter köpas på festivalkansliet i stadshuset.  Biljetter kan även köpas vid dörren på konsertplatsen en timme innan konserten börjar.

Mer information om festivalens huvudartister och konserter samt biljettförsäljningen:

www.vaasachoirfestival.fi och www.facebook.com/vaasachoirfestival

Pressbilder finns här 

Nyckelord

Kontakter

Ilkka Nyqvist, producent, Vasa Körfestival
Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster
tfn 0400 564 469
ilkka.nyqvist@vasa.fi

Eero Paalanen, konstnärlig ledare, Vasa körfestival
tfn 050 301 4440
eero.paalanen@gmail.com

Bilder

Humanophones
Humanophones
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum