Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasas framtida varumärke och staden visioneras på 72 timmar

Dela

Hurdant är ett Vasa som är koldioxidsnålt och där vardagen och näringsverksamheten fungerar? Studerande inom olika sektorer kommer med sina förslag om detta under en trafikutmaning som inleds 26.10 och pågår i 72 timmar.

Under trafikutmaningen på 72 timmar söks sektorövergripande, innovativa och användarorienterade lösningar för Vasas stadsmiljö. I lösningarna bör beaktas aspekter som gäller bl.a. färdsätt, en fungerande vardag och näringsverksamhet. Vinnaren utses av en jury, där också representanter för den lokala företagsvärlden ingår.

Det mera exakta uppdraget avslöjas vid tävlingens öppningstillställning 26.10. Något extra till uppdraget och tävlingen ger en dags utfärd med Wasalines nya färja Aurora Botnia till Umeå.

– Jag är mycket glad att den av Ramboll organiserade 72 timmars trafikutmaningen i år har kommit till Vasa. Vi hoppas på ett givande tillfälle att lära sig tillsammans och hitta nya idéer för hur det framtida trafiksystemet kan utvecklas, säger Vasa stads kommunteknikdirektör Jukka Talvi.

– Trafikutmaningen har redan genomförts på flera orter, och den har gett staden nya och fräscha idéer att förverkliga, och en del av dem har också framskridit ända till förverkligande, berättar Jukka-Pekka Pitkänen från Ramboll som har kommit med idén om en trafikutmaning.

I trafikutmaningen är Vasa universitet, yrkeshögskolan VAMK och yrkeshögskolan Novia med. Utmaningen är en studiehelhet, som man får studiepoäng för. Tävlingsdeltagarna får lite extra motivation av att det vinnande laget får en resa till Köpenhamn som pris. Under resan bekantar man sig med aktuella objekt inom stadsplaneringen.

Läroinrättningarna arrangerar tävlingen tillsammans med Vasa stad, Trafikledsverket, ABB Oy Ab, Wasaline, miljöministeriets program för hållbara städer och Ramboll Finland.

Representanter för medierna är välkomna att bevaka tävlingens olika faser och att delta i

  • tävlingens öppningstillställning 26.10 kl. 12–14, Domus Bothnica
  • tävlingens resultatseminarium 5.11 kl. 8–13, Vasa stadshus

Kontakter

Inna Ampuja, projektchef, Ramboll Finland, tfn 050 4318273, e-post: inna.ampuja@ramboll.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum