Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stads gymnasier samt Vamia övergår till distansundervisning

Dela

Vaasan lyseon lukio och Vasa gymnasium samt Vamia, som erbjuder yrkesutbildning, övergår till distansundervisning i början av vecka 4.

Lyseon lukio inleder distansundervisning måndag 25.1 och den fortgår hela veckan med undantag av att provet fredag 29.1 hålls i enlighet med veckoprogrammet på eftermiddagen.

Vid Vamia börjar distansundervisningen tisdag 26.1 och fortgår i två veckor. Till närundervisningen återgår man 8.2. Vasa gymnasium har distansundervisning 26–29.1.

I Lyseon lukio uppdagades tre fall av coronavirussmitta förra veckan. Alla som utsatts för smitta har kunnat nås och försatts i karantän. Ingen av de smittade har fått smittan i lukio och tills vidare har inga fall där smittan gått vidare konstaterats.

Vid Vasa gymnasium, som verkar i samma byggnad som Lyseon lukio, har inga fall av coronavirussmitta konstaterats, men läroinrättningen övergår till distansundervisning resten av veckan som en försiktighetsåtgärd.

På Vamias båda campus har flera fall av coronaviruspositiva påträffats. Under den senaste veckan har det konstaterats fem fall av smitta. Alla som utsatts för smitta har kartlagts och försatts i karantän.

Kontakter

Lyseon lukio rektor Jaakko Perttu, tfn 040 513 9517, jaakko.perttu@edu.vaasa.fi
Vasa gymnasium rektor Anne Levonen, tfn 040 566 6301, anne.levonen@edu.vaasa.fi
Vamia rektor Åsa Stenbacka, tfn 040 750 7030, asa.stenbacka@vamia.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum