Avain

Vasta-alkajan viherkasvikirja kertoo vinkit taitamattomalle kasvien hoitajalle

Jaa
Anne Muhosen kirjoittama Vasta-alkajan viherkasvikirja tarjoaa tukea ja tietoa huonekasviviidakkoon astuvalle ensikertalaiselle. Teos antaa neuvot epävarmalle kasvinhoitajalle muun muassa siinä, mihin kiinnittää huomiota uutta kasvia hankittaessa, mitä eroa on hajavalolla ja puolivarjolla, ja miten pelastaa ylijuotettu maija. Vinkkejä löytyy aina kasvien istutuksesta yhteiseloon kodin eläinten kanssa.

Kirja on tehty nimensä mukaisesti vasta-alkajalle. Mukaan on valittu kasvit, joiden parissa pärjää helpommin. 

“Olen valinnut tähän kirjaan 14 viherkasvia, jotka antavat armoa meille, joille mullankosteus on vielä mysteeri ja varisevat lehdet vakio”, kertoo Anne Muhonen.  

Yhteiselo huonekasvien kanssa ei aina ole helppoa. Vihreät ystävämme vaikuttavat välillä sangen oikukkailta, eikä tapaturmiltakaan voida välttyä. Heleä ilonpilkahdus läikähtää kuitenkin sydämessä joka kerta, kun auringonvalo siivilöityy vihreiden lehtien lomitse ja kasvin juurella nousee varovaisesti uusi alku. 

Kirjan lopusta löytyykin myös lista viherkasvien hyvää tekevistä vaikutuksista. Ne muun muassa vähentävät ahdistusta, laskevat verenpainetta ja parantavat keskittymiskykyä, muistia ja luovuutta.

Anne Muhonen on kuvataiteilija, kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Avain on julkaissut aikaisemmin Muhosen sarjakuvaromaanin Älä unohda minua (2021) sekä useita hänen kuvittamiaan lasten- ja nuortenromaaneja. 

teos: Vasta-alkajan viherkasvikirja

kirjoittaja: Anne Muhonen

ISBN: 9789523044500

kustantaja: Avain

sivuja: 93

ilmestymispäivä: 7.2.2023Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelut ja arvostelukappaleet


Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, puh. 040 755 33319, vilja.kujanpaa@avain.net


arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

Lataa
kansi: Anne Muhonen, Vasta-alkajan viherkasvikirja
kansi: Anne Muhonen, Vasta-alkajan viherkasvikirja
Lataa
Anne Muhonen, kuva: Anne Muhonen
Anne Muhonen, kuva: Anne Muhonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Nora Lehtinen kirjoittaa blogissa arjestaan kirjailijana ja perheenäitinä24.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Kirjailija Nora Lehtinen kirjasi ylös yhden maaliskuisen työpäivän aikana kohtaamansa kohokohdat ja ajatukset. Tuolloin tekeillä ollut lastenromaani valtasi ison osa arka: "En pysty palaamaan kirjan maailmasta. Kirjoittaessa elän tarinaa lähes fyysisesti mukana. Kuljen pöllyävällä hiekkatiellä, kosken vanhaan oven ripaan, haistan ruohonkorsien tuoksun aamuisella nurmikolla, näen tummansinisen aallokon kirkkaana päivänä meren rannassa, tartun metallisiin paloportaisiin silloin, kun seikkailu niin vaatii", hän kirjoittaa Kustantamon kuulumisia -blogissa. Lehtisen lastenromaani Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus ilmestyi toukokuussa.

Karoliina Suoniemi haluaa kirjoittaa lapsille myös sodasta ja sota-ajan lapsuudesta10.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Opettajana työskentelevä tietokirjailija Karoliina Suoniemi tietää, miten lapsille kerrotaan menneisyydestä ja vaikeistakin asioista. "Kirjani ovat saaneet innostuksensa oman sukuni historiasta ja asioista, jotka ovat kiinnostaneet ja puhutelleen minua. Paperinarukenkiä aloin kirjoittaa jo ennen Ukrainan sodan alkua, mutta sodan syttyminen Euroopassa toi sen aihepiirin vielä lähemmäs. Tahdoin saada kansien väliin omien isovanhempieni ikäluokan kertomukset sota-ajan lapsuudesta ja nuoruudesta, nyt kun se oli vielä mahdollista", kirjoittaa Suoniemi Kustantamon kuulumisia -blogissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme