Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stads hem-och anstaltsvård fick ett hedersomnämnande för sitt kvalitetsarbete

Jaa

Vasa stads hem- och anstaltsvård fick 24.8.2018 ett hedersomnämnande för sitt kvalitetsarbete av Labquality Oy med sin kvalitetsberättelse, där ett rehabiliteringsteam i samarbete med en grupp assistenter inom äldreomsorgen kom med en lösning på resursbristen bland rehabiliteringspersonalen inom hemvården. Äldreomsorgsassistenterna inom hemvården -verksamheten genomfördes i samarbete med Vasa stads hem- och anstaltsvård samt personalförvaltningens sysselsättningsservice.

Äldreomsorgsassistenterna inom hemvården -verksamheten startade som s.k. pilotverksamhet och är sektoröverskridande utvecklingsarbete med social- och hälsosektorn och sysselsättningsservicen som hör till personalförvaltningen. Det nya här är hur arbetet har organiserats tväradministrativt.

– Vi behöver även i fortsättningen målinriktat gränsöverskridande nätverkstänkande för att hitta nya lösningar. Även i Vasa stads personalstrategi har nya modeller för utförande av arbete inskrivits, så jag hoppas att detta samarbete sparrar till nya förvaltningsöverskridande arbetssätt, säger personaldirektör Leena Kaunisto.

Målet är att förbättra och upprätthålla hemvårdsklienternas fysiska välmående

Fysio- och ergoterapeuterna inom hemvården beslutade utbilda sysselsatta äldreomsorgsassistenter för rehabiliteringsuppgifter. Terapeuterna gör nu gemensamma besök med de sysselsatta, håller gemensamma möten, ger konsultationshjälp och deltar i arbetsintervjuer.

Syftet med modellen är att för hemvårdsklienterna möjliggöra en hemrehabiliterings
-verksamhetsmodell som är långvarig och upprätthåller konditionen samt förbättrar och upprätthåller hemvårdsklienternas fysiska välmående.

Labquality Oy:n jury värdesatta teamets gränsöverskridande mod, lösningsinriktade approach och resultat, med vilka livskvaliteten för hemvårdsklienterna har förbättrats avsevärt. Därtill har långtidsarbetslösa fått värdefull arbetserfarenhet och ny kompetens.

”Ett hedersomnämnande är ett fantastiskt resultat!”

– Vad bra vi är! Det här hedersomnämnandet är ett fantastiskt resultat. Speciellt tagen är jag över juryns motiveringar till valet och över att juryn på ett så utmärkt sätt har beaktat hela teamets olika roller och nyttan, glädjer sig förmanshandledare Tamara Vieri.

Vieri riktar ett stort tack till sin förman, direktören för hem- och anstaltsvården Leif Holmlund, för att han trodde på en verksamhetsprocess som tagits fram klientorienterat och för att han uppmuntrade till deltagande i kvalitetstävlingen.

Meddelande 5.7.2018: Vasa stads hemvård är en av finalisterna i Labquality Oy:s tävling Vuoden laatutarina Läs mera

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Närmare uppgifter ger:
Direktören för hem- och anstaltsvården Leif Holmlund, tfn 0400 737 332, leif.holmlund@vaasa.fi
Personaldirektör Leena Kaunisto, tfn 0400 560 834, leena.kaunisto@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme