Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stads museers öppettider på påsken, valborgsmässoafton och första maj

Dela

Påsken, valborgsmässoafton och första maj ändrar på öppettiderna i Vasa stads museer. Museerna är stängda på långfredagen 19.4 och på annandag påsk, måndag 22.4 samt på första maj.

Foto: Österbottens museums arkiv
Foto: Österbottens museums arkiv

Österbottens museum, Kuntsi museum för modern konst, Tikanoja konsthem och Vasa konsthall är öppna till kl. 15 på skärtorsdagen 18.4 och valborgsmässoafton 30.4. Museerna är öppna som vanligt på påsklördagen 20.4 och påsksöndagen 21.4.

I Österbottens museum visas förutom permanenta utställningar även skulptör Tiina Laasonens verk på utställningen Solvarv fram till 19.5.

På första våningen i Kuntsi museum för modern konst finns verk av Kari Cavén, Pekka Jylhä, Pasi Karjula och Anna Retulainen utställda till 2.6. I andra våningen presenteras verk ur Swanljungs samling på utställningen Odyssé – en resa i konsten ännu till 2.2.2020.

I Tikanoja konsthems första våning pågår utställningen Konstens ABC – verk ur Frithjof Tikanojas samling fram till 8.9 och i andra våningen presenteras Eemu Mynttis porträtt, teckningar och skisser till 28.4. I tredje våningen finns tillsvidare fotografier på Tikanojas familj och hem utställda. I konsthemmet ordnas på påsksöndagen 21.4 en publikguidning på svenska kl. 13 och på finska kl. 14. Guidningen ingår i museets inträdesavgift.

I Vasa konsthall pågår utställningen Havssystrar i antropocen till 26.5.

Nyckelord

Kontakter

museiserviceansvarig Salla Mällinen
Vasa stads museer
tfn 040 356 4870
salla.mallinen@vasa.fi

Bilder

Foto: Österbottens museums arkiv
Foto: Österbottens museums arkiv
Ladda ned bild

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum