Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stad har 446 lediga sommararbetsplatser – ansökningarna ska lämnas in inom februari

Dela
Ansökningstiden för Vasa stads sommarjobb startar 1.2 och pågår till 28.2. I år finns det ca 56 intressanta arbetsuppgifter och totalt 446 sommarjobbsplatser att söka. Staden sysselsätter under sommaren också lovande idrottare, unga företagare samt delar ut sommarjobbssedlar.

Vasa stad har fem olika ansökningar till sommarjobb för unga: för 14–15-åringar, 16–17-åringar och 18–24-åringar och vidare har högskolestuderande samt unga med funktionsnedsättning och särskilda behov en egen ansökan. Syftet med separata ansökningsprocesser är att hitta ett lämpligt sommarjobb åt så många unga som möjligt. 

 Vi utvecklar hela tiden olika sätt att sysselsätta unga för att så många som möjligt ska få arbete.Inkommande sommar är Mitt första jobb-servicen en ny serviceform, då vi i arbetssökningen stöder unga som har haft svårt att hitta sitt första sommarjobb. Vi söker dylika platser förutom inom stadens organisation även bland andra arbetsgivare.Vidare kommer åldersgränsen att höjas i den inkommande sommarjobbsansökan till 29 år, då vi hoppas att särskilt högskolestuderande söker till staden och att detta bidrar till att högskolestuderandena blir kvar i staden, berättar Helena Nurmikoski som ansvarar för sysselsättningen.

I år söker Vasa bl.a. en motionskompis, digitala tutorer, en sommarbibliotekskompis och some-ambassadörer för sommaren. De största arbetsgivarna är daghemmen, grönområdesenheten, biblioteken och museerna. Vasa stads social- och hälsovårdsenheter övergår till att bli en del av Österbottens välfärdsområdes kommunförbund 1.1.2022. Hälso- och vårdsektorns sommarjobb finns på välfärdskommunens webbsida: www.osterbottensvalfard.fi/

Sommarjobben år 2022 kan sökas under tiden 1.2−28.2.2022 på adressen www.kuntarekry.fi/se. Besluten om sommararbetstagarna fattas senast 31.3. Även de som blir utan sommarjobb meddelas om valet per e-post senast 15.4.2022. 

Stöd åt lovande idrottare och unga företagare
 

Vasa fortsätter också att sysselsätta Vasaidrottare med hjälp av stipendier, vilka möjliggör träningar och tävlingar under sommaren. Sysselsättningsstipendierna beviljas på basis av förslag som tränare skickat till Vasaregionens Idrottsakademi. 

 Det är viktigt att unga idrottare har möjlighet att träna i full utsträckning och samtidigt får erfarenhet av den lön som betalas för sommarjobb.Alla minns säkert sin första lön, det här får Vasaidrottarna också ta del av, säger Nurmikoski glatt.

Företagen erbjuds sommarjobbssedlar


En ung person kan tillsammans med ett företag eller en förening ansöka om en sommarjobbssedel.  Sommarjobbssedeln är ett stöd i form av pengar som Vasa stad beviljar privata företag eller föreningar som sysselsätter unga i åldern 15–29 år.Man kan ansöka om sommarjobbssedeln under tiden 1.4-–31.5.2022 i Vasa stads elektroniska tjänster https://asiointi.vaasa.fi/.  

Information om Vasa stads sommarjobb och sommarjobbssedeln:  vaasa.fi/sv/sommarjobb 

Nyckelord

Kontakter

Sysselsättningschef Helena Nurmikoski, tfn 040 173 0517, helena.nurmikoski@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum