Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stads asfalteringsarbeten börjar i juni

Dela

Liksom i fjol inleds beläggningsarbetena på gatorna i Vasa under juni. I år koncentrerar man sig särskilt på stora helheter.

Några av sommarens viktigaste beläggningsobjekt är cirkulationsplatserna och huvudlederna i Stenhagaområdet.

– I Stenhaga har trafikmängderna ökat betydligt under de senaste åren och därför är det viktigt att beläggningen är i ett sådant skick att det betjänar såväl företagen i Stenhaga som kunderna. Stenhaga är också en viktig knutpunkt med tanke på de nya bostadsområden där byggande pågår, säger Vasa stads underhållsmästare Isak Norrgård.

Andra stora objekt i sommar är bl.a. Motorgatan i Vasklot, där ett gott skick för sin del främjar utvecklandet av och attraktionskraften i företagsverksamheten i Vasklot. Utöver de stora företagskoncentrationerna prioriteras också cykelvägarna som är viktiga för cyklandet till och från arbetet. Genom att förbättra beläggningen på cykelvägana strävar man efter att göra cyklandet attraktivare.

Något mera pengar än i fjol

I sommar har något högre anslag än i fjol reserverats för beläggningar. De största planerade beläggningsobjekten sommaren 2021 är Stenhagavägen, Jukolavägen, Motorgatan, Rådhusgatan, Roparnäsvägen, Mellanvägen och Gerby strandväg.

En del av de nubbstensbelagda övergångsställena i centrum kommer också att avlägsnas under sommaren.

– Även om övergångsställena av nubbsten i centrum ser bra ut, är det problematiskt att underhålla dem. Orsaken till detta är den vridbelastning som trafiken orsakar. På grund av detta kommer vi att avlägsna åtminstone en del av de nubbstensbelagda övergångsställena i sommar, förtydligar Norrgård.

Flera aktörer sköter grävnings- och asfalteringsarbetena

Utöver av Kommuntekniken sköts grävningsarbetena och asfalteringen på gatorna även av andra aktörer, såsom Vasa Vatten, Vasa Elektriska samt bolag som drar kablar för datakommunikationen.

– Vi gör upp tidtabellerna för arbetena i samarbete med olika aktörer, så att samma objekt grävs och beläggs på en gång. På grund av arbetenas karaktär är det ändå inte alltid möjligt att synkronisera tidtabellerna, säger Norrgård.

Staden beviljar aktörerna tillstånd och övervakar kvaliteten på arbetet. Det finns alltid garanti på arbetena och de som utför dem är skyldiga att rätta till brister som upptäcks på objekten.

Bekanta dig med asfalteringsprogrammet för år 2021

Kontakter

Underhållsmästare Isak Norrgård, isak.norrgard@vaasa.fi, +358406838563

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum