Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Vastaanotolle suoraan kotikoneelta – digitaalinen sotekeskus alkaa keväällä vaiheittain 

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue, Pohde ottaa kevään aikana käyttöön digitaalisen sotekeskuksen. Palvelu on osa hyvinvointialueen uutta järjestämissuunnitelmaa.
Digitaalisen sotekeskuksen kautta voit hoitaa kotikoneelta ihan samanlaisissa asioita kuin aiemmin fyysisesti hoitajan tai lääkärin vastaanotolla.
Digitaalisen sotekeskuksen kautta voit hoitaa kotikoneelta ihan samanlaisissa asioita kuin aiemmin fyysisesti hoitajan tai lääkärin vastaanotolla.

Kuten tiedetään sosiaali- ja terveyspalveluiden kysyntä kasvaa, ja hyvinvointialueiden - Pohde mukaan luettuna, tulee kehittää toimintojaan, jotta palvelutarpeeseen pystytään vastaamaan. 

Digitaalinen sotekeskus tarjoaa alkuvaiheessa muun muassa hoidontarpeen arviointia ja sairaanhoitajan sekä lääkärin etävastaanottoja. 

Käytännössä digitaalisen vastaanoton pariin voi kääntyä minkä tahansa asian kanssa, joka aiemmin olisi vienyt terveyskeskuksen perinteiselle vastaanotolle. 

”Ihan samat palvelut ovat tarjolla kuin kivijalkapalvelussa. Kaikki sellaiset syyt, joiden kanssa on menty aiemmin terveyskeskukseen, hoituvat digitaalisesti”, Katja Rääpysjärvi, digitaalisen sote-keskuksen palvelualuejohtaja kertoo. 

 Asiakas tarvitsee palvelua varten tietokoneen, mobiililaitteen – minkä tahansa, jolla pääsee tietoverkkoon ja sitä kautta vastaanotolle. 

”Avun saa käytännössä välittömästi. Hoitaja tekee hoidontarpeen arvioinnin, jonka jälkeen asiakas saa välittömästi apua tai hänet ohjataan  kivijalkapalveluun. 

 

Olemassa olevat palvelut hyödynnetään

Digitaalinen sotekeskus toimii niin sanottuna sateenvarjona kaikille tarjolla oleville digitaalisille palveluille, eli se ei korvaa valtakunnallista Omaolo-palvelua saati muutakaan. ”Yksi digitaalisen sotekeskuksen sisääntulokanavista on Omaolon oirearviot eli hyödynnämme jo olemassa olevia, kansallisia digipalveluja. Asiakas täyttää joko Omaolon oirearvion tai avaa Pohteen verkkosivuille avattavan chat-palvelun, kirjautuu sisään ja kertoo asiansa.” 

 Alustavan aikataulun mukaan digitaalinen sotekeskus aloittaa huhtikuun puolivälistä alkaenAlavieskan, Haapajärven, Kärsämäen, Nivalan, Pyhäjärven, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaille ja vuoteen 2025 mennessä se laajenee koko alueelle. 

Laajeneminen alkaa Oulun eteläisestä rannikolle ja sitten välitellen koko maakuntaan. Laajenemisaikataulun määrittelee alueella käytössä olevat potilastietojärjestelmät. 

”Aloitusaika tarkentuu lähiviikkojen aikana”, Rääpysjärvi huomauttaa. 

  Alkuvaiheessa digitaalisen sotekeskuksen palvelutuotanto hoidetaan ostopalveluna ja palveluntuottajaksi valittiin Lääkärisi Oy. 

”Alkuvaiheessa siellä työskentelee sairaanhoitajia ja lääkäreitä, mutta palveluvalikoimaa laajennetaan myös omaan palvelutuotantoon ja eri ammattiryhmiin. Toistaiseksi emme palkkaa digitaaliseen sotekeskukseentyöntekijöitä, mutta tulevaisuudessa se ei ole poissuljettua.” 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Digitaalisen sotekeskuksen kautta voit hoitaa kotikoneelta ihan samanlaisissa asioita kuin aiemmin fyysisesti hoitajan tai lääkärin vastaanotolla.
Digitaalisen sotekeskuksen kautta voit hoitaa kotikoneelta ihan samanlaisissa asioita kuin aiemmin fyysisesti hoitajan tai lääkärin vastaanotolla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Esko Systems hankkii kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmän ja asiakaskäyntien optimoinnin kotimaiselta Mediconsultilta31.3.2023 10:23:33 EEST | Tiedote

Suomalainen potilastietojärjestelmätoimittaja ja asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden hyvinvointialueille tarjoava Esko Systems Oy kilpailutti vuonna 2022 sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmän, jossa pakollisena optiona oli kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmä ja asiakaskäyntien optimointi sekä mobiilikäyttö. Kilpailutuksen voitti tuolloin Mediconsult Oy Saga Sosiaalihuolto -järjestelmällä. Nyt hankittava Saga Kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmä ja optimointi tulee osaksi Esko asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuutta (APTJ), jonka ensimmäiset käyttöönotot tehdään Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella. Saga Kotihoito tuo hyvinvointialueille yhtenäiset kirjaamis- ja toimintamallit. Järjestelmä mahdollistaa myös reaaliaikaisen tiedonjaon sosiaalihuollon viranomaisten ja kotihoidon ammattilaisten välillä. ”Nyt hyödynnettävä optio Kotihoidon ratkaisusta täydentää APTJ-kokonaisuutta ja vahvistaa edelleen yhtiöiden välistä yhteistyötä kotimaisen kokonaisuuden toimit

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme