Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vasikkasaaren matkailu- ja virkistyspalvelujen kehittämiseen etsitään kumppaneita

Jaa

Helsingin kaupunki hakee kumppaneita Vasikkasaaren matkailu- ja virkistyspalvelujen kehittämiseen. Tavoitteena on saada saaren vapaille tonteille muun muassa majoitus-, ravintola- ja venesatamapalveluja. Kumppaneita etsitään hankkeiden rakentajiksi ja operoijiksi.

Vasikkasaari. (Kuva: 110th Street Productions)
Vasikkasaari. (Kuva: 110th Street Productions)

Kaupunki kutsuu hakemusten perusteella kumppaneita tekemään hankkeiden toteuttamiseen tähtäävää jatkosuunnittelua. Lisätietoa hakumenettelystä on saatavilla ilmoittautumisohjeessa ja sen liitteissä, jotka ovat luettavissa hakusivulla.

Vasikkasaari on noin 18 hehtaarin kokoinen saari Suomenlinnan ja Laajasalon välissä. Saarta on kunnostettu viime syksystä alkaen ja tänä kesänä kohde avattiin aiempaa laajempaan virkistyskäyttöön.

”Vasikkasaaren ensimmäinen kesä on sujunut hyvin. Toimintaa kuitenkin kehitetään saatujen kokemusten ja palautteiden perusteella jatkuvasti”, merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula kertoo.

Saariston virkistyskäytön edistäminen on Helsingin kaupunkistrategiassa mainittu tavoite ja osa merellistä strategiaa. Kaupunginhallitus on 11. maaliskuuta 2019 hyväksynyt Helsingin merellisen strategian ja toimintaohjelman, jossa otetaan kantaa myös Vasikkasaaren kehittämiseen yhdeksi saaristomatkailun tähtikohteeksi.

Asemakaavan toteuttaminen on etenemässä myös muilta osin. Kaupunki on käynnistämässä Vasikkasaaren kunnallistekniikan ja virkistysalueiden laajemman kunnostuksen suunnittelun ensi vuonna.

”Asemakaavan päätavoite on avata Vasikkasaari nykyistäkin enemmän yleiseen virkistyskäyttöön. Saareen on kaavoitettu eri käyttäjäryhmille monenlaista toimintaa, joka toteutuessaan mahdollistaisi ympärivuotisen käytön ja julkisen liikenteen. Uusien palvelutoimintojen sijoittelussa on otettu huomioon saaren ainutlaatuinen maisema ja luonto sekä historiallisten rakenteiden jäänteet, jotka säilytetään osana kulttuuriympäristöä”, sanoo kaupunkiympäristön toimialan asemakaavoituksen arkkitehti Henrik Ahola.

Kumppanihaun yhteyshenkilöt ovat tavattavissa Vasikkasaaren yhteysaluslaiturilla torstaina 22. elokuuta 2019 kello 10.30–11.30. Myös median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan kohteeseen.


Helsingin kaupungin merellinen strategia antaa saariston ja ranta-alueiden tarjonnan ja vetovoiman kehittämiselle suuntaviivat vuoteen 2030 asti. Tavoitteena on parantaa merellisiä palveluja ja kohteiden saavutettavuutta, edistää merellisiä tapahtumia sekä jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön.

Sosiaalisessa mediassa
#merikuuluukaikille
#merihelsinki 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilkka Aaltonen, johtava tonttiasiamies, kaupunkiympäristön toimiala, tontit-yksikkö, puh. (09) 310 36441
Henrik Ahola, arkkitehti, kaupunkiympäristön toimiala, asemakaavoitus, puh. (09) 310 37202
Minttu Perttula, projektipäällikkö, kaupunginkanslian elinkeino-osasto, Helsingin merellinen strategia, puh. (09) 310 36171
Laura Itävaara, viestintäasiantuntija, kaupunginkanslian viestintäosasto, puh. 050 547 5706

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi(at)hel.fi

Kuvat

Vasikkasaari. (Kuva: 110th Street Productions)
Vasikkasaari. (Kuva: 110th Street Productions)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestarin kyselytunti helsinkiläisille tiistaina 9. kesäkuuta kello 16.30–17.302.6.2020 14:39:50 EESTTiedote

Koronakevät on vaatinut paljon asukkailta ja kaupungin työntekijöiltä, eikä tilanne ole edelleenkään ohi, vaikka tartuntatilastot näyttävätkin paremmilta. Helsinkiläisille suunnatulla Pormestarin kyselytunnilla keskustellaan koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta sekä siitä, miten kriisi on vaikuttanut arkeemme ja toimintaamme. Mitkä asiat sinua askarruttavat? Pormestari Jan Vapaavuori ja sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa vastaavat kysymyksiin suorassa lähetyksessä tiistaina 9. kesäkuuta kello 16.30–17.30.

Helsingin luonnonsuojeluohjelma eteni ripeästi vuonna 20191.6.2020 17:46:26 EESTTiedote

Vuoden 2019 lopussa Helsingissä oli luonnonsuojelualueita 2,2 prosenttia maa-alasta ja 0,95 prosenttia merialueesta. Uusia luonnonsuojelualueita perustettiin kolme: Maununnevan laajennus ja Korkeasaarenluoto sekä Kallahden matalikko, joka on Helsingin ainoa vedenalainen luonnonsuojelualue. Tiedot käyvät ilmi Helsingin kaupungin ympäristöraportista 2019, jota kaupunginhallitus käsitteli 1.6. kokouksessaan.

Maria 01:n startup-keskittymä laajenee – sairaala-alueen kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennuskantaa suojellaan29.5.2020 15:30:00 EESTTiedote

Maria 01:n kasvuyrityskampuksen laajennusta suunnitellaan. Alueen tarkistettu asemakaavaehdotus on Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltävänä 2. kesäkuuta. Marian startup-keskittymästä on suunniteltu koko Pohjois-Euroopan mittakaavassa merkittävää kasvuyrityskampusta. Kaavaratkaisun myötä kantakaupunkiin syntyy uusi, kaikilla kulkumuodoilla saavutettavissa oleva ja tiivis yritysalue.

Pormestarin info koronavirustilanteesta 28. toukokuuta kello 17 – katso suora lähetys Helsinki-kanavalla28.5.2020 10:48:58 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä päätöksistä ja ajankohtaisista asioista tänään 28. toukokuuta kello 17 alkaen. Lisäksi lähetyksessä julkistetaan Helsinki-päivän runsas ja monipuolinen ohjelma, joka on tänä vuonna koettavissa muun muassa Helsinki-kanavalla ja sosiaalisessa mediassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme